رشد عملیات نفوذ طرفدار چین در یوتیوب
به گزارش کارگروه حملات سایبری خبرگزاری سایبربان، بر اساس گزارشی که این هفته توسط موسسه سیاست استراتژیک استرالیا (ASPI) منتشر شد، این ویدیوها، بازدیدها و مشترکین قابل توجهی را به خود اختصاص داده اند که در دنیای عملیات نفوذ رسانه های اجتماعی نادر است.
به گفته محققان، این کمپین که شدو پلی (Shadow Play) نام دارد، شبکه ای متشکل از حداقل 30 کانال یوتیوب را در بر می گیرد که بیش از 4500 ویدیو تولید کرده اند.
از اواسط سال 2022، این کانال ها نزدیک به 120 میلیون بازدید و 730 هزار مشترک به دست آورده اند.
پس از گزارش موسسه سیاست استراتژیک استرالیا، 19 کانال به دلیل تخلفات مختلف از این شبکه حذف شدند.
محققان نتوانستند این کمپین را به یک عامل تهدید شناخته شده نسبت دهند، اما معتقدند که احتمالاً توسط یک عامل ماندارین زبان اداره می شود.
غول فناوری ایالات متحده، متا، اخیراً هشدار داده است که گروه های نفوذ خارجی، از جمله روسیه و چین، در حال تلاش برای ایجاد و دسترسی به مخاطبان آنلاین قبل از چندین انتخابات مهم سال آینده در ایالات متحده، بریتانیا و هند هستند.
کمپین شدو پلی عمدتاً ضد آمریکایی است و از روایت های تبلیغ شده توسط دولت چین پشتیبانی می کند.
به عنوان مثال، برخی از ویدیوهای یوتیوب ادعا می کنند که ایالات متحده به سمت فروپاشی پیش می رود، در حالی که چین و روسیه، عوامل مسئول و توانمندی در ژئوپلیتیک هستند.
این کمپین همچنین از شرکت های فناوری ایالات متحده مانند اپل انتقاد می کند و شرکت های چینی مانند هواوی را تبلیغ می کند.
این اولین کمپین نفوذی نیست که با چین ارتباط دارد.
در ماه اوت، متا گفت که بزرگترین عملیات نفوذ مخفی بین پلتفرمی شناخته شده در جهان را کشف کرده است که با افرادی از پلیس چین مرتبط است.
موسسه سیاست استراتژیک استرالیا دریافت که برخی موارد در مورد کمپین اخیراً کشف شده آن را منحصر به فرد می کند، از جمله طیف گسترده ای از موضوعات تحت پوشش عمیق آن و تاکتیک هایی که بیشتر با عملیات نفوذ روسیه، به جای چین، مرتبط است.
همچنین این موسسه دریافته است که در این ویدیو ها از افراد و صداهای تولید شده مصنوعی استفاده می شود.
در این گزارش آمده است:
بر اساس اطلاعات ما، این کمپین یوتیوب یکی از اولین بارهایی است که مقالات ویدیویی، همراه با صداهای مولد هوش مصنوعی، به عنوان تاکتیکی در عملیات نفوذ استفاده شده است.
مهمتر از همه، برخلاف کمپین های قبلی متمرکز بر چین، این کمپین بازدیدها و مشترکین زیادی را به خود جلب کرده است.
محققان حتی ادعا می کنند که این یکی از موفق ترین عملیات نفوذ مربوط به چین است.
با این حال، هنوز مشخص نیست که تعداد بازدیدها و مشترکین شدو پلی در یوتیوب، واقعی، دستکاری مصنوعی یا ترکیبی از هر دو است.
موسسه سیاست استراتژیک استرالیا همچنین معتقد است که این کمپین بیش از 30 کانالی را که آنها کشف کرده اند، در بر می گیرد و آنها انتظار دارند کانال های بیشتری را پیدا کنند که به زبان های غیرانگلیسی بوده و متعلق به این شبکه هستند؛ به عنوان مثال، آنها قبلاً کانال هایی را مشاهده کردند که در باهاسا اندونزی، اقدام به انتشار مطلب می کردند.
با توجه به اینکه رفتار عامل تهدید در پشت این کمپین با رفتار هیچ یک از عوامل دولتی شناخته شده که عملیات نفوذ آنلاین را انجام میدهند، مطابقت ندارد، محققان معتقدند که اپراتور میتواند یک نهاد تجاری باشد که تحت درجاتی از جهتگیری، تأمین مالی یا بودجه دولتی کار میکند.
این موسسه در پایان افزود گفت:
این موضوع می تواند نشان دهد که برخی از شرکت ها به طور فزاینده ای به برگزاری کمپین های مرتبط با چین در کنار عوامل دولتی می پردازند.