ذخیره مخازن گیت هاب در قطب شمال
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان، به نقل از «دیجیاتو»؛ دنیایی که در آن زندگی میکنیم، با خطرهای بالقوهای نظیر تنشهای سیاسی، تغییرات اقلیمی و برخورد اجرام فضایی مواجه است که میتواند سریعتر از آنچه فکرش را بکنیم، شرایط را به گونهای غیرمنتظره تغییر دهد. از آنجا که هیچکس از آینده خبر ندارد، کشورهای مختلف ۵۰۰ هزار گونه بذر را در «خزانه روز قیامت» برای روز مبادا ذخیره کردهاند و حالا گیتهاب هم تصمیم مشابهی گرفته است.
گیتهاب در جریان برگزاری اجلاس توسعهدهندگان از «برنامه آرشیو» رونمایی کرد که با هدف حفظ تمامی نرمافزارهای متنباز برای نسلهای بعد پیادهسازی میشود. در این طرح دادهها به صورت پیوسته و در فرمتها و مناطق مختلف ذخیره میشوند. یکی از این مکانها «آرشیو جهانی قطب شمال» است؛ خزانهای که در عمق ۲۵۰ متری کوه «سولبارد» ساخته شده و در مجاورت خزانه معروف روز قیامت قرار دارد.
دادهها روی حلقههای فیلمی ذخیره میشوند که با پودر اکسید آهن پوشیده شده و تا هزار سال دیگر از بین نمیرود. این فیلمها را میتوان با رایانه خواند؛ اما حتی در صورت قطع برق در سراسر دنیا با استفاده از عینک مغناطیسی هم میتوان دادهها را خواند.
در میان نخستین دادههایی که در خزانه قطب شمال ذخیره میشوند، باید به سورس کد سیستمعاملهای اندروید و لینوکس، زبانهای برنامهنویسی معروف، پلتفرمهای وب، رمز ارزها، ابزارهای هوش مصنوعی و نرمافزارهای متنباز اشاره کرد. هدف گیتهاب ذخیره تمام مخازن فعال عمومی تا بهمن ماه سال جاری است.
دادههای گیتهاب در مخزن سولبارد در کنار آرشیو دیجیتالی کشورهای مختلف ذخیره میشوند که شامل آثار هنری، موسیقی، اکتشافات علمی، نسخههای خطی و اکتشافات باستانشناسی میشود. در صورتی که یک فاجعه عظیم باعث نابودی تمدن شود، با استفاده از این دادهها جامعه بشری از نو بازسازی میشود. در غیر این صورت هم میتوان به عنوان آرشیوی مطمئن از دادههای ارزشمند تاریخی به آن نگریست.