دیپلمات: «ایران، جی پی اس ها را فریب میدهد.»
به گزارش واحد هک و نفوذ سایبربان؛ برخی کارشناسان غربی مدعی هستند رشد تواناییهای سایبری ایران، به عنوان یک تهدید برای خطوط کشتیرانی در منطقه خلیج فارس محسوب میشود. به اعتقاد این کارشناسان، در جریان برگزاری رزمایش بینالمللی IMCMEX آمریکا در مناطق کانال سوئز، تنگه باب المندب و تنگه هرمز، هیچ سخنی از تهدیدات سایبری ایران به میان آورده نشده است و این درحالی است که ایران بهاحتمال زیاد از حملات سایبری علیه خطوط کشتیرانی که به سمت ایران یا متحدان این کشور در حرکت هستند، استفاده خواهد کرد. آنها معتقدند که رخدادهای جدید در منطقه خلیج فارس، بر این نکته تاکید دارد که دستکاری و خرابکاری در سامانههای ردیابهای ماهوارهای یا همان GPS، دیگر رخدادی دور از ذهن نیست.
در خبری که وبگاه دیپلمات در این باره منتشر کرده آمده است:
«ایران، دائما جهان را به بستن تنگه هرمز تهدید میکند. در میان تهدید ایران به بستن این منطقه که البته روش های آن بیان نشده است، خرابکاری در سامانه جی پی اس و یا تهدیدات سایبری، یکی از روش های احتمالی ایران برای کنترل خطوط کشتیرانی در منطقه خلیج فارس خواهد بود. این نوع از حملات با استفاده از ارسال سیگنال های تقلبی از سوی ایرانی ها اتفاق خواهد افتاد.»
بر اساس ادعای این رسانه غربی، بهتازگی گزارشهایی از فعالیتهای خرابکارانه کره شمالی به عنوان یکی از متحدین نزدیک نظامی ایران در رسانه ها منتشر شده است که بر اساس آن، کره شمالی اقدام به ارسال سیگنال های تقلبی در سامانههای ردیاب ماهوارهای جی پی اس خطوط هوایی کره جنوبی کرده است. بر همین اساس، این احتمال نیز وجود دارد که ایران هم اقدام مشابهی را برای کنترل خطوط کشتیرانی و تاثیر گذاری در قیمت حاملهای انرژی در منطقه خلیج فارس انجام دهد.
در بخش دیگری از خبر این وبگاه آمده است:
«ایران بهتازگی ادعا کرده است که از سیگنال های دروغین برای فریب دادن گیرندههای جی پی اس استفاده میکنند. در این عملیات، سیگنال های جعلی خاصی برای گیرندگان ارسال می شود که کاملا با سیگنال های مجاز، مطابقت یافته و هم تراز شده اند. این سیگنال های تقلبی، به تدریج افزایش یافته و سبب میشود تا بر سیگنال های واقعی غلبه پیدا کنند. ایرانی های مدعی هستند که یک پهپاد آمریکایی با نام RQ-170 را در سال 2010، با همین شیوه بر زمین نشانده اند. همچنین محققان، مدعی هستند که ایران از عملیات مشابهی برای به دام انداختن قایقهای گشت زنی دریایی آمریکا در ژانویه سال 2016، استفاده کرده است. در صورت ادامه تنش های بین ایران و غرب در منطقه خلیج فارس، خطوط کشتیرانی و نیروهای دریایی حاضر در منطقه، احتمالا جزو اهداف بعدی ایرانی ها برای اجرای عملیات فریب جی پی اس ها خواهند بود.»
البته اصل انتشار چنین اخباری در مورد تواناییهای سایبری ایران، مطلب تازهای نیست و حداقل در طی چند ماه گذشته، به عادت روزانه برخی رسانه های غربی تبدیل شده است؛ اما نکته قابل تامل در این میان، انتشار گزارشهایی اینچنینی از جانب غربیها است که در آن، ایران به عنوان یک تهدید مدرن در فضای سایبری معرفی میشود. در برخی گزارشهایی که در مورد فعالیتهای سایبری ایران و ادعاهای غرب در مورد این کشور منتشر میشود، در عین حال که از ایران به عنوان یک تهدید بالقوه و خطرناک در فضای سایبری یاد میشود، همزمان تهدید ایران در فضای سایبری، تهدیدی معرفی میشود که فضای مدرن را در بر نخواهد گرفت و به راحتی میتوان با آن مقابله کرد. حال باید منتظر ماند و دید که غربیها از این تناقض در گفتار به دنبال چه هستند و چه هدفی را دنبال میکنند.