دید انسانی در ابزارهای هوشمند
به گزارش واحد فناوری اطلاعات سایبربان؛ شرکت گوگل اعلام کرد با همکاری شرکت تولید تراشههای آمریکایی مویدیوس (Movidius)، با استفاده از الگوریتم یادگیری ماشینی هوش مصنوعی در تلفنهای هوشمند، به آنها امکان جستجو بدهند. در شاخهی هوش مصنوعی، با استفاده از الگوریتم یادگیری ماشینی در یک برنامهی رایانهای، میتوان الگوی دادههای موجود را بر اساس دادهها قبل تشخیص داد. به عنوان مثال شرکت فیسبوک از این روش برای تشخیص چهرهی کاربران خود در تصاویر استفاده میکنند. همچنین واتسون ابر رایانهی ساختهشده توسط آی. بی. ام از این روش برای شناسایی سرطان و تجویز دستور غذا استفاده میکند. یکی از اصلیترین مشکلهای استفاده از الگوریتم یادگیری ماشینی، نیاز آن به اتصال به اینترنت و مراکز داده بسیار قدرتمند است.
جدیدترین تراشهی تولید شده توسط شرکت مویدیوس، به انرژی زیاد و اتصال به اینترنت برای انجام فعالیتهای خود نیاز ندارد. این تراشهی کوچک میتواند محاسبات بسیار پیچیده را بهصورت آفلاین انجام دهد. با کمک این تراشه میتوان تلفنهای هوشمند، تبلتها، رباتها و پهپادها را به هوش مصنوعی قدرتمندی مجهز کرد.
مدیر بخش تحقیقات هوش ماشینی گوگل گفت: «به جای اینکه ما تلاش کنیم که زبان رایانهها را یاد بگیریم، هوشهای مصنوعی روزبهروز قویتر شده و خود را با ما سازگار میکنند.»
شرکت گوگل اعلام کرد که امکان استفاده از این فناوری در تلفنهای هوشمند فعلی وجود ندارد؛ اما با کارگزاری آن در نسلهای آینده تلفنهای اندرویدی، این ابزارها میتوانند از طریق دوربین، همهچیز را مشاهده کرده و از انسانها یاد بگیرند و بهمرور زمان عملکردی کاملاً مشابه انسان داشته باشند.
با به کارگیری این تراشهها در پهپادها، علاوه بر کاهش مصرف انرژی، دید پهپادها بهبود پیدا کرده و میتوانند بهراحتی موانع را تشخیص و بهصورت کاملاً مستقل عمل کنند.
اولین تلفن هوشمند معرفی شده که مجهز به این تراشه است، ماه گذشته در نمایشگاه «CES» توسط شرکت لنوو معرفی شد. این شرکت با همکاری گوگل در قالب پروژهای با نام تانگو (Tango)، بر روی دید رایانهای تحقیق میکردند. این تلفن هوشمند میتواند یک شی را، مشابه انسان، به همراه اندازهی دقیق آن شناسایی کند. این تلفن با اتصال به پایگاه دادهی یک فروشگاه، میتوان موجودی آن کالا در محل را برای کاربر بررسی کند.
استفاده از این فناوری برای بهبود دید رباتها و تبدیل آن به دید انسانی هنوز ادامه دارد.
از آنجایی که تراشهی ساخته شده توسط شرکت مویدیوس به صورت کاملاً آفلاین عمل میکند؛ اما عملکردی مشابه یا بهتر از ابزارهای متصل به مراکز داده ارائه میدهد، ممکن است در آینده کاربردهای بیشتری علاوه بر دید انسانی برای آن در نظر گرفته شود.