ذخیرهسازی سیستمعامل بر روی دی ان ای
به گزارش واحد فناوری اطلاعات سایبربان؛ این دانشمندان با همکاری محققان مرکز New York Genome روش تازهای را برای ذخیره یک سیستمعامل، فیلم و برخی فایلهای دیگر بر روی مولکولهای بیولوژیک انسانها یافتهاند.
این دانشمندان میگویند دی ان ای انسان از ظرفیت فراوانی برای ذخیرهسازی حجم زیادی از اطلاعات برخوردار است و با استفاده از استراتژی خاصی برای ذخیرهسازی اطلاعات موسوم به DNA Fountain از ظرفیت دی ان ای ها برای ذخیرهسازی دادههای متنوعی استفادهشده است.
درمجموع ۶ فایل بر روی دی ان ای ذخیرهشدهاند که عبارتاند از یک سیستمعامل، فیلم Arrival of a train at La Ciotat، یک کارت هدیه ۵۰ دلاری شرکت آمازون، یک ویروس، یک لوح پایونیر (لوحی آلومینیومی که بر فضاپیماهای پایونیر ۱۰ (در سال ۱۹۷۲) و پایونیر ۱۱ (در سال ۱۹۷۳) قرار گرفتند تا در صورت رسیدن به موجودات فرازمینی پیامی تصویری از بشریت را به آنها برسانند) و محتوای یک مقاله دانشگاهی مربوط به سال ۱۹۴۸.
اگرچه حجم کل این فایلها از ۲۱۴۶۸۱۶ بایت فراتر نرفته، اما روش جدید مورداستفاده باعث شده حجم اطلاعات ذخیرهشده بر روی دی ان ای ۶۰ درصد بیشتر از روشهای قبلی شود.
دانشمندان با استفاده از الگوریتم DNA Fountain فایلهای یادشده را در قالب یک ابر سند فشرده کردند و سپس آنها را به فایلهای باینری متعددی تقسیم کردند. دادههای یادشده با موفقیت رمزگذاری و رمزگشاییشدهاند و به نظر میرسد از این روش میتوان برای ذخیرهسازی درازمدت اطلاعات هم استفاده کرد.
هزینه استفاده از این روش به ازای هر مگابایت اطلاعات ۳۵۰۰ دلار اعلامشده است.