رویکرد تهاجمی به عنوان روش جدید بازدارندگی سایبری
به گزارش کارگروه بین الملل سایبربان؛ مسئله جایگزینی رویکرد تهاجمی در راهبرد سایبری ایالات متحده، به عنوان عاملی برای افزایش بازدارندگی، موضوعی است که در روزهای اخیر، موضوع بحث مقامات امنیت سایبری این کشور بوده است.
کلارک کالی (Clark Cully)، مشاور سایبری دفتر وزارت دفاع ایالات متحده، طی اظهار نظری در این مورد گفت:
تداخل و معنای این نوع از بازدارندگی در روانشناسی دشمن ریشه دارد. بنابراین، بسیاری از افراد در این مورد دیدگاه های متفاوتی دارند. وزارت دفاع، تلاش چندانی برای ارائه مفهومی دقیق از مسئله بازدارندگی نمی کند. نکته ای که عموما در این مورد مطرح می شود، تمایل دولت آمریکا به شکل دادن رفتار دشمنانش در بستر فضای مجازی است.
تداخل و معنای آن تقریبا در روانشناسی دشمن ریشه دارد، بنابراین بسیاری از افراد دیدگاه های مختلفی دارند. گروه (دفاع) سعی نکنید تعریف بسیار محدودی از بازدارندگی را بیان کنید. چیزی که می گوید این است که ما به دنبال شکل دادن به آنچه دشمنانمان انجام می دهیم.
این در حالی است که فضای مجازی برای دشمنان محیطی مطلوب برای ضربه زدن به ثبات و منافع ایالات متحده از راه دور است.
نانسی نورتون (Nancy Norton)، رئیس سازمان دفاع سیستم های اطلاعاتی (DISA) و فرمانده بخش حفاظت شبکه های اطلاعاتی وزارت دفاع آمریکا (JFHQ–DODIN) نیز به عنوان مهمان یک اجلاس برگزار شده از سوی فیفث دامین (Fifth Domain)، گفت:
دشمنان ما به دلیل ارزان بودن فعالیت در فضای مجازی و توسعه تسلیحات نامتعارف سایبری، در حال سرمای گذاری و افزایش توانمندی های خود در این زمینه هستند.
پرسش در مورد چگونگی امکان جلوگیری از وقوع حملات در چنین محیطی یکی از مهمترین و در عین حال پر اهمیت ترین مسائل برای رهبران سایبری جهان است. بازدارندگی در راهبرد جدید سایبری وزارت دفاع آمریکا، به عنوان یکی از 5 هدف استراتژیک شاخص شناخته می شود. این وازه در متن 10 صفحه ای راهبرد، 11 بار مورد استفاده قرار گرفته است.
نکته جالب این است که در دو راهبرد سایبری کاخ سفید و وزارت دفاع، به مفهوم جدیدی تحت عنوان «دفاع رو به جلو» اشاره شده است.
کالی در ادامه سخنان خود گفت:
این طیف رقابت، اخیرا شدت گرفته است. ما می توانیم با اتخاذ راهبرد دفاع رو به جلو، اقدامات خصمانه دشمن را پیش از وقوع و در داخل مرزها و سیستم های خودشان پاسخ دهیم. این امر، تهدید و نوع بردار حمله را مختل کرده و تغییر می دهد. از همین روی، ما باید فرآیند یادگیری و تمرین را آغاز کنیم.
گرنت اشنایدر (Grant Schneider)، افسر ارشد امنیت اطلاعات فدرال نیز در این مورد گفت:
فکر می کنم قابلیت های تهاجمی ما باید بسیار هدفمند باشد. ما همچنان در بهره برداری از قابلیت های سایبری، با دشمنان خود تفاوت های بسیاری داریم. ایالات متحده، همچنان از این توانمندی ها برای دستیابی به اهداف و نتایج سایبری استفاده نمی کنیم. این امر، بخشی از یک رویکرد گسترده است.
دیو فردریک (Dave Fredrick)، رئیس ضد عملیات سایبری استراتژیک آژانس امنیت ملی ایالات متحده نیز در این نشست، ایده ای جدید برای تحقق گسترده تر مفهوم بازدارندگی سایبری مطرح کرد.
باید بازدارندگی را به صورت یکپارچه دنبال کنید. برای این امر، نیازمند ترکیبی از فعالیت های اینترنتی و غیر سایبری هستید. دقیقا مانند کاری که آژانس امنیت ملی (NSA)، با تهیه اطلاعات مربوط به تهدیدات برای وزارت دفاع و فرماندهی سایبری انجام می دهد. دو نهاد یاد شده نیز پس از آن، وزارت دادگستری و امنیت داخلی را قادر به انجام اقدامات لازم در این زمینه می کنند.