راهاندازی اولین مرکز تهدید ترکیبی استرالیا-لیتوانی
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ در ماه دسامبر سال جاری، مرکز تهدید ترکیبی لیتوانیایی-استرالیایی بهوسیله شبکه تحقیقات سایبری لیتوانیایی-استرالیایی (ALCRN) راهاندازی شد.
شبکه تحقیقات سایبری لیتوانیایی-استرالیایی ابتکار مشترک دانشگاه «RMIT» و دانشگاه مایکلاس رومریس است و در فوریه 2022 برای ترویج فعالیتهای تحقیقاتی مشترک تأسیس شد.
در این زمان، جهان با یک محیط تهدید سایبری به سرعت در حال تغییر که بهوسیله عوامل ژئوپلیتیک تشدید شده، سازگار شده است. به ویژه لیتوانی به دلیل عضویت در ناتو در خط مقدم این مسائل قرار داشته است.
تهدیدات ترکیبی چیست و این مرکز جدید چه خواهد کرد؟
کارشناسان معتقدند که تهدیدات ترکیبی، عوامل دولتی و غیردولتی هستند که کشورها و نهادهایی را که بهعنوان تهدید، مخالف یا رقیب منافع و اهداف خود میبینند، با تمرکز بر مناقشهبرانگیز صنعت و جامعه از طریق هدفگیری اقدامات فیزیکی، سایبری، اطلاعاتی و اقتصادی به چالش میکشند.
این اولین مرکز تهدید ترکیبی در استرالیا است که رهبری RMIT را در تحقیقات امنیت سایبری و همکاری خود با اروپا بیشتر میکند.
مت وارِن (Matt Warren)، مدیر مرکز تحقیقات و نوآوری امنیت سایبری RMIT و همکار شبکه تحقیقات سایبری استرالیا-لیتوانی، گفت :
«استرالیا با تهدیدات امنیتی جدیدی روبرو است و به راه جدیدی برای درک و کاهش این تهدیدات نیاز دارد. مرکز ترکیبی لیتوانی-استرالیا نشان دهنده شیوه جدیدی از تفکر در مورد تهدیدات است. این مرکز همچنین روابط رو به رشد بین استرالیا و لیتوانی را برجسته میکند.»
داریوس اشتیتلیس (Darius Štitilis) از دانشگاه میکولاس رومریس، یکی از اعضای شبکه تحقیقات سایبری استرالیا-لیتوانی، اظهار داشت :
«لیتوانی چندین سال است که با تهدیدات سایبری ترکیبی، عمدتاً از طرف روسیه، مواجه بوده است. طی چند سال گذشته، لیتوانی تجربیاتی را به دست آورده و به دنبال به اشتراک گذاشتن این تجربه با سایر کشورها و همچنین تحقیقات بیشتر در زمینه اقدامات پیشگیرانه و اقدامات متقابل علیه تهدیدات ترکیبی است. مرکز ایجاد شده نمونهای از این فعالیتها و همچنین نمونهای عالی از همکاری بین لیتوانی و استرالیا است.»
مرکز تهدید ترکیبی استرالیا – لیتوانی :
- انجام تحقیقات مشترک با بررسی اثرات تهدید ترکیبی بر استرالیا و لیتوانی.
- ارزیابی جامعه و تأثیر سازمانی تهدیدات ترکیبی.
- بررسی تأثیر تهدیدات ترکیبی بر زیرساختهای حیاتی کشورها از جمله نهادهای دموکراتیک.
- ایجاد یک سلسله سمینار مشترک برای بررسی مسائل.
- نوشتن موارد رهبری فکری در مورد تأثیر تهدیدات ترکیبی.