روباتی با توانایی تعریق
به گزارش واحد فناوری اطلاعات سایبربان؛ همانند بدن انسانها که بعد از ورزش خسته شده و به عضلات آنها فشار وارد میشود، روباتها نیز از موتورهایی بهره میبرند که در صورت فعالیت طولانی مدت شروع به داغ شدن میکنند؛ اما سامانههای خنککنندهی فعلی دارای اندازهای بزرگ و وزن زیادی هستند که باعث ایجاد محدودیت در حرکت روبات میشود.
به تازگی گروهی از پژوهشگران دانشگاه توکیو ژاپن موفق به ساخت روباتی انساننما با نام کنگورو (Kengoro)، شدند که 1.7 متر ارتفاع داشته و 56 کیلوگرم وزن دارد. کنگورو از انعطاف بالای برخوردار است و در بدنهی آن 108 موتور تعبیه شده و فضایی برای قرار دادن خنککنندههای بادی و آبی در آن وجود ندارد؛ بنابراین خنکسازی آن با مشکلات بسیاری همراه است.
پژوهشگران برای خنک کردن کنگورو از اسکلت اصلی آن استفاده کردند. اسکلت اصلی روباتها معمولاً تنها برای نگهداشتن آنها استفاده میشود؛ اما در روبات مذکور اسکلت خارجی به گونهای تغییر کرد که میتواند مشابه بدن انسانها عرق کرده و باعث خنک شدن روبات بشود. اسکلت خارجی کنگورو از پودر سنتز لیزر آلومینیوم (laser-sintered aluminum powder) ساخته و منافذی در آن ایجاد شد که آب در آنها جریان داشته و با خنکسازی روبات بخار میشود.
چگالی مادهی به کار رفته در بدنهی کنگورو را میتوان با استفاده از روشی مشابه چاپگرهای 3 بعدی تنظیم کرد و نفوذپذیری آن در برابر مایعات را در نقاط مختلف تغییر داد.
دانشمندان موفق شدند به کمک روش ذکر شده دمای کنگورو را کنترل کنند. این روبات را میتوان تنها با استفاده از یک فنجان آب یونیزه شده به مدت 12 ساعت خنک نگه داشت. همچنین این روبات به کمک روش عرق کردن میتواند به صورت پیوسته و به مدت 11 دقیقه حرکت شنا را انجام بدهد.