روباتهای قاتل و دیدهبان حقوق بشر
به گزارش واحد فناوری اطلاعات سایبربان؛ «بونی دوچتری» محقق ارشد بخش تسلیحات دیدهبان حقوق بشر گفت: انسانها باید كنترل سیستمهای تسلیحاتی و حملات انفرادی را بر عهده داشته باشند و مدیریت كنترل انسانی به جلوگیری از تهدیدها علیه اصول اساسی اخلاقی در مقابل تصمیم به استفاده از قوه قهریه كمك خواهد كرد.
وی هشدار داد كه تهدید واقعی بشریت، خودداری از كنترل چنین روباتهایی و اعتماد به ماشینها در تصمیمگیریهایی حیاتی است.
وی خواستار اتخاذ سیاستها و اقداماتی قانونی قبل از پیشرفت بیشازحد چنین فناوریای شد و گفت: كشورها نهتنها باید زمان بیشتری را برای توجه به نگرانیها درباره روباتهای قاتل اختصاص دهند بلكه خود را نسبت به پیگیری آن تا رسیدن به نتیجهای محسوس متعهد بدانند.
ارتشهای پیشرفته ازلحاظ فناوری در سراسر جهان در سالهای گذشته پیشرفتهایی در زمینه هوش مصنوعی و توسعه ماشینهایی كه قادر به یادگیری عمیق هستند، داشتهاند.
وزارت دفاع آمریكا بهمنظور تحقیقات و توسعه هوش مصنوعی و ماشینهای یادگیری عمیق، خواستار 12 تا 15 میلیارد دلار اعتبار در بودجه سال 2017 شد.
سازمان ملل درواكنش به توسعه وسایل خودكاری كه قادر به نابودی اهداف در جنگها بدون مداخله انسانی هستند، كمپینی را تحت عنوان «روباتهای قاتل را متوقف كنید» به راه انداخته است كه در دو سال گذشته دو بار تشكیل جلسه داده است.
دیدهبان حقوق بشر قصد دارد گزارش خود را درباره روباتهای قاتل در نشست كارشناسان سازمان ملل درباره سلاحهای خودكار كشنده كه این هفته در ژنو برگزار میشود، ارائه دهد. این گزارش با همكاری كلینك بینالمللی حقوق بشر در دانشكده حقوق هاروارد تهیهشده است.