about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
هوش
1403/08/29 - 07:56- هوش مصنوعي

هوش مصنوعی و دانش‌آموزان؛ تحولی که باید برای آن آماده شد

آموزش و پرورش، به خصوص مدارس به عنوان مهم‌ترین بستر تربیت نسل آینده، نقش کلیدی در آماده‌سازی دانش‌آموزان برای ورود به دنیای هوش مصنوعی دارد. اکنون هوش مصنوعی برای دانش‌آموزان یک انتخاب نیست، بلکه یک ضرورت است.

ساخت
1403/09/24 - 08:40- آسیا

ساخت پیچیده‌ترین سلاح سایبری زیرساختی جهان توسط ایران

کارشناسان ادعا کردند که بدافزار مرتبط با ایران زیرساخت‌های حیاتی ایالات متحده و رژیم صهیونیستی را هدف قرار داده است.

راه‌اندازی
1403/09/28 - 07:37- آسیا

راه‌اندازی اولین کامپیوتر کوانتومی ساخت رژیم صهیونیستی

رژیم صهیونیستی از راه‌اندازی اولین کامپیوتر کوانتومی ساخت خود با استفاده از فناوری پیشرفته ابررسانا خبر داد.

کارت گرافیک‌های مدل ۳۰۹۰ ان‌ویدیا (Nvidia RTX ۳۰۹۰) یکی از پرمصرف‌ترین پردازنده‌های گرافیکی برای استخراج ارزهای دیجیتال هستند که به سیستم‌های خنک‌کننده قدرتمند نیاز دارد.

به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان به نقل از کریپتو پوتیتو، ایگور والوسک (Igor Wallossek)، کارشناس فعال در زمینه سخت‌افزارهای مخصوص بازی در کامپیوترهای خانگی، به‌تازگی مطلبی درباره روش‌های افزایش توان پردازشی کارت گرافیک مدل آر‌تی‌ایکس ۳۰۹۰ ان‌ویدیا منتشر کرده است. روشی که او پیشنهاد کرده است، می‌تواند منجر به صرفه‌جویی در هزینه‌های برق برای استخراج‌کنندگان ارزهای دیجیتال قابل‌استخراج با کارت گرافیک، نظیر اتریوم شود.

حسن مجتبی، نویسنده اخبار فناوری وب‌سایت «WCCF Tech»، در رابطه با این ارتقای خانگی گزارشی تهیه کرده و درباره دلایل اهمیت آن برای افرادی که از کارت گرافیک برای استخراج ارزهای دیجیتال استفاده می‌کنند، توضیح داده است.

مجتبی گفته است:

«Nvidia RTX ۳۰۹۰ Ti» بدون شک پرمصرف‌ترین کارت گرافیک عرضه‌شده تا به امروز است. این مدل بیشتر از ۵۰۰ وات انرژی مصرف می‌کند و برای کنترل گرما نیز به ابزارهای خنک‌کننده بسیار قدرتمندی نیاز دارد.

با این حال، اگر بهینه‌سازی والوسک قابل‌انجام باشد علاوه بر گیمرها، افراد دیگری مانند فعالان صنعت ارزهای دیجیتال، به‌دنبال کاهش هزینه‌های انرژی خواهند بود.

مگر اینکه این افراد از ماینرهای ای‌سیک (ASIC) مخصوص استخراج ارزهای دیجیتالی مانند بیت کوین، اتریوم، دوج کوین، لایت کوین، بیت کوین کش، مونرو و زی‌کش استفاده کنند. با وجود این، کارت‌های گرافیک همچنان ابزارهای مؤثری برای استخراج ارزهای دیجیتال هستند.

راهکار ایگور برای بهینه‌سازی ان‌ویدیا ۳۰۹۰
به گفته تولیدکننده کارت گرافیک ان‌ویدیا ۳۰۹۰، این پردازنده‌ها دارای حداکثر توان گرافیکی (TGP) ۴۵۰ واتی هستند. این میزان، انرژی موردنیازی است که کارت گرافیک ۳۰۹۰ برای استفاده از تراشه‌های خود و جلوگیری از داغ‌شدن بیش از حد نیاز دارد.

به گفته وب‌سایت WCCF Tech، اکثر مدل‌های سفارشی نزدیک به ۵۰۰ وات انرژی مصرف می‌کنند. با این حال، ایگور می‌گوید محدودکردن مصرف انرژی تا حداکثر ۳۰۰ وات، یعنی ۳۷ درصد کاهش در حداکثر توان گرافیکی، می‌تواند بدون اینکه عملکرد بازی‌ها تا این اندازه پایین بیاید، بهره‌وری این کارت‌های گرافیک را افزایش دهد. این بهینه‌سازی با ۱۰ بازی مختلف که از وضوح تصویر «4K» پشتیبانی می‌کنند، آزمایش شده است.

این موضوع باعث صرفه‌جویی قابل‌توجه در هزینه برق مصرفی موردنیاز برای محاسبات کارت گرافیک ان‌ویدیا ۳۰۹۰ و همچنین هزینه‌های «فوق‌العاده زیاد» خنک‌کردن آن می‌شود. در حال حاضر، مجموعاً ۶۰۰ وات برق از طریق یک کانکتور ۱۶ پین «PCle Gen ۵» منتقل می‌شود. این کاکنتور اختصاصاً برای قراردادن تراشه‌های گرافیکی آینده با توان ۶۰۰ وات طراحی شده است.

پردازنده‌های گرافیکی مشکلات الگوریتم هش «SHA-256» را به‌نوعی برطرف کرده‌اند که نقشی کلیدی در معماری پیچیده محاسباتی و اقتصادی اثبات کار ارزهای دیجیتالی مانند بیت کوین دارد. علاوه بر بیت کوین، مدل اثبات کار در هفت سال گذشته، پیش از اینکه شبکه اصلی با بیکن چین (Beacon Chain) ادغام شود تا بتوان از اجماع اثبات سهام استفاده کرد، کاربرد مهمی برای اتریوم داشته است.

در حالی که ان‌ویدیا ۳۰۹۰ یک ماینر قدرتمند با هش ریت ۱۳۵ مگاهرتز بر ثانیه‌ای در اجرای الگوریتم دگر هشیمیتو (Dagger Hashimoto) برای استخراج اتریوم است، وب‌سایت وی‌پی‌سی (WePC) به‌دلیل مصرف انرژی بسیار زیاد ریگ‌های ماینینگ، راه‌حل‌های بهینه‌تر دیگری پیشنهاد کرده است. تغییرات ایگور برای محدودکردن مصرف برق، کارت گرافیک ان‌ویدیا ۳۰۹۰ را به یکی از بهترین گزینه‌های موجود از لحاظ هش ریت، مصرف انرژی و سود روزانه نسبت به مدت بازگشت سرمایه، برای استخراج ارزهای دیجیتال قابل استخراج با گرافیک تبدیل خواهد کرد.

تازه ترین ها
اشتباه
1403/10/24 - 09:35- هوش مصنوعي

اشتباه خنده‌دار هوش مصنوعی گوگل / بچه فیل کف دست جا می‌شود!

قابلیت هوش مصنوعی AI Overview گوگل که خلاصه‌ای از نتایج وب درمورد موضوع خاصی را ارائه می‌کند و به سؤالات پاسخ مستقیم می‌دهد، در اشتباهی جدید تصویری نمایش داده که بچه فیل کوچکی را نشان می‌دهد. این بچه فیل کف دست انسان جا شده است.

قوانین
1403/10/24 - 09:32- سایرفناوری ها

قوانین اتحادیه اروپا برای پلتفرم‌های آنلاین اجرا می‌شوند

معاون اجرایی کمیسیون اتحادیه اروپا در امور تکنولوژیک، امنیت و دموکراسی، از اجرای مداوم قوانین برای پلتفرم‌های آنلاین خبر داد.

تحریم
1403/10/24 - 09:28- سایرفناوری ها

تحریم کاربران ایرانی توسط گوگل؛ صدای پای ترامپ می‌آید

ابتدا گوگل اقدام به مسدود کردن حساب کاربران ایرانی در گوگل آنالیتیکس کرد و حالا سایت ایسوس هم به IP ایران اجازه دسترسی نمی‌دهد.