دستیار صوتی گوگل در خدمت توسعهدهندگان
هافمن ابتدا به ویژگیهای پیامرسان الو (Google Allo) و بلندگوی هوم (Home) اشاره کرد و توضیح داد اسیستنت یک پلت فرم منبع باز است و به توسعهدهندگان شخص ثالث میتوانند ویژگیهای جدیدی را برای آن ایجاد کرده و از این دستیار در برنامههای خود استفاده کنند.
کاربران به کمک اسیستنت میتوانند در مورد تجارتهای محلی اطلاعات کسب کنند، برای یافتن محتوای موردنظر در یوتیوب جستجو کنند و از طریق هایپرلینک1 (Hyperlink) برنامههای موردنظر خود را نصب کنند.
هافمن دو ویژگی اصلی را برای دستیار صوتی جدید گوگل برشمرد. اولین ویژگی به کاربر اجازه میدهد تا درخواستهای سادهای مانند خاموش و روشن کردن چراغ را به کمک دستیار گوگل انجام بدهد. ویژگی بعدی مکالمهی دوطرفه با دستیار صوتی برای انجام کارهایی مانند رزرو هتل یا گرفتن یک تاکسی است.
وی ادعا کرد: «تعداد عملکردهایی که توسعهدهندگان میتوانند به کمک اسیستنت برای خدمات خود ایجاد کنند بسیار متنوع و نامحدود است. سازندگان با استفاده از این بستر فعالیتهای بسیار پیچیدهای مانند سفارش غذا، انجام بازی از طریق متن یا ترکیبی از همهی آنها را برای برنامههای خود ایجاد کنند.»
علاوه بر موارد ذکر شده میتوان تعاملات زبان طبیعی ایجاد شده با استفاده از «2api.ai» را به قابلیتهای اسیستنت اضافه کرد. هدف از این کار ایجاد قابلیتی است تا کاربران بتوانند در هر مکانی به خدمات گوگل دسترسی داشته باشند و دیگر برای انجام هر عمل خاصی یک برنامهی جداگانه نصب نکنند.
اطلاعات بیشتر در مورد ویژگیهای در دسترس اسیستنت برای سازندگان در ماه دسامبر اعلام میشود. بهعلاوه آنها «Embedded Assistant SDK» را معرفی کرده و توضیح دادند سال میلادی آینده عرضه میشود تا توسعهدهندگان سختافزاری بتوانند از ویژگیهای آن در محصولات خود استفاده کنند.
مقامات گوگل نیز اعلام کردند هوش مصنوعی صوتی خود را از طریق الگوریتمهای یادگیری ماشینی تقویت میکنند. همچنین این شرکت با استفاده از فناوری ویونت (WaveNet)، علاوه بر خواندن عبارات، قابلیت تبدیل متن به گفتار مشابه انسان را به دستیار خود اضافه کرده است.
____________________________
1- هایپرلینک که به آن پیوند و یا لینک نیز گفته میشود، در علوم رایانه پیوندی در یک سند به سندی دیگر است.
2- اسپیکتویت (Speaktoit)، شرکتی آمریکایی است که در زمینهی رابطهی بین انسان و رایانهها فعالیت میکند. اصلیترین فعالیت این شکت ایجاد دستیارهای صوتی برای سیستمعاملهای اندروید، ویندوز فون و iOS است که میتواند از طریق پردازش زبان طبیعی به درخواستهای کاربران پاسخ بدهد. این شرکت در سپتامبر 2014، «api.ai» را بهعنوان یک موتر پردازش صدا برای تقویت دستیارهای صوتی منتشر کرد که به توسعهدهندگان شخص ثالث اجازهی میدهد از طریق رابطهای برای اندروید، iOS، HTML5 و «Cordava» محتوا تولید کنند. شرکت گوگل بهتازگی این موتور پردازش صدا را خریداری کرده است.