سایبر بلیتز؛ اولین رزمایش سایبری مشترک ژاپن و آمریکا
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان؛ نیروی زمینی آمریکا در اکتبر 2019، رزمایشی به نام سایبر بلیتز (Cyber Blitz) را در نیوجرسی برگزار کرد. سایبر بلیتز اولین فرصت برای ساخت بخش جدید اطلاعات، داده، سایبر جنگ الکترونیک و فضا (I2CEWS) به حساب میآید که برای آزمایش تجهیزات و مفاهیم نبرد دامنهای به کار میروند. بخش یاد شده در ژانویه 2019 ایجاد شد و معمولاً به عنوان مغز کارگروه چند دامنهای (Multidomain Task Force) نیروی زمینی یاد میشود.
در برگزاری سایبر بلیتز همچنین با رزمایش ارینت شیلد (Orient Shield) ژاپن همکاری صورت گرفته است. در این رویداد نیروی ارتش و عملیاتی ژاپن، نیروی دفاعی ژاپن، I2CEWS نیز حضور داشتند و در محلی میان اقیانوس آرام و نیوجرسی برای انجام رزمایش مستقر بودند. سایبربلیتز/اورینت شیلد، اولین رزمایش مشترک دفاع سایبری میان آمریکا و ژاپن است.
تونی کرافورد (Tony Crawford)، مدیر راهبرد و نوآوریها و رییس آینده واحد اقیانوس آرام نیروی زمینی در اجلاس سالانه «AUSA 2019»، گفت:
در رزمایش مذکور، شرکتکنندگان توانایی عمل کردن در سرتاسر حوزههای طیف الکترومغناطیس از جنگافزار الکترونیک و حمله به واسطه آن، نظارت جنگ الکترونیک تا حمله و دفاع سایبری و کنترل داراییهای فضایی را داشتند.
کرافورد ادامه داد:
آنها میتوانستند با انواع داراییهایی که مرکز تعالی سایبری (Cyber Center of Excellence)، مرکز تعالی اطلاعات (Intel Center of Excellence) و تمام مراکز تعالی دیگر برای سایبر بلیتز تدارک دیده بودند کار کنند. آزمایش این تجهیزات به ما امکان میدهد تا بررسی کنیم آیا همان عملکردی را که از یک I2CEWS انتظار داریم در اختیار ما قرار میدهند یا خیر.
برای مثال میتوان به ابزار برنامهریزی و مدیریت جنگافزار الکترونیک (EWPMT) اشاره کرد. نیرویهای واقع در اقیانوس آرام و نیوجرسی به کمک این ابزار میتوانستند با یکدیگر به تبادل اطلاعات بپردازند.
مقام مذکور افزود:
هدف I2CEWS این است که تواناییها و اختیارات مناسبی را در اختیار فرماندهان قرار بدهد تا بتوانند عملیات تدافعی یا تهاجمی سایبری انجام بدهند. شما نیروها را برای عملیات به جلو میفرستید و ممکن است برای مدتی ارتباطات آنها قطع بشود؛ در چنین شرایط مجبور هستند با مجوزها و دستورهایی که از قبل دریافت کردهاند پیش روی کنند؛ اما با کمک بستر یاد شده، صلاحیت انجام اقدامات را در چنین شرایطی فراهم میکند. شما برای انجام این کار بهنوعی باید در منطقه عملیات باشید.
گروهها به شکلدهی محیط عملیاتی و نظارت روی جریان اطلاعات بسترهایی ماند شبکههای اجتماعی کمک میکنند. همچنین به انجام عملیات اطلاعات یا مأموریتهای سایبری یاری رسانده و در صورت وقوع درگیری، آمادهسازیهای جنگ را انجام میدهند.
نیل هرسی (Neil Hersey)، فرماندهی مرکز تعالی سایبری نیروی زمینی و فورت گوردن اظهار کرد: «ما میخواهیم شرکتکنندگان را در محیطی قرار دهیم که در یک فرآیند تکراری مشاهده کنند یک بحران چگونه به وجود خواهد آمد. آنها ممکن است مجبور شوند سطح رقابت را افزایش دهند. یابد به این صورت که به فاز اول درگیری فیزیکی وارد شده و پس از شلیک گلوله بازگردند. یک فرمانده نباید برای روشن کردن سامانههای خود یا درخواست تواناییهای مختلف منتظر بحران بماند؛ آنها این موضوع را درک کردهاند. در حالت ایدئال، یک فرمانده از اتفاقی که در منطقه رخ میدهد تعجب نمیکنند و این قابلیت را دارد که به منظور جلوگیری از درگیری مسلحانه کاری غیرقانونی انجام دهد.»
از آنجایی که بخش I2CEWS هنوز از کارمندان با مهارتی برای انجام عملیات سایبری تهاجمی برخوردار نیست؛ سایبر بلیتز بیک محیط آزاد را در بستری آزمایشی فراهم میکند.
ریچارد ویتاستراک (Richard Wittstruck)، مدیر آزمایشگاه و یکپارچهسازی میدانی در مرکز «C5ISR» نیروی زمینی توضیح داد:
ما مسئولینی را که قرار است در سال 2025 تا 2028 در مرکز یاد شده به کار بگیریم را مورد آزمایش قرار دادیم تا آنها را با مقامات امروزی مقایسه کنیم. ما یک بستر آزمایشی یکپارچه را در رزمایش داریم. ما میتوانیم آزادی بیشتری را به ما میدهد تا فرآیندها و روشهای جدید را آزمایش کنیم.
گروهها همچنین عملیات اطلاعات را آزمایش کردند. ویت لونگ (Viet Luong)، فرمانده نیروی زمینی ژاپن، شرح داد، کارگروه چند دامنهای موفق به یافتن مجموعهای از اهداف شدند که در سامانه پیامرسانی دشمن، تأخیر، اختلال یا تخریب به وجود میآورند.