ساخت کپسول ضد حریق برای باتری
به گزارش واحد فناوری اطلاعات سایبربان؛ امروزه باتریهای لیتیوم یونی بسیار گسترش یافته و در بسیاری از ابزارهای هوشمند و قابلحمل مورد استفاده قرار میگیرند؛ اما این باتریها در کنار مزایای بسیار خود، معایبی مانند خطر انفجار و آتشسوزی نیز با خود به همراه دارند که در بعضی موارد خسارتهای جانی و مالی سنگینی را به بار میآورد.
انفجار باتریهای لیتیوم یونی موضوعی بسیار نادر هستند؛ اما مشکل انفجار باتری تلفن هوشمند گالکسی نوت 7 (Galaxy Note 7) سامسونگ نشان داد که یک خطای ساده در چرخهی تولید، پافشاری بر شارژ بسیار سریع باتری یا فشردهسازی بیش از اندازه، میتواند بسیار خطر آفرین باشد.
محققان دانشگاه استنفورد آمریکا به تازگی اعلام کردهاند در حال تولید نوع جدیدی از باتریهای لیتیوم یونی است که در برابر آتشسوزی از خود مقاومت نشان میدهند. پژوهشگران برای رفع مشکل یادشده یک ترکیب مقاوم را در برابر شعله ایجاد کردند و آن را در یک کپسول پلیمری گذاشتند. سپس محصول نامبرده را درون الکترولیتهای مایع قابل اشتعال باتری، قرار دادند.
کپسول پلیمری مذکور زمانی که دمای باتری به بالای 150 درجه برسد، ذوب و باعث خنک شدن دمای باتری میشود تا جلوی آتشسوزی و انفجار گرفته شود. بر اساس ادعای محققان این کپسول میتواند آتش روشن شده را در کمتر از نیم ثانیه خاموش کند. همچنین آنها اعلام کردند کپسول یاد شده که در محلول باتری قرار میگیرد، مانع فعالیت آن نخواهد شد.
یکی از مشکلات پروژهی مذکور بر اساس توضیح محققان، احتمال عدم دوام ترکیب مورد استفاده در طولانی مدت است. در آزمایش انجام شده توسط آنها مشخص شد، مایع درون کپسول مذکور بعد از 360 بار شارژ و تخلیه ، به داخل محلول باتری نشت پیدا کرده و از بازدهی آن میکاهد و به علت کاهش عمر باتری فاصلهی بین شارژها به شدت کاهش پیدا میکند. این موضوع نکتهای منفی به حساب میآید؛ زیرا برای بسیاری از افراد به معنای کاهش دوام عمر باتری به کمتر از یک سال است.
محققان هنوز زمان دقیقی را برای عرضهی این فناوری به بازار مصرف اعلام نکردهاند.