ساخت سیستم ضدپهپاد در صنایع هوافضای اسرائیل
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان؛ صنایع هوافضای اسرائیل (IAI) و گنبد آهنین اعلام کردند که توافقنامه همکاری برای ادغام قابلیتهای رهگیری در «Drone Guard»، سیستم ضدپهپاد پیشرفته صنایع هوافضای اسرائیل امضا کردند. پهپاد رهگیر میتواند در طول روز یا شب از ایستگاه داکینگ (docking)، میزبان چندین هواپیمای بدون سرنشین آماده برای استفاده، پرتاب شود. چندین پهپاد رهگیر میتواند بهطور همزمان برای شناسایی چند هدف یا گروه پرتاب شود.
تا امروز، شرکت سیستمهای التای (ELTA) در صنایع هوافضای اسرائیل، سازنده و توسعه دهنده Drone Guard، بیش از 100 واحد با توانایی شناسایی و اختلال در عملیات پهپادهای مخرب را فروخته است. همکاری این شرکت با گنبد آهنین بخشی از راهبرد همکاری با استارتآپها برای کاربرد فناوریهای نوآورانه در سیستمهای موجود با هدف بهبود عملکرد محسوب میشود. التا، یک رهبر جهانی در سیستمهای سنجش از دور و رادار است. به گفته صنایع هوافضای اسرائیل، محصول اصلی شرکت شامل هواپیماهای مأموریتی، مدیریت امنیت سایبری ملی، سیستمهای روباتیک زمینی، ضدپهپادی و دفاعی داخلی است.
زِوی یاروم (Zvi Yarom)، مدیرکل بخش سیستمهای زمینی التا گفت که توافق همکاری و ادغام قابلیتهای رهگیری در Drone Guard راهحلی خاص برای طیف گستردهای از تهدیدات به شمار میرود. این سیستم نمایانگر دانش و تجربه گسترده التا در زمینه رادارها، اطلاعات و هوش مصنوعی همراه با راهحل منحصر به فرد رهگیری جنبشی گنبد آهنین است. این ادغام در چندین پرواز، آزمایش و اثبات شده و در حال حاضر به مشتریان عرضه میشود. Drone Guard مجموعه کاملی از راهحلهای ارائه شده بهوسیله سیستمهای زمینی التا در حال ساخت در بئرشبع در یک سرمایهگذاری بیش از 100 میلیون شِکِلی است. این سیستم به صنایع هوافضای اسرائیل در ایجاد زیرساختهای فناوری نوآورانه و اجرای تحقیق و توسعه برای برنامههای جدید زمینی کمک میکند.
ماتان مِلامِد (Matan Melamed)، مدیرعامل گنبد آهنین در این خصوص اظهار داشت :
«همکاری راهبردی با سیستمهای التای صنایع هوافضا، نقطه عطفی برای گنبد آهنین است؛ ترکیب تواناییهای پیشرفته Drone Guard با هدایت و تعالی هواپیمای بدون سرنشین گنبد آهنین منجر به یک سرمایهگذاری قابل توجه تجاری و فنی میشود.»
رادار پیشرفته یکپارچه شده با Drone Guard قادر به ردیابی پهپادها هنگام ورود به هوافضا است؛ پهپاد رهگیر با کمک رادار پرتاب و به سمت هدف هدایت میشود. این سیستم، از سنسورها و دید رایانهای پیشرفته برای شناسایی و قفل کردن روی هدف استفاده میکند و سپس با ضربه فیزیکی به مهاجم و خنثیسازی آن، رهگیری را انجام میدهد. کل این روند مستقل است و نیازی به مداخله انسانی ندارد. ترکیبی از سیستم ضدپهپاد و رهگیر، به صنایع هوافضای اسرائیل اجازه میدهد تا به مشتریان مؤثرترین فناوری را برای مقابله با سناریوهای آینده ارائه دهد و موقعیت شرکت را در بهترین حالت قرار میدهد. این راهحل را میتوان در مناطقی مانند فرودگاهها، مناطق پرجمعیت، نیروگاهها، تأسیسات حساس و سایر زیرساختها استفاده کرد، جایی که به گفته صنایع هوافضای اسرائیل، سیستمهای دفاعی دیگر به دلیل عوامل محیطی قابل استفاده نیستند.
استفاده از هواپیماهای بدون سرنشین در سالهای اخیر به میزان قابل توجهی افزایش یافته است. علاوه بر کاربرد پهپادها برای اهداف قانونی، روند روبهرشد استفاده از هواپیماهای بدون سرنشین از سوی سازمانهای تروریستی و جنایی نیز وجود دارد. هواپیماهای بدون سرنشین به دلیل اندازه کوچک و پرواز آهسته و در ارتفاع کم، تهدیدی برای تأسیسات حساس، تجمع گسترده، ویآیپیها و هواپیماهای دیگر و همچنین سایر جنبههای دفاع داخلی به شمار میرود. پهپاد میتوانند برای اهداف دیگری مانند جمعآوری اطلاعات، قاچاق و حتی حمل مهمات استفاده شوند. از این رو، نیاز به یک راهحل چندلایه و یکپارچه برای محافظت کامل در برابر انواع تهدیدات وجود دارد.