راهاندازی سامانه مدیریت دستگاههای کارتخوان
به گزارش واحد فناوری اطلاعات سایبربان؛ مدیرعامل یک شرکت ارائهدهنده خدمات پرداخت الکترونیک با انتقاد از توزیع نامتوازن دستگاههای کارتخوان در کشور گفت: «سامانه جامع مدیریت پذیرندگان» باهدف ایجاد توازن و تعادل در توزیع دستگاههای کارتخوان راهاندازی شده است.
حامد منصوری مدیرعامل یکی از شرکتهای ارائهدهنده خدمات پرداخت الکترونیک گفت: صنعت پرداخت الکترونیک در ایران، صنعت جوانی است و باوجود پیشرفتها و گسترش قابلملاحظهای که طی یک دهه گذشته داشته همچنان نیازمند بازنگریهایی در لایههای مختلف اعم از قوانین و مقررات، شیوههای بازاریابی و کیفیت ارائه خدمات، بلوغ بخش خصوصی فعال در این حوزه و نظایر آن است.
وی افزود: یکی از مواردی که در یک مرور کلی بر صنعت پرداخت، توجه به آن بهشدت احساس میشود، رابطه میان شرکتهای ارائهدهندۀ خدمات پرداخت و پذیرندگان است چراکه در حال حاضر یکی از مشهودترین مشکلات این حوزه، توزیع نامتعادل و غیرمتقارن دستگاههای کارتخوان در سطح کشور است.
به گفته وی «وجود کارتخوانهای متعدد در واحدهای صنفی و بدون استفاده ماندن بسیاری از آنها، واقعیتی است که تقریباً همه شهروندان بهدفعات با آن مواجه بودهاند. این تصویر اما تنها بخشی از واقعیت است، جنبه دیگر آن کمتر به چشم شهروندان میآید، چراکه تجمع و تعدد کارتخوانها معمولاً در واحدهای صنفی شهرهای بزرگ اتفاق میافتد و در بسیاری از شهرهای کوچکتر و مناطق دورتر نسبت به مراکز استانها و... نهتنها شاهد چنین وضعیتی نیستیم بلکه در بسیاری موارد باوجود نیاز، ابزارهای پرداخت الکترونیکی در دسترس نیست. این پراکندگی نامتوازن بدون شک، نتیجه نبود تصویری جامع از توزیع جغرافیایی دستگاههای کارتخوان و فقدان بررسیهای میدانی و نیازسنجی دقیق در مورد میزان نیاز به ابزارهای پرداخت است».
مدیرعامل شرکت آسانپرداخت ادامه داد: اگرچه شرکتهای ارائهدهنده خدمات پرداخت به اقتضای مدلها و برنامههای توسعه بازاریابی خود قاعدتاً چنین بررسیهایی را انجام میدهند، ولی بدون شک ورود نهادهای ناظر حاکمیتی در این زمینه و تهیه سازوکاری برای دسترسی آنلاین به نقشه پراکندگی دستگاههای کارتخوان بدون در نظر گرفتن ملاحظات تجاری (شرکتی) یک ضرورت غیرقابلچشمپوشی است.
وی افزود: به نظر میرسد، «سامانه جامع مدیریت پذیرندگان» با همین هدف توسط شاپرک راهاندازی شده است، اقدامی که کاش زودتر انجام میشد تا شاید طی سالهای گذشته شاهد اتلاف منابع کمتری برای توزیع نامتوازن ابزارهای پرداخت میبودیم. بر همین اساس باید فرصت را مغتنم دانست تا با پیوستن هرچه سریعتر شرکتهای ارائهدهنده پرداخت به این سامانه و اعمال فشار بر شبکه بانکی برای تصحیح اطلاعات پذیرندگان زمینه بهبود شرایط و جلوگیری اتلاف هرچه بیشتر منابع ملی را گرفت.