about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
هوش
1403/08/29 - 07:56- هوش مصنوعي

هوش مصنوعی و دانش‌آموزان؛ تحولی که باید برای آن آماده شد

آموزش و پرورش، به خصوص مدارس به عنوان مهم‌ترین بستر تربیت نسل آینده، نقش کلیدی در آماده‌سازی دانش‌آموزان برای ورود به دنیای هوش مصنوعی دارد. اکنون هوش مصنوعی برای دانش‌آموزان یک انتخاب نیست، بلکه یک ضرورت است.

ساخت
1403/09/24 - 08:40- آسیا

ساخت پیچیده‌ترین سلاح سایبری زیرساختی جهان توسط ایران

کارشناسان ادعا کردند که بدافزار مرتبط با ایران زیرساخت‌های حیاتی ایالات متحده و رژیم صهیونیستی را هدف قرار داده است.

راه‌اندازی
1403/09/28 - 07:37- آسیا

راه‌اندازی اولین کامپیوتر کوانتومی ساخت رژیم صهیونیستی

رژیم صهیونیستی از راه‌اندازی اولین کامپیوتر کوانتومی ساخت خود با استفاده از فناوری پیشرفته ابررسانا خبر داد.

انتشار شده در تاریخ

ساخت کوچک ترین و سریع ترین نانوتراشه جهان

به گزارش واحد فناوری اطلاعات سایبربان؛ شرکت کامپیوتری آی‌بی‌اِم (IBM) خبر تولید نانو تراشه‌هایی با اندازه تنها هفت نانومتر را منتشر کرده است. 
اگر بخواهیم این ابعاد را مقایسه کنیم، می‌توانیم به طول یک رشته دی‌اِن‌اِی (DNA) و قطر یک گلبول قرمز اشاره کنیم که به ترتیب 2.5 و 7500 نانومتر هستند.
شرکت آی‌بی‌اِم در سپتامبر گذشته با امید عملیاتی شدن این نوع تراشه‌های در دو سال آینده، مبلغ 3 میلیارد دلار برای ارتقای نسل جدید نانو فناوری هزینه کرد.
فناوری تراشه‌های هفت نانومتری و سرعت پردازش پیشرفته آن‌ها از منظر کارشناسان صنعت، برای فائق آمدن بر تقاضای رو به افزایش محاسبات ابری (cloud computing) و سایر فناوری‌های نوظهور ضروری است. اندازه استاندارد فعلی نانو تراشه‌ها که در میکرو پردازنده‌ها به کار می‌رود، 14 نانومتر است.
طبق گزارش‌ها آخرین لپ‌تاپ مک بوک اپل (Apple's MacBook laptop)، فناوری 14 نانومتری را به کار می‌برد و آیفون6 نیز از تراشه 20 نانومتری استفاده می‌کند.
این دستاورد جدید شرکت IBM از اصول قانون مور (principle of Moore's Law) پیروی می‌کند. این قانون نخستین بار توسط گوردون مور ، یکی از مؤسسان اینتل (Intel)، در سال 1965 مطرح شد. 
طبق آن، در هر دو سال قدرت محاسبات دو برابر می‌شود، به عبارت دیگر طبق قانون مور، با گذشت دو سال، اندازه تراشه‌های سیلیکونی به نصف اندازه خود می‌رسند. این قانون پیشرفت‌های فناورانه نیم قرن گذشته را هدایت کرده است.
اولین تراشه 14 نانومتری در سال 2014 در معرض عموم قرار گرفت. در نتیجه با رسیدن اندازه این تراشه در سال 2015 به 7 نانومتر، می‌توان پایداری قانون مور را مشاهده کرد.
برای رسیدن به این پیشرفت، گروه محققان از چندین فناوری نوین بهره بردند. به عنوان مثال می‌توان از چاپ جدید تراشه‌ها، با نام لیتوگرافی با اشعه ماورابنفش (Extreme Ultraviolet Lithography) یا به اختصار اِی یووی نام برد. این فناوری از امواج فرابنفش با طول موج تنها 13.5 نانومتر بهره می‌برد. همچنین از ماده سیلیسیم-ژرمانیوم (نسبت به سیلیسیم خالص) در بخش‌های مشخصی از تراشه استفاده کردند.
یکی از بزرگ‌ترین رقیبان آی‌بی‌اِم، اینتل است که در تلاش است به فناوری نسل بعدی تراشه‌ها دست یابد. آن‌ها هم اکنون برای رسیدن به پردازنده 10 نانومتری تلاش می‌کنند. یکی دیگر از رقبا، شرکت تولید نیمه‌هادی تایوان (Taiwan Semiconductor Manufacturing Company) است که هم اکنون تراشه‌های اپل را تأمین می‌کند. آن‌ها نیز تاکنون نتوانسته‌اند به فناوری 7 نانومتری دست یابند.
گام بعدی در فناوری نانو تراشه‌ها، تراشه‌هایی با اندازه 5 نانومتر است. اگرچه احتمال رسیدن به چنین چیزی، با روش‌ها و مواد جدید هنوز مشخص نشده است.

 

تازه ترین ها
همکاری
1403/10/24 - 08:32- امنیت زیرساخت

همکاری ترند میکرو و اینتل برای مقابله با تهدیدات سایبری

شرکت ترند میکرو از همکاری جدید خود با اینتل خبر داد. این همکاری به‌منظور کمک به مشتریان سازمانی مشترک طراحی شده تا سیستم‌های حیاتی خود را در برابر تهدیدات مخفیانه مانند بدافزارهای بدون فایل و باج‌افزارهای پیشرفته محافظت کنند.

حمله
1403/10/24 - 08:19- جرم سایبری

حمله سایبری به دانشگاه آیندهوون؛ توقف آموزش در قلب صنعت تراشه

دانشگاه هلندی تحت حمایت هولدینگ ای اس ام ال که در جنگ تراشه آمریکا-چین موثر است، پس از حمله سایبری کلاس‌ها را متوقف کرد.

حمله
1403/10/24 - 07:44- جرم سایبری

حمله مجدد هکرهای روسی به زیرساخت‌های ایتالیا

پس از بازدید زلنسکی از ایتالیا، هکرهای طرفدار روسیه موسوم به «NONAME057» دوباره ایتالیا را هدف قرار دادند.