رژیم صهیونیستی، به دنبال تقویت بیمه سایبری
به گزارش کارگروه بین الملل سایبربان؛ جرائم و جنگهای سایبری به بخش روزمره زندگی دولتها و شرکتها در سراسر جهان تبدیل شده است. رسانههایی مانند ویکی لیکس که توسط جولیان آسانژ (Julian Assange) در اواخر سال 2006 تأسیس شده است، برخی حملات سایبری منجر به افشای اطلاعات شخصی را پوشش داده و اطلاعات و اخبار آن را در جهان منتشر کرده است. البته در صحت اطلاعات منتشر شده توسط این رسانه، تردیدهایی نیز وجود دارد و مشخص نیست چه حجم از این اطلاعات، به واقعیت نزدیک است و چه میزان از آن، با اهداف خاص انتشار داده میشود.
به گزارش رسانههای اسرائیلی، از لحاظ قابلیتهای جنگ سایبری تهاجمی، اسرائیل در رتبه دوم قرار دارد و از این واقعیت که بزرگترین متحدش، ایالاتمتحده در بالاترین جایگاه قرار بگیرد، خرسند میشود. نگرانی اسرائیل از قرار گرفتن بزرگترین دشمنش، ایران، در رتبه پایینتر است.
در ابتدای سال جاری، شبکه برق اسرائیل با یک حمله سایبری تحت تأثیر قرار گرفت و هزینه قطع برق در سرزمینهای اشغالی، قابلتوجه بود. این حمله و تهدیدات دیگر در این عرصه، سبب شد تا مقامات اسرائیلی، موضوع بیمه سایبری را مطرح کنند. باوجوداینکه برای بیمهکنندگان، ارزیابی قطع نیرو برای مدتی مشخص تا حدودی سادهتر است، اما آنها به دنبال ارزیابی تأثیر از دست دادن دادهها بهعنوان مسئلهای کاملاً متفاوت هستند که امروزه شرکتهای بیمه با آن روبرو میشوند. سازمان ضد جاسوسی اسرائیل بهطور مرتب حملات سایبری را در کشور خنثی میکند اما شرکتها از تأثیر هزینهها در صورت موفقیت حملات، در امان نیستند.
کارشناسان گفتهاند که با افزایش تعداد شرکتهای امنیتی در سالهای اخیر و با توجه به هزینههای دولت و شرکتهایی که حمله سایبری را تجربه میکنند، صنعت بیمه سایبری تا حدودی گستردهتر شده است. به گزارش شرکت Cybersecurity Ventures، با دو برابر شدن هزینه سالانه جرائم سایبری از 3 تریلیون دلار در سال گذشته به 6 تریلیون دلار تا سال 2021، انگیزه زیادی برای شرکتهای بیمه سایبری و امنیت سایبری به وجود آمده است.
آمریکا و اسرائیل یک کارگروه سایبری و توسعه دفاع سایبری ایجاد کردهاند که باید ابتدا در مناطق اشغالی آزمایش و توسعه یابد و بعد بهوسیله ایالاتمتحده به اشتراک گذاشته شود.
به گزارش مقامات اسرائیلی، این رژیم، امنیت سایبری کشورهای کوچکتر را نیز تأمین میکند و تنها در سال گذشته با صادرات حدود 6.5 میلیارد دلار محصولات امنیتی سایبری و با بیش از 300 استارت آپ امنیت سایبری بهعنوان رهبر جهانی در این زمینه به شمار میرود. برتری اسرائیل با حمایت شدید از شرکتهای امنیت سایبری بسیار مشهود است.
پیشرفت بیمه سایبری در بین مقاماتی که خود را سردمدار امنیت سایبری میدانند، تعجبآور نیست. به نقل از شرکت بیمه AIG اسرائیل، افزایش 30 درصدی فروش بیمههای سایبری در سال گذشته باعث میشود فضای بیمه از تهدیدات اخیر استفاده میکند؛ با افزایش تقاضا برای بیمه، AIG گزارش داد که تعداد اندک شرکتهای اسرائیلی تحت پوشش بیمههای سایبری هستند.
استارت آپ Cyberwrite تلآویو شروع به توسعه یک پلت فرم محافظتی برای سیاستهای بیمه سایبری کرده است. همانطور که برآوردهای حق بیمههای سایبری در حال افزایش است، پلت فرم مذکور ممکن است مثال دیگری از توانایی اسرائیل در پیشبرد دنیای سایبری بهحساب آید. شرکتهایی با داشتن پیشرفتهترین امنیت سایبری نسبت به شرکتهایی که هنوز از نیاز به سرمایهگذاری اضافی در این زمینه اطمینان ندارند، حق بیمه بیشتری خواهند داشت.
آیا بلاک چین میتواند راهحلی مناسب باشد؟
از زمان ایجاد بیت کوین، دنیای فناوری زمان بیشتری برای درک کامل بلاک چین داشته است. درحالیکه بیت کوین ممکن است سرفصل باشد، بلاک چین میتواند اصل مطلب باشد. با جستجوی فعالانه در مورد امکان استفاده از فناوری بلاک چین و شرکتهای امنیت سایبری، هیچگونه تفاوتی بین دو مورد مذکور دیده نمیشود.
مقامات اسرائیلی مدعی شدند که با توجه به فقدان مقرراتی که ارزهای رمز پایه از آن بهرهمند میشوند، بیت کوین هنوز یک حمله سایبری را تجربه نکرده است. قدرت دفاعی بلاک چین در برابر حملات به بررسی بیشتری نیاز دارد. بااینوجود گزارشهای بسیاری در مورد سرقت بیت کوین وجود دارد.
به نقل از کارشناسان امنیتی، با پیشرفت قابلیتهای امنیت سایبری و بررسی کاربرد فناوری بلاک چین برای محافظت از دادهها و حذف رمزهای شخصی جهت دسترسی به مدارک ذخیرهشده در سرورهای نامناسب محافظتشده، شرکتهای بیمه کار خود را شروع میکنند.
چندان غیرمنطقی نیست اگر انتظار داشته باشیم رژیم صهیونیستی، به شرکتهایی که همواره حملات سایبری سنگینی را متحمل میشوند، سخت بگیرد. این رویداد نهتنها برای یک شرکت بسیار ترسناک خواهد بود، بلکه برای یک دولت مدعی رهبری در فضای سایبری نیز جلوه مناسبی ندارد.
بنا به ادعای نتانیاهو در ماه ژانویه سال جاری، تردیدی در مورد اهمیت امنیت سایبری میان مقامات ارشد اسرائیلی وجود ندارد. اسراییل موفق شد در ابتدای سال از حملات سایبری جهانی دور شود، اما کمتوجهی نسبت به چنین تهدیداتی ازنظر مقامات این کشور نامعقول به شمار میرود.