راهکارهایی برای حفاظت از اطلاعات شخصی
به گزارش کارگروه امنیت سایبری سایبربان؛ تلفن های همراه بستری مناسب برای جاسوسی و سرقت اطلاعات شخصی افراد هستند که با برقراری امنیت آنها می توان جلوی این چالش را گرفت.
به طور کلی بسیاری از کارشناسان امنیت سایبری درباره مخاطرات امنیتی تلفن های همراه هشدار دادند.
با افزایش اقبال عمومی به استفاده از تلفن های هوشمند حفاظت از اطلاعات شخصی ذخیره شده در آنها افزایش یافته است، به ویژه آن که برخی از کاربران از گوشیهای خود برای پرداختهای بانکی و آنلاین از طریق شبکههای عمومی اینترنت استفاده میکنند.
در این راستا یورواستات که مرکز آمار اروپا است نظر سنجی ای را در این خصوص برگزار کرده است. در نتایج این نظر سنجی مشخص شد که 28 درصد شرکتکنندگان در این نظرسنجی به هنگام دانلود اپلیکیشنهای مورد نیاز گوشی تلفن همراه خود امکان دسترسی به اطلاعات شخصی خود را محدود یا رد نمیکنند. این موضوع در نوع خود بسیار نگران کننده است.
کارشناسان امنیت سایبری برخی موارد امنیتی را در این باره گزارش کرده اند.
برایان هونن، مدیر عامل شرکت مشاور بیاچ و مشاور سابق یوروپول در زمینه امنیت سایبری اظهار کرد که راهکارهای زیر را برای محافظت از اطلاعات شخصی در گوشیهای هوشمند پیشنهاد کرد:
• تعریف رمزعبور؛ حتما یک «پین کد» یا رمز عبور اصلی برای گوشی خود تعریف کنید تا اگر به سرقت رفت یا مفقود شد، امکان استفاده از آن دشوار شود و اطلاعات شخصی ذخیره شده محفوظ بماند.
• بهروزرسانی مستمر؛ سیستم عامل گوشی و و برنامههای مورد استفاده در آن را همواره به روز نگه دارید. این اقدام امنیت گوشی تلفن همراه را افزایش میدهد.
• رمزگذاری لایه لایه؛ فارغ از رمز ورودی گوشی، کلمات عبور جداگانهای نیز برای برنامههای مورد استفاده تعریف کنید. در این صورت دسترسی هکرها به اطلاعات شما محدودتر می شود.
• تنظیم حریم خصوصی؛ نسبت به تنظیمات حریم خصوصی به ویژه در شبکههای اجتماعی و برنامههایی که از دوربین استفاده میکنند، حساس باشید. دادههای شخصی همانند موقعیت مکانی را در جریان به روزرسانی این برنامه ها یا انتشار عکسهایتان اعلام نکنید.
• ضدویروس؛ اگر از گوشیهای تلفن همراه دارای سیستم عامل اندورید استفاده میکنید حتما یک برنامه ضدویروس بر روی آن نصب کنید.
• به روزرسانی امن؛ نصب برنامهها و به روزرسانی آنها حتما از طریق منابع قابل اعتماد انجام دهید.