ساخت پوست مصنوعی برای بازوهای روباتیک
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان؛ پوست بدن انسان علاوه بر محافظت از بدن وی، به لمس و حس اشیا نیز کمک میکند، در نتیجه بشر میتواند به جای تکیه بر قدرت بینایی خود برای تأیید و درک یک شی، آن را احساس کند. به تازگی گروهی از پژوهشگران دانشگاه واشنگتن این خصیصه را در روباتها به وجود آوردهاند تا بتوان به شکل بهتری در اتاق عمل یا جابهجایی اشیا در انبارها از آنها بهره گرفت.
جاناتان پوزنر (Jonathan Posner)، اسناد مهندسی مکانیک و شیمی گفت:
ما پوستی مصنوعی ساختهایم که میتواند فشار و سختی اشیا را احساس کند. این پوست با تقلید از انگشتان انسان طراحی شده و همانند آنها در برخورد با محیط اطراف فشارهای مختلفی را حس میکند. ما با الگوبرداری از این عضو نوعی کشش نامتقارن را برای محصول خود ایجاد کردیم. منافذ موجود در این دستاورد با فلزی مایع-مانند جیوه- پر شده و به امکان اندازهگیری میزان کشش را تشخیص میدهد. در نتیجه زمانی که حالت منافذ تغییر میکنند الکتریسیته در آنها جریان پیدا کرده، امکان لمس فراهم میگردد.
پوست انعطافپذیر الکتریکی یاد شده از مواد لاستیکی سیلیکونی مشابه آنچه در عینک شنا استفاده میشود، ساخته شده و تنها تفاوت آن طراحی منافذ کوچکی به باریکی موی انسان است. شکافهای یاد شده نیز برای عبور جریان الکتریکی با فلز مایع پر شدهاند. این موضوع باعث میشود برخلاف سیمها و تراشههای معمولی که در هنگام کشش آسیب میبینند، به فعالیت خود ادامه بدهد.
محققان توضیح دادند در زمان آزمایش پوست مصنوعی، این دستاورد توانست ارتعاشات کوچک را با نرخ 800 بار در ثانیه تشخیص بدهد و این میزان حتی از دقت انگشتان دست نیز بیشتر است.
پوزنر ادامه داد:
ما در گام بعدی ثابت خواهیم کرد حسگرها را میتوان برای دستکاری بهتر طیف وسیعتری از اشیا مورد استفاده قرار داد. ما باید نشان دهیم استفاده از حسگرها باعث افزایش قابلیتهای روباتیک و دستهای مصنوعی برای انجام اعلام پیچیده میشود.