راهاندازی برنامه جدید سایبری پلیس دهلی برای ترویج سواد دیجیتال
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ پلیس دهلی برنامه «Cyber Uday 2.0» را با هدف ایجاد آگاهی سایبری در میان شهروندان عادی از طریق یوتیوب، فیسبوک و دیگر پلتفرمهای رسانههای اجتماعی راهاندازی کرد.
این برنامه در ادامه ابتکار «Cyber Uday 1.0» است که در سال 2019 بهوسیله واحد تشخیص آگاهی پیشگیری سایبری (CyPAD) پلیس دهلی آغاز شد.
در طول این رویداد، وینای کومار ساکسنا (Vinay Kumar Saxena)، ژنرال هندی، از کتاب الکترونیکی «Cyber Swachhta برای شهروندان» در حضور سانجی آرورا (Sanjay Arora)، کمیسیونر پلیس سایبری رونمایی کرد. این کتاب الکترونیکی برای ایجاد آگاهی از طریق پلتفرمهای مختلف رسانههای اجتماعی استفاده خواهد شد.
ساکسنا با تأکید بر اهمیت امنیت سایبری و بهداشت سایبری گفت که آگاهی بهترین سنگر در برابر جرایم سایبری و چنین اقداماتی با هدف حساس کردن شهروندان به ویژه اقشار آسیبپذیر مانند کودکان، جوانان، زنان و سالمندان است.
وی همچنین بر اهمیت ارتباط تعاملی بین مردم و پلیس برای دستیابی به سطوح مطلوب آگاهی تأکید و از پلیس دهلی به دلیل ابتکارات فناوری خود در جهت خدمات شهروند محور و ایجاد آگاهی در مورد جرایم رایج سایبری قدردانی کرد.
آرورا نیز اظهار داشت که پلیس دهلی به برخورد حرفهای و کارآمد با جرایم سایبری براساس اولویت ادامه خواهد داد. وی خاطرنشان کرد که با ادغام خدمات صدور مجوز با «digi-locker»، دارندگان مجوز میتوانند مجوزهای خود را به راحتی در digi-locker در دسترس قرار دهند.
پراشانت گوتام (Prashant Gautam)، معاون کمیسیونر پلیس (DCP)، مفهوم Cyber Uday 1.0 و راهاندازی مجدد Cyber Uday 2.0 را توضیح داد :
«باید با حضور حداکثری و تربیت جوانان، تهدیدات سایبری را بشناسیم.»
هدف اولیه Cyber Uday 2.0 دسترسی و آموزش 26 هزار دانشآموز در مدارس و کالجها است. وی اجرای «Cyber Jagrookta Diwas» را از سوی مرکز هماهنگی جرایم سایبری هند (I4C) و فعالیتهای آگاهیرسانی مختلف که در مدارس، کالجها، «RWAs»، «MWAs» و مراکز خرید و غیره بهوسیله پلیس دهلی از سال 2021 برگزار شده خلاصه کرد.