ساخت تسلیحات سایبری توسط سازمان ارتباطات دولتی انگلیس
به گزارش کارگروه بین الملل سایبربان؛ به ادعای برخی مقامات دولتی انگلیس، با وجود ابهاماتی در ماهیت دقیق تکنیکها و قابلیتهای جدید سایبری، اطلاعاتی از کاربرد برخی از این سلاحها دیده میشود که در مواردی، موفقیتآمیز بوده است. البته برخی اسناد هم در این زمینه به چشم میخورند که نشان میدهد انگلیس برای محافظت از زیرساختهای هستهای خودش، اقدام به توسعه توانایی تهاجمی سایبری کرده است.
یک مقام ارشد دولتی انگلیس در این رابطه گفت: «روسیه، چین و ایران کشورهایی هستند که توانایی حملات تهاجمی پیشرفته سایبری دارند. اگر فعالیت این کشورها آشکار شود، استفاده آنها از این روشها با نتایج دیپلماتیکی و ژئوپلیتیکی روبرو میشود.»
اعتقاد دولتمردان انگلیسی بر این است که روسیه پشت حمله به شبکه برق اوکراین و ایستگاه تلویزیونی فرانسه بوده است. حمله ویروس استاکسنت به سانتریفیوژهای غنیسازی اورانیوم ایران توسط اسرائیل بهعنوان بخشی از استراتژی دفاعی این رژیم، اولین نمونه حمله سایبری برای آسیب جدی در دنیای واقعی بود.
عبارت «سایبر تهاجمی» به معنای قابلیتهایی برای از کار انداختن منبع حمله مداوم به ابزارهایی است که برای حمله متقابل پس از آسیب استفاده میشوند. مقامات انگلیسی معتقدند که چنین ابزارهایی، میتوانند برای خنثیسازی تهدیدات در ترکیب با سلاحهای متعارف مورداستفاده قرار گیرند.
محدوده کاری سازمان جاسوسی GCHQ شامل توسعه نرمافزارهای مخرب، آزمایش ابزارهای رهگیری جدید برای شناسایی تهدیدات نوین و بررسی روشهای مختلف برای دسترسی به شبکههای دشمن میباشد.
برخی از کشورهای صاحبنام فناوری اطلاعات و زیرساختهای سایبری، بر این باورند که در حال حاضر، کمبود مکانیسمهای بینالمللی برای رسیدگی به منشأ یک حمله سایبری وجود دارد و بهطور دقیق، تخصیص حمله به یک منبع خاص میتواند مشکلساز باشد.
یکی از اعضای GCHQ دراینباره اظهار داشت: «این موضوع مانند کنترل تسلیحات نیست که شما میتوانستید به چیزی اشارهکنید و بگویید که قوانین را نقض کردهاید و ما این فعالیت را به این شخص اختصاص میدهیم.»
جسیکا بارکر (Jessica Barker)، از کارشناسان امنیت سایبری انگلیسی در این زمینه اعلام کرد: «اگر ندانیم که چه کسی با هک کردن مرتبط است، چگونه میتوانیم پاسخ دهیم؟ ما نمیتوانیم صد درصد از خودمان دفاع کنیم، چه چیزی باعث میشود فکر کنیم که میتوانیم حمله کنیم و این ایده خوبی است؟»