روشهای کاربرد فناوري سایبری چین، در زمان جنگ
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ بر اساس گزارش جدید آژانس اطلاعات دفاعی ایالات متحده، ارتش آزادیبخش مردم چین میتواند از قابلیتهای سایبری، برای پشتیبانی از عملیاتهای نظامی به 3 روش مهم استفاده کند:
- بر پايه شناسایی سایبری برای برنامهریزی بهتر حملات سایبری.
- ایجاد سلطه اطلاعاتی، در مراحل اولیه درگیری، برای محدود کردن اقدامات دشمن، یا کند نمودن فعالیتهای جنگ اطلاعاتی.
- انتظار میرود که سایبر، به عنوان یک افزاینده نیرو، همراه با قابلیتهای متعارف، در طول یک درگیری عمل کند.
طبق این گزارش، تواناییهای سایبری پکن میتواند روی هدفگیری پیوندها و گرهها در سیستم تحرک دشمن متمرکز باشد. در سال 2015، چین تمام تواناییهای اطلاعاتی خود را ازجمله: سایبری، فضایی، جنگ الکترونیک، عملیاتهای فرماندهی و کنترل و اطلاعات، تحت یک نهاد واحد، به نام نیروی پشتیبانی راهبردی به منظور مدیریت و کنترل بهتر، سازماندهی و تثبیت کرد.
گزارش جدید آژانس اطلاعات دفاعی، همانند دیگر گزارشهای وزارت دفاع آمریکا درباره ارتش چین، به این نکته اشاره دارد که نیروی پشتیبانی راهبردی، اولین اقدامات را برای توسعه نیروی سایبری، با ترکیب قابلیتهای شناسایی، حمله و دفاع سایبری در یک سازمان انجام داده است. این حرکت میتواند به کاهش موانع اداری و متمرکزسازی فرماندهی و کنترل کمک کند.
یک مقام ارشد دفاعی آمریکایی، در گفتگو با خبرنگاران هشدار داد که تعیین نحوه اثرگذاری تواناییهای حمله سایبری ارتش چین دشوار است.
جاسوسی سایبری
این مقام ارشد دفاعی، همچنین خاطرنشان کرد که ارزیابی آژانس اطلاعات دفاعی، روی چگونگی تمایل پکن به استفاده از تواناییهای سایبری در زمان جنگ و نحوه تمایز آن از کاربرد نظامی سایبر، برای جاسوسی شرکتی، یا دزدی اطلاعات معنوی تمرکز دارد.
به گفته مقامات آمریکایی، بهره گيري از توان سایبری چین، به منظور نفوذ شرکتهايش در سراسر جهان و سرقت اسرار تجاری بين المللي به نفع خود، باعث خشم بسیاری از کشورها شده است. دولت ایالات متحده، چندین چینی را ازجمله اعضای ارتش آزادیبخش مردم، به علت اقداماتشان در این زمینه، از سال 2014 متهم کرده است.
بسیاری از کارشناسان سایبری معتقدند که فعالیت چین باعث نقض قوانین بینالمللي شده است. در سال 2015، باراک اوباما، رئیس جمهور وقت آمریکا و شی جینپینگ (Xi Jinping)، رئیس جمهور چین توافقنامهای برای جلوگیری از هک یکدیگر با اهداف جاسوسی شرکتی امضا کردند.
چندین سازمان اطلاعات تهدید سایبری به این نتیجه رسیدند که توافقنامه شفاهی، تا حد زیادی فعالیت چین را کاهش داده است. با این حال، بسیاری از این شرکتها در حال حاضر ارزيابي میكنند که پس از پایان دوره اوباما، چینیها فعالیتشان را در این حوزه گسترش دادهاند.
این گزارش اشاره میکند که ارتش آزادیبخش مردم، نقش مهمی در دزدیهای سایبری ایفا میکند. در عین حال، چین دولت خود را حفظ میکند و ارتش در جاسوسی سایبری دخالتی ندارد.