راهبرد جی 7 برای حفاظت در برابر حملات سایبری
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ دموکراسیهای غربی، برای تدوین یک راهبرد سایبری مؤثر به منظور محافظت از سیستمهای سیاسی و پیشگیری از تأثیرگذاری در شبکههای اجتماعی ازسوی قدرتهای خارجی چون روسیه و چین و ایجاد چارچوب مدون برای تحریم عمومی مجرمان در این عرصه، در حال برنامهریزی هستند.
این پیشنهاد، اخیراً از طرف وزرای امور خارجه کشورهای عضو گروه جی 7 -که در فرانسه گرد هم آمده بودند- مطرح شد. بر اساس اظهارات جان سولیوان (John Sullivan)، معاون وزیر خارجه ایالات متحده هدف از این طرح، جلوگیری از تهدیدات و تبعات حملات سایبری موفقیتآمیز چون: سرقتهای اینترنتی و استفاده از اطلاعات برای تأثیرگذاری در رسانههای اجتماعی است.
وی در این مورد گفت:
ما در طول سال گذشته، شاهد تهاجمات بزرگی مانند ناتپتیا (NotPetya) بودیم که روسیه متهم اصلی آنها به شمار میرود. ما به دنبال پیوستن همپیمانان و شرکایمان برای تسهیل حفاظت از سازوکار دموکراتیک جاری در کشور و اعمال مجازات برای چنین عملیات مخربی در فضای مجازی هستیم. من فکر میکنم که نگهبانی از دموکراسی، عاملی برای اتحاد بیش از پیش ما و دلیل تداوم حیات گروه جی 7، همین امر است.
علاوه بر این، کریستیا فریلند (Chrystia Freeland)، وزیر امور خارجه کانادا نیز در حاشیه جلسه این گروه، اعلام کرد که در مورد دخالت احتمالی در انتخابات ملی این کشور، نگرانیهای بسیاری وجود دارد.
او در این خصوص افزود:
نتیجهگیری ما این است که دخالت در انتخابات، بسیار محتمل به نظر میرسد. گویا دشمنان برای از بین بردن دموکراسی در کشور ما تلاش خواهند کرد. بیشک این تهدیدات، دموکراسی ما را هویدا میکند.
گروه جی 7، روز شنبه، 6 آوریل، اعلام کرد که هدف این گروه، از بحث در مورد مسئله امنیت سایبری، ایجاد یک بستر و روش جدید، برای همرسانی تجربیات و تشویق سایر کشورها به منظور پیوستن به راهبرد تازه است.
گروه یادشده، از 7 کشور آمریکا، ژاپن، فرانسه، بریتانیا، ایتالیا و کانادا تشکیل شده است. این گروه، از سال 1997، با ورود روسیه، نام خود را به جی 8 تغییر داد. این درحالی است که مسکو پس از وقایع سال 2014 و حمله نظامی به شبهجزیره کریمه در جنوب اوکراین، از این گروه خارج شد.
جرمی هانت، وزیر امور خارجه بریتانیا در حاشیه جلسه اخیر، اعلام کرد که کشورهایی چون روسیه، به منظور دخالت در فرآیند دموکراسی کشورها و کاشتن بذر اختلاف و هرجومرج در غرب، یک راهبرد بسیار فعال و برنامهریزی شده دارند. وی حملات هکری گسترده به پارلمان بریتانیا و آلمان را به عنوان مثال بارز این راهبرد مخرب توصیف کرد.
هانت در ادامه افزود:
درحالی که کشورها توان خود را برای دفاع در برابر حملات تقویت میکنند، مسئله بازدارندگی مغفول مانده است.
مقامات ژاپن نیز در این اجلاس، بارها به تهدیدات سایبری چین، نسبت به منطقه شرق آسیا اشاره کردند. ازجمله این تهدیدات میتوان تلاش برای دخالت در انتخابات تایوان و افزایش نفوذ در دریای چین جنوبی، اشاره کرد.
به عقیده بسیاری از متخصصان امنیت سایبری، این رویه قانونگذاری در عرصه فضای مجازی، ارتقای سطح بازدارندگی و کاهش کمی و کیفی حملات را در پی خواهد داشت.