راهاندازی فروشگاه اینترنت اشیا در دبی
به گزارش واحد بینالملل سایبربان؛ شرکت سایبر گیر (Cyber Gear) که یک شرکت آمریکایی فعال در زمینهی اتوماسیون صنعتی است، اولین فروشگاه محصولات هوشمند اینترنت اشیا را در غرب آسیا، بهعنوان اولین نوع این فروشگاه در دبی ایجاد کرد.
این فروشگاه محصولاتی در قلمروهای اتوماسیون خانگی، پوشیدنیهای هوشمند، گجتهای هوشمند، ابزار بهداشت و درمان و اسباببازیهای هوشمند و حتی حیوانات خانگی که میتوان آنها را به اینترنت تجهیز کرد، ارائه میدهد.
بنا بر برخی گزارشها تا سال 2020، پنجاه میلیون دستگاه در سراسر جهان به اینترنت متصل خواهند شد که بر اساس برآمدها یکسوم از این تعداد، رایانهها، تلفنهای هوشمند، ابزارهای قبل حمل و تلویزیونها هستند. دوسوم باقیمانده نیز شامل حسگرها، عملگرهای مکانیکی مثل شیر برقی و سایر ابزارهایی میشود که دنیای ما را کنترل میکنند.
برخی گزارشها حاکی از آن است که بازار جهانی اینترنت اشیا تا سال 2020 از 655.8 میلیارد دلار به 1.7 تریلیون دلار رشد خواهد کرد. شراد اگاروال (Sharad Agarwal)، مدیر اجرایی سایبرگیر، گفت: «ما در حال انعقاد قراردادهایی با فروشندگان منطقهی خلیج هستیم تا ابزارهای هوشمند را به فروشگاههای خود وارد کنند.»
ذکر این نکته خالی از لطف نیست که چندی است آمریکا در شهر دبی برای ایجاد مراکز سایبری سرمایهگذاری میکند؛ مانند تأسیس مرکزی به نام «صواب» برای مبارزه با فعالیتهای آنلاین داعش. در واقع همکاری دبی و آمریکا موجب حمایت از شرکتهای آمریکایی است که در بازار امنیت سایبر دبی سرمایهگذاری میکنند.
نکتهی بعدی این است که با توجه به موقعیت جغرافیایی دبی، آمریکا از این شهر و سایر شهرهای امارات بهعنوان نقطهای برای شناسایی توان سایبری ایران استفاده میکند. همانگونه که این مطلب در گزارشی از شرکت توسعهی اقتصادی ویرجینیا (Virginia Economic Development Partnership (VEDP)) منتشر شد.
نکتهی آخر این است که پنتاگون در راهبرد جدید سایبری خود اعلام کرد که قصد دارد به افزایش امنیت شبکههای نظامی متحدان خود در منطقهی غرب آسیا بپردازد و آنها را به یک فهم واحد در مورد تهدید سایبری برساند. میتوان گفت آمریکا میخواهد امارات و سایر کشورهای عرب منطقهی خلیجفارس مثل عربستان سعودی را مجاب کند که ایران، تهدید سایبری برای آنها است.