سد فیسبوک برای کاربران جعلی
مارک زوکربرگ (Zuckerberg) در گزارش اخیر خود عنوان کرد: از مهمترین دلایلی که موجب شده است فیسبوک دست به چنین اقدامی بزند میتوان اشاره داشت به جعل پروفایلهای اشخاص معتبر توسط افراد سودجو از یکطرف و از طرف دیگر آمار بالای نقض قوانین توسط کاربران هندی که منجر به ایجاد چالش در فیسبوک شده است، زیرا کاربران مرد در هند خود را به جای زنان معرفی کرده و در فیسبوک ثبتنام میکنند و برای برخی از کاربران دیگر ایجاد مزاحمت میکنند. تا جایی که در هند کاربران مرد با اختلافی بسیار بیشتر از کاربران زن به عضویت فیسبوک درآمدهاند و از طرفی این تعداد کاربر زن را نیز اغلب مردانی سوءاستفاده گر تشکیل دادهاند که خود را به عنوان زن معرفی کردهاند.
او همچنین اذعان داشت این اولین تلاش جدی این شرکت برای شناسایی این افراد است و انتظار میرود به سرعت نتایجی در مسدود کردن این افراد حاصل شود تا فیسبوک نیز بازخوردهای بهتری در این فضا از کاربران خود داشته باشد.
این موج از نقض قوانین توسط افراد سودجو موجب شده در کشور هند بانوان از ایجاد یک حساب کاربری شخصی برای خود احساس خطر کنند، این مشکلات تنها بخش کوچکی از مشکلات به وجود آمده توسط افراد سودجو در فیسبوک بوده است. با اعمال این تغییرات در فیسبوک دیگر هیچکس جز برای خود نخواهد توانست پروفایل دیگری ایجاد کند و در صورت ایجاد کردن یک پروفایل جعلی به سرعت شناساییشده و از فعالیت پروفایل جعلی او جلوگیری خواهد شود.
طبق آمار، زوکربرگ اعلام کرد بیش از 50 کاربر زن جعلی منتسب به هر یک از کاربران مرد هندی وجود دارد، این بدان معنی است که برخی کاربران در هند هستند که هر کدام بهطور حداقلی 50 حساب کاربری با جنسیت زن ساختهاند و بر روی آن فعالیت دارند.
او در بخش دیگری از سخنانش اشاره داشت به این موضوع که تنها در سال گذشته کمتر از دو درصد از کاربران میلیاردی فیسبوک در هرماه اقدام به ساخت پروفایلهای تقلبی و صفحات نامعتبر کردهاند. درحالیکه با توجه به گزارشهای رسیده از کاربران معتبر در فیسبوک نسبت به اعلام وجود این کاربران جعلی، فیسبوک این صفحات و پروفایلهای جعلی گزارششده را حذف کرده است اما امروز شاهدیم که هنوز میلیونها حساب کاربری جعلی در فیسبوک وجود دارد.
این روند در محدودسازی برخی از کاربران سالیان پیش نیز با اهدافی مانند جلوگیری از تبلیغ و فروش مواد مخدر در اینترنت صورت گرفته بود و در مواردی اکانتهایی که با این عناوینها بودهاند حذف میشدند و یا به کاربران این اکانتها تذکر جدی داده میشد. ولی این روش باز هم پاسخگوی سیل عظیم سوءاستفاده گران از این فضا نبود و این سوءاستفاده گران پس از حذف حساب کاربری خود مجدداً به ساخت حساب کاربری جدید اقدام میکردند.
بسیاری از کارشناسان معتقدند ذات شبکههای اجتماعی نظیر فیسبوک بهگونهای است که خواسته یا ناخواسته مشکلات و حملاتی اینچنینی را در کمین دارد و فیسبوک توان مقابله با آن را ندارد زیرا سرعت رشد این مطالب و هرزه نگاریها با عناوین نادرست بسیار بالاتر از محدودکنندههای فیسبوکی خواهد بود و از طرفی به نظر نمیآید شبکهای که برای تحقق این اهداف و گسترش مطالب بعضاً نادرست ساختهشده است، حال تصمیم به تغیر رویکرد گرفته باشد و اکنون که دارای تعداد بسیار زیادی کاربر هست، تحقق اهداف خود را در این شبکه تعطیل کند.
زوکربرگ درباره جزئیات دقیق این پروژه بهینهسازی در حوزه نظارت بر فیسبوک توضیحاتی اعلام نکرد و تنها عنوان داشت که با اعمال این محدودیتها بهطور قطع از تعداد این افراد کاسته و از افزایش تولید اکانتهای جعلی جلوگیری خواهد شد.