راهاندازی کنسرسیوم آمریکایی-اسرائیلی برای مقابله با تهدیدات سایبری
به گزارش کارگروه بینالملل سایبریان؛ «BGN Technologies»، شرکت انتقال فناوری دانشگاه بن گوریون نِقب (BGU)، از راهاندازی یک کنسرسیوم مشترک اسرائیلی-آمریکایی در زمینه حفاظت سایبری از تأسیسات انرژی، به منظور ترویج تحقیق و توسعه و مقابله با تهدیدات سایبری روی منابع و تأسیسات انرژی خبر داد. به گفته محققان، کل سرمایهگذاری با احتساب وجوه مؤسسات شرکت کننده تا 12 میلیون دلار تخمینزده شده است.
این بیانیه در کنفرانس جهانی سایبرتک در سال جاری (Cybertech 2022)، یک مجمع سالانه که در آن کارشناسان برجسته امنیت سایبری، مقامات دولتی، سرمایهگذاران و استارتآپها گرد هم میآیند تا درباره آخرین روندها در امنیت سایبری صحبت کنند، در تلآویو اعلام شد.
فراوانی و مقیاس حملات سایبری روی تأسیسات انرژی در حال افزایش است و بسیاری از کشورها به دنبال روشهای جدید و کارآمد برای حفاظت از منابع حیاتی مانند آب، برق و گاز و همچنین تأسیساتی هستند که تولید، توزیع و ذخیره انرژی میکنند. براساس گزارش مجمع جهانی اقتصاد، که در سال 2020 منتشر شد، حملات سایبری روی تأسیسات زیرساختی حیاتی از نظر سطح و تعداد تهدید در رتبه پنجم قرار دارد.
طبق ادعای کارشناسان، این سطح تهدید بالا، 2 دولت را بر آن داشت تا نیاز فوری به سرمایهگذاری منابع برای به حداقل رساندن خطر و دامنه آسیب احتمالی را تصدیق کنند. بحران آب و هوا همچنین بر نیاز به استخدام ماهرترین محققان برای توسعه محصولات و خدمات با هدف مقابله با اثرات تغییرات آب و هوایی تأکید میکند. به منظور حفاظت از تأسیسات انرژی، کنسرسیوم پروژههایی را با تمرکز بر تمام مراحل تولید و همچنین ذخیرهسازی و توزیع انرژی ترویج خواهد کرد. کارشناسان ادعا کردند که این کنسرسیوم براساس تحقیقات جامع محققان آمریکایی و اسرائیلی، یک برنامه کاری دقیق ارائه کرد.
اعضای این کنسرسیوم شامل شرکتهای اسرائیلی و آمریکایی و همچنین مؤسسات دولتی و تحقیقاتی است. فعالیتها بهوسیله دانشگاه بن گوریون در کنار دانشگاه ایالتی آریزونا رهبری میشوند. در میان شرکای ایالات متحده : مؤسسه فناوری جورجیا، «Nexant»، «Delek US»، شرکت «Duquesne Light»، آزمایشگاههای مهندسی شوایتزر (Schweitzer) و شرکت «MITER» حضور دارند. شرکای اسرائیلی شامل «Otorio»، «RAD»، راهحلهای فناوری عملیاتی سیگا (SIGA OT Solutions)، «Arava Power»، «DK Innovation» و «Meptagon» هستند.
جان پِلِگ (John Peleg)، مدیرعامل فناوریهای دانشگاه بن گوریون در این خصوص گفت :
«انتخاب دانشگاه بن گوریون برای رهبری کنسرسیوم 2 ملیتی اسرائیل و ایالات متحده به منظور حفاظت سایبری از زیرساختهای انرژی، تأیید دیگری برای رهبری این دانشگاه در عرصه سایبری و انرژی است. ما مشتاقانه منتظر همکاری تحقیقاتی مثمر ثمر بین صنعت و اعضای کنسرسیوم مؤسسات تحقیقاتی اسرائیل و ایالات متحده هستیم که منجر به اختراع، توسعه و بازاریابی راهحلهای حیاتی حال حاضر و در سالهای آینده برای حفاظت سایبری از زیرساختهای ضروری میشود.»
به گفته کارشناسان، این کنسرسیوم بخشی از مرکز انرژی آمریکا و اسرائیل است که بهوسیله بنیاد تحقیقات و توسعه صنعتی 2 ملیتی اسرائیل و ایالات متحده (BIRD) اداره میشود. بنیاد سازمانی است که سرمایهای را برای تحقیق و توسعه صنعتی مشترک بین شرکتهای آمریکایی و اسرائیلی فراهم میکند و در سال 1977 بهوسیله دولتهای ایالات متحده و رژیم صهیونیستی تأسیس شد.
ایتان یودیلیویچ (Eitan Yudilevich)، مدیر اجرایی بنیاد BIRD اظهار داشت :
«ما به دانشگاه بن گوریون، دانشگاه ایالتی آریزونا، و همه شرکای کنسرسیوم اسرائیل-ایالات متحده برای برنده شدن کمک هزینه مرکز انرژی ایالات متحده-اسرائیل و سازمان تأثیرگذار که منجر به راهاندازی موفقیتآمیز فعالیتها شد، تبریک میگوییم. ما معتقدیم که محصولات این همکاری بین نوآوری اسرائیل و آمریکا تأثیر قابل توجهی بر تلاشهای جاری علیه تهدیدات سایبری بر زیرساختهای انرژی در هر 2 طرف خواهد داشت.»