راهبرد جدید امنیت سایبری در ویتنام
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ دولت ویتنام راهبرد ملی امنیت سایبری را برای پاسخ به چالشها و جرایم در فضای سایبری صادر کرد. این راهبرد، اهدافی را برای سال 2025 تعیین میکند و همچنین چشماندازی برای سال 2030 دارد. به گفته کارشناسان، یکی از اهداف اصلی این استراتژی، حفظ یا افزایش رتبه ویتنام در شاخص جهانی امنیت سایبری (GCI) است.
وزارت اطلاعات و ارتباطات (MIC) ویتنام در یک بیانیه مطبوعاتی، وظایف و راهکارهای اصلی را در این راهبرد، از جمله تقویت مدیریت کلی دولت در حوزه امنیت سایبری، تکمیل چارچوبهای قانونی و حفاظت از حاکمیت ملی در فضای سایبری بیان کرد.
دولت ویتنام همچنین از زیرساختهای دیجیتال، پلتفرمها، دادهها و زیرساختهای سایبری ملی و از سیستمهای اطلاعاتی سازمانهای دولتی و همچنین بخشهای مهمی که برای تضمین امنیت اطلاعات باید اولویتبندی شوند، محافظت میکند.
کارشناسان معتقدند که از طریق این راهبرد، کشور اعتماد دیجیتال را تقویت و یک محیط شبکه صادقانه، متمدن و سالم ایجاد میکند؛ این قانون از نقض قوانین در فضای سایبری جلوگیری و با آن مبارزه میکند و تسلط و استقلال فناوری را برای مقابله فعال با چالشهای فضای سایبری افزایش میدهد.
دولت منابع انسانی را در زمینه امنیت سایبری آموزش و توسعه و آگاهی در مورد مهارتهای امنیت سایبری را افزایش خواهد داد و برای تأمین بودجه در اجرای طرحهای امنیت سایبری تلاش خواهد کرد. هدف این راهبرد همچنین، ارتقای اعتبار ملی و تقویت یکپارچگی بینالمللی است.
در عین حال، تیمهای واکنش به حوادث 11 بخش اولویتدار برای امنیت اطلاعات شبکه تشکیل میشود. حوزههای کلیدی شامل حمل و نقل، انرژی، منابع طبیعی و محیط زیست، اطلاعات، بهداشت، مالی، بانکداری، دفاع، امنیت، نظم و امنیت اجتماعی، مناطق شهری و هدایت و مدیریت دولت هستند.
براساس گزارش منتشر شده از سوی «ITU» در ماه ژوئن 2021، ویتنام پس از 2 سال 25 پله جهش کرد و در سال 2020 در بین 194 کشور و منطقه در سراسر جهان در رتبه 25 قرار گرفت. ویتنام در منطقه آسیا-اقیانوسیه رتبه هفتم و در میان کشورهای آسهآن در رتبه چهارم قرار گرفت.
طبق گزارش انجمن امنیت اطلاعات ویتنام (VINSA)، بیش از 5400 حمله سایبری به سیستمهای ویتنامی در 5 ماه اول سال جاری صورت گرفته است. از این تعداد، تقریباً 68 درصد حملات مخرب بودند. با این حال، به گفته وزارت اطلاعات و ارتباطات ویتنام، به دلیل ثبات اجتماعی-اقتصادی و از سرگیری فعالیتهای اقتصادی بیشتر که حول محور راهحلها و دستورالعملهای حزب آغاز شده، در ماه می سال جاری کاهشی در تعداد حوادث سایبری نشان داده شد.
علاوه بر این، پس از صدور هشدار وزارت اطلاعات و ارتباطات، حوادث در آوریل امسال، 9.37 درصد نسبت به مارس 2022 کاهش یافت. دولت ویتنام در افزایش هوشیاری، تقویت امنیت اطلاعات سایبری و همچنین امنیت و نظم اجتماعی فعال بوده است. این امر، حمله به شبکهها، انتشار کدهای مخرب آلوده، و اجرای کلاهبرداری برای سرقت و از بین بردن اطلاعات کاربران و سازمانها را برای عوامل بد مشکل کرده است.
در ماه ژوئن، وزارت اطلاعات و ارتباطات اعلام کرد که به منظور اطمینان از امنیت اطلاعات برای سیستمهای اطلاعاتی و فضای سایبری ویتنام، به تقویت نظارت و پویش فعال ادامه خواهد داد و به ارزیابی آمار و ترویج تبلیغات و هشدار در رسانههای جمعی میپردازد تا کاربران از خطر حملات سایبری مطلع شوند و از آن جلوگیری کنند.
وزارت اطلاعات و ارتباطات ویتنام همچنین توضیح داد که با تقویت مکانیسمهای نظارت و اسکن فعال، افزایش آگاهی عمومی و ارائه هشدارهای اولیه در مورد حملات سایبری مورد انتظار، به این وضعیت رسیدگی خواهد کرد. به طور همزمان، وزارتخانه همچنان بر بازنگری آسیبپذیریها و اعلام نشانههای حملات سایبری تأکید خواهد کرد.