دستیابی محققان آمریکایی به نرخ انتقال ده ترابیت بر ثانیه
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان ؛ این پروژه با مشارکت مخترع فناوری DSL صورت گرفته و کلید آن استفاده از سیگنالهای با فرکانس بسیار بالا است.
افزایش روزافزون حجم دادهها و میزان تبادل آن نیاز به نرخهای انتقال بالاتر در بسترهای سیمی و بیسیم را بهشدت افزایش داده و حالا محققان دانشگاه «براون» در «رود آیلند» آمریکا گام بلندی را در این راستا برداشتهاند.
این گروه امکان ارسال سیگنالهای ۲۰۰ گیگاهرتزی با فرکانس بسیار بالا از طریق سیمهای مسی را آزمایش کردهاند که نتیجه آن دستیابی به لینکی است که دادهها را با نرخ چندین ترابیت بر ثانیه و بهمراتب سریعتر از روشهای فعلی ارسال میکند.
این آزمایش بر بستر DSL یا همان فناوری صورت گرفته که مخابره سیگنالهای با فرکانس بالا در خطوط تلفن فعلی میسر میسازد اما در آن بهجای استفاده از فرکانسهای چند مگاهرتزی از نمونههایی تا ۲۰۰ گیگاهرتزی استفاده کردهاند. آنها از طریق دستگاهی با دو سیم همراستا که دور آنرا غلافی فلزی فراگرفته دادههای موازی را به صورتی که تداخل پیدا نکنند منتقل کرده و سپس خروجی انرژی را در شبکههای از مربعهای ۱۳ در ۱۳ میلیمتری اندازه گرفتند.
محاسبات آنها حاکی از این است که در چنین سیستمی سرعت انتقال دادهها تا فاصله ۳ متری حدود ۱۰ ترابیت بر ثانیه است اما زمانی که این فاصله به ۱۵ متر برسد، سرعت هم به ۳۰ گیگابیت کاهش پیدا خواهد کرد. دلیل این افت هدر رفت انرژی از طریق غلاف فلزی است و به همین خاطر محققان در پی کاهش مقاومت آن هستند اما همین حالا هم میتوان از آن برای انتقال داده در فواصل کوتاه مثل دیتاسنترها استفاده کرد.