سرمایهگذاری 1.2 میلیون یورویی انگلیس و رژیم صهیونیستی در یک پروژه امنیت سایبری
این پروژه با مشارکت دانشگاه برایلان تل آویو، دانشگاه بریستول، کالج لندن، وزارت علوم و فناوری اسرائیل به همراه دانشگاه کنت انجام خواهد شد.
این پروژه بخشی از برنامه «شورای تحقیقات مهندسی و علوم فیزیکی» انگلستان است و بر روی «ناشناخته ماندن دادهها»، «تشخیص چهره» و «رمزگذاری دادهها» فعالیت خواهد کرد. دیگر بخشهای این پروژه شامل مدیریت هویت و فناوریهای ابری و تلفن همراه است.
رییس دفتر کابینه و نماینده محافظهکار مجلس انگلیس، فرانسیس ماد (Francis Maude)، با اشاره به سرمایهگذاری موردنظر گفت: "انگلستان و اسرائیل همواره در عرصه نوآوریهای علمی در دنیا پیشرو بودهاند."
فرانسیس ماد همچنین افزود: "ما (اسراییل و انگلستان) قبلاً نیز در این زمینهها همکاریهایی داشتهایم، اما این همکاری جدید بسیار پیشرفته خواهد بود. این پروژه خیلی بیشتر از یک مشارکت است. انگلستان همواره درزمینهٔ امنیت سایبری پیشرو بوده است. ما موسسهها و مراکز علمی قوی داریم که در حوزه امنیت سایبری فعالیت میکنند."
فرانسیس ماد همچنین افزود:"در دیدار اخیر از اسراییل، قدرت نوآوریهای دیجیتال و امنیت سایبری و تأثیر آن بر اقتصاد اسرائیل را دیدم."
او افزود:" دولت حاضر قصد دارد بهعنوان بخشی از برنامه بلندمدت اقتصادی انگلستان، این کشور را به یکی از امنترین کشورهای دنیا برای کسبوکار آنلاین و خدمات اینترنتی تبدیل کند."
در سال 2014، انگلستان و رژیم صهیونیستی یک قرارداد برای همکاری دیجیتالی امضا کردند. انگلستان و رژیم صهیونیستی به همراه نیوزیلند، کره جنوبی و استونی بخشی از شبکه جهانی Digital 5 هستند. Digital 5 شبکهای از دولتهای دیجیتال پیشرو است که برای قدرتمند کردن اقتصاد دیجیتال تشکیلشده است.
ادوارد اسنودن در ژانویه 2015 همکاری آمریکا، انگلستان و رژیم صهیونیستی را در حوزه اطلاعاتی با ارائه سند فاش کرد.
اسناد ارائهشده توسط ادوارد اسنودن جزئیات همکاری اطلاعاتی آمریکا و دیگر اعضای گروه "Five Eyes" را نشان میدهد. گروه " Five Eyes" شامل استرالیا، کانادا، انگلستان، نیوزیلند و آمریکا است.
همچنین، افشای یک سند محرمانه آمریکایی توسط ادوارد اسنودن نشاندهنده همکاری اطلاعاتی انگلستان و اسرائیل است. سند محرمانه موردنظر نشان میدهد که سازمان امنیت ملی امریکا (NSA) و ستاد ارتباطات دولت انگلستان (GCHQ) با دولت نتانیاهو همکاری اطلاعاتی دارند.
در ماه ژانویه، مشاور دولتی انگلستان هشدار داد که با توجه به فرسودهشدن نیروگاههای هستهای دولت انگلستان، این کشور در برابر حملات سایبری آسیبپذیر است.
جان لارج(John Large)، مهندس سازمان انرژی اتمی انگلستان گفت که وزیران این کشور نسبت به خطر حمله تروریستی به تأسیسات هستهای بیتوجه هستند. جان لارج خواستار اصلاحات امنیتی در این کشور شد.
یوگنی کاسپراسکی(Eugene Kaspersky)، متخصص امنیتی، در ماه ژانویه گفت که اغلب دولتهای دنیا سامانه مناسبی برای مقابله با تهدیدات و حملات سایبری ندارند.
کاسپراسکی افزود: "با توجه به اینکه مجرمان سایبری توان حمله سایبری به موسسههای مالی را دارند، بنابراین میتوانند به هر شرکت دیگری نیز حمله کنند."
دیوید کامرون، نخستوزیر انگلستان و باراک اوباما در ماه ژانویه گفتند که مسؤولان اطلاعاتی آمریکا و انگلستان، تواناییهای دفاعی دو کشور را در حوزه امنیت سایبری در سال جاری در یک مانور جنگ سایبر آزمایش خواهند کرد.
این مانور جنگ سایبر بهمنظور محافظت از بانکها، موسسههای مالی و زیرساختهای حیاتی در برابر حملات سایبری انجام خواهد شد.