دست و پا زدن رژیم صهیونیستی در منجلاب جنگ سایبری با حماس
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ در حالیکه درگیری بین رژیم صهیونیستی و نیروهای حماس ادامه دارد، چهارمین مرز جنگ، یعنی مرز سایبری، به عنوان یک میدان نبرد غالب و فعال ظاهر شده است. امیر گِفن (Amir Gefen)، محقق امنیت سایبری در کالج آکادمیک گوردون، در گفتگو با وبگاه اسرائیلی اورشلیم پست، مطالبی را برای دفاع سایبری در برابر حماس برجسته کرد. این گفتگو به شرح زیر است :
«مهمترین چالش ناشی از شکل جدید جنگ این است که بر خلاف درگیریهای سنتی، هیچ تمایز واضحی بین سربازان در خط مقدم و غیرنظامیان در خانه وجود ندارد. از منظر سایبری، همه ما در خط مقدم هستیم و علیرغم تهدیدات موجود در سطح دولتی، تهدیدهایی وجود دارند که خانوادهها، مردم و فرزندانشان را هدف قرار میدهند.
قرار گرفتن کودکان در معرض جنگ روانی را محدود کنید
تأثیر مضر تهدیدات دیجیتال بر افراد، به ویژه کودکان، مانند «سرطان سایبری» است. قرار گرفتن در معرض محتوای گرافیکی، اعم از واقعی یا ساختگی، ترفند رایجی است که در جنگ سایبری روانی اجرا و باعث اضطراب، افسردگی و تروما میشود.
برای مبارزه با این تهدید، باید والدین هوشیار باشند، زیرا گسترش تلفنهای هوشمند در بین کودکان اسرائیلی، حتی در سنین بسیار پایین، نگرانی قابل توجهی را ایجاد میکند. والدین باید نسبت به محتوایی که فرزندانشان در معرض آن قرار میگیرند آگاه باشند و در صورت امکان، برنامههایی را که بهطور مداوم ویدیوهای ناراحتکننده نمایش میدهند، بهویژه در مواقع افزایش تنش، را حذف کنند.
امید این است که بزرگسالان انعطافپذیری و منابع اخلاقی برای مقابله با جنگ روانی را داشته باشند، اگرچه همیشه اینطور نیست. اما من فکر میکنم مشکل واقعی این است که کودکان خردسالی با تلفنهای هوشمند صحبت میکنند و دسترسی کامل به تیکتاک و واتساپ دارند و آنها در معرض خطر هستند؛ درنتیجه والدینشان ممکن است نسبت به این فضا آگاه نباشند. این کودکان دچار سندرمهای پس از سانحه میشوند.
حضور حماس در گروههای واتساپ
هکرهای طرفدار حماس به طور فعال از طریق ابزارهای مختلف، از جمله نظارت بر گروههای واتساپ و رهگیری پیامها، اطلاعات جمعآوری میکنند. ما باید فرض کنیم که در این مرحله دشمن تعداد زیادی تلفن همراه را در اختیار دارد که از سربازان [مردگان] یا غیرنظامیانی که در اسارت هستند گرفتهاند و از آنها برای نظارت بر همه چیزهایی که در گروههای واتساپ ما اتفاق میافتد استفاده میکنند. ما باید 30 ثانیه وقت بگذاریم تا قبل از ارسال هر چیزی فکر کنیم و به خاطر داشته باشیم که دشمن به این اطلاعات دسترسی دارد.
بنابراین، به طور خاص، اگر شما در مورد سربازان در نوار غزه صحبت میکنید، باید در نظر بگیرید که هر آنچه در آنجا مینویسید میتواند جان آنها را به خطر بیندازد.
دستگاههای خود را ایمن کنید
بسیاری از دستگاههایی که ما روزانه از آنها استفاده میکنیم میتوانند منجر به نشت اطلاعات خطرناک شوند و نمونهای از دوربینهای امنیتی خانگی را ارائه میدهد.
در بسیاری از خانهها، دوربینهای امنیتی برای محافظت در برابر تهدیدات و مواردی از این قبیل وجود دارد. اکثر این دوربینها با یک رمز عبور پیشفرض عرضه میشوند که معمولاً 1234 یا 1111 است؛ و بیشتر مردم برای تغییر آن رمز عبور وقت نمیگذارند. نتیجه این است که دشمن میتواند به خیابانها، محلهها یا امکانات ما نفوذ کند. اما تنها با 2 دقیقه توجه، میتوانید به تنظیمات دوربین خود بروید و رمز عبور خود را تغییر دهید.
باید مردم احراز هویت دو مرحلهای را در همه حسابهای مهم، از جمله حسابهای بانکی، حسابهای ایمیل و حسابهای مراقبتهای بهداشتی فعال کنند. این لایه امنیتی اضافی به جلوگیری از دسترسی غیرمجاز کمک میکند. مهمتر از همه، کدهای 6 رقمی ارسال شده از طریق پیامک را با هر کسی به اشتراک نگذارید.
عدم کلیک روی پیوندهای فیشینگ
حملات فیشینگ در حال افزایش است، درنتیجه مردم باید از کلیک کردن روی پیوندهای ارسال شده از طریق ایمیل یا متن خودداری کنند. در عوض، دسترسی به وبسایتها از لینکهای نشانکشده در مرورگرتان ایمنتر است. این عمل تضمین میکند که از سایتهای قانونی بازدید میکنید و قربانی کلاهبرداریهای فیشینگ نمیشوید.
دانلود برنامهها نیز فقط باید از منابع قانونی مانند «Apple App Store» یا گوگل پلی (Google Play) باشد. علاوه بر این، بهروز نگه داشتن سیستم عامل شما ضروری است، زیرا این بهروزرسانیها اغلب شامل پچهای امنیتی مهم هستند.
اقدامات مهم درصورت قرارگیری در معرض حمله سایبری
اگر قربانی یک حمله سایبری شدید، اولین اقدام این است که با شماره تلفن 119 با خط تلفن اداره ملی سایبری اسرائیل تماس بگیرید.
در حالیکه لیست بلندبالایی از تهدیدات سایبری شدید وجود دارد، ما میتوانیم با کمی آگاهی و کمی فعالیت در برابر آنها محافظت کنیم.»