ساخت دستگاههای پیشرفته در حوزه نوروفوتونیک توسط محققان کشور
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعت سایبربان؛ دکتر حمید لطیفی عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی و عضو گروه پیشران نوروفوتونیک این دانشگاه گفت: برای تصویربرداری از مغز و انجام مطالعات دقیقتر نسبت به عملکرد این بخش حیاتی بدن ، طراحی و ساخت دستگاهها و تجهیزات پیشرفته در حوزه «نوروفوتونیک» توسط متخصصان و محققان در پژوهشکده لیزر و پلاسما با همکاری مرکز تحقیقات علوم اعصاب دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در حال انجام است.
وی با بیان اینکه تجهیزات و سیستمهای طراحی شده در اجرای این طرحها تاکنون با ۷۰ تا ۹۵ درصد پیشرفت فیزیکی در مرحله صنعتی سازی قرار دارد، گفت: این تجهیزات در امر کنترل سیستمهای عصبی، مطالعات رفتاری، تحریک نوری در حوزههای علوم اعصاب پایه دارای کاربرد تحقیقاتی است .
مدیر گروه پیشران نوروفوتونیک افزود: مطالعات طراحی و ساخت این تجهیزات با مشارکت تیمهای تحقیقاتی مرکب از اساتید، محققان ، پژوهشگران و متخصصان حوزههای مختلف از سه سال قبل آغاز شده و در حال حاضر در مراحل پایانی قرار دارد.
وی افزود: محققان این گروه در دانشگاه شهید بهشتی در یک تلاش علمی همچنین موفق شدند با حمایتهای این ستاد، دستگاههای پیشرفته تصویربرداری نوری از مغز را طراحی و تولید کنند که گامی بسیار ارزنده در جهت افزایش توان علمی و تصویربرداری نوری از مغز با کیفیت بسیار بالا به حساب میآید.
محقق پژوهشکده لیزر و پلاسما دانشگاه شهید بهشتی یادآور شد: با بومیسازی دانش ساخت تجهیزات و سیستمهای موردنیاز، محققان و متخصصان قادر خواهند بود با انجام طرحهای تحقیقاتی، یافتههای علمی خود را به منظور تسهیل امر تشخیص و درمان بیماریهای مغز و اعصاب و اختلالات عصبی به اشتراک بگذارند و به توانمندسازی بیماران کمک کنند.
وی همچنین گفت: ۸ طرح پژوهشی طراحی و ساخت تجهیزات و سیستمها در حوزه «نوروفوتونیک» در دانشگاه شهید بهشتی در حال اجرا است.