درگیری سایبری ایران و آمریکا پس از بمباران تأسیسات نفتی عربستان
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ به گفته وزارت دفاع عربستان سعودی، تاکنون مشخص شده که 18 پهپاد و 7 موشک کروز در حمله 14 سپتامبر 2019 به تأسیسات نفتی بقیق بهکار گرفته شدهاند و حداقل 4 موشک کروز به میدان نفتی خریص (Khurais)، بزرگترین میدان نفتی جهان برخورد داشته است؛ همین امر منجر به کاهش ظرفیت تولید نفت عربستان سعودی و رسیدن به نصف شد.
مقامات عربستانی ادعا كردند كه این حملات به پشتیبانی ایران انجام شدهاند و پهپادها و موشکهای کروز موسوم به «یا علی» ایرانی بودهاند. با وجود تکذیب این اتهام از سوی مقامات ایرانی و برعهده گرفتن مسئولیت حملات موشکی بهوسیله گروههای حوثی، ایالات متحده علناً ایران را مسئول این عملیات میداند و مایک پمپئو (Mike Pompeo)، وزیر امورخارجه آمریکا این حمله را یک عمل جنگی معرفی کرده است. دونالد ترامپ نیز اظهار داشت که ایالات متحده تحریمها را علیه ایران افزایش و درس خوبی به تهران میدهد.
حمله به زیرساختهای فیزیکی ایران از سوی آمریکا
به گزارش رویترز، آمریکا یک عملیات سایبری مخفی علیه ایران با هدف کاهش توانایی این کشور در انتشار تبلیغات ترتیب داده است. 2 مقام ناشناس آمریکایی اعلام کردند که هدف این عملیات، سختافزار فیزیکی است. اما پنتاگون هنوز این مطلب را تأیید یا تکذیب نکرده است.
ایلیا کولوچِنکو (Ilia Kolochenko)، مؤسس و مدیر عامل «Immuniweb» گفت:
صرفنظر از موفقیت حمله سایبری گزارش شده، ایران کاملاً آماده تلافی است، زیرا نابود کردن هر دستگاه و رایانه شخصی در کشور غیرممکن است. سطح حمله خارجی ایالات متحده از جمله افشای زیرساختهای مهم ملی، یکی از بزرگترین موارد در جهان است. این کار باعث فراهم شدن فرصتهای آسیب جبرانناپذیر به سازمانها، شرکتها و افراد آمریکایی از سوی ایران میشود.
کولوچِنکو خاطرنشان کرد:
براساس گزارشات اخیر، آژانسهای محافظت نشده دولتی، میلیونها روتر آسیبپذیر و دستگاههای اینترنت اشیای متصل به اینترنت در آمریکای شمالی وجود دارند که حتی برای مهاجمان بیتجربه نیز گزینههای مناسبی هستند. از همه بدتر، شهروندان و مشاغل آمریكا در مقایسه با دشمنانشان به زیرساخت دیجیتال وابستهتر هستند. بنابراین، چنین عملیاتهایی باید برای خطرات موازی و پاسخ نهایی بهطور دقیق ارزیابی شوند.
افزایش کاربرد جنگ سایبری به عنوان یک پاسخ مؤثر برای تروریسم دولتی
استفاده از جنگ سایبری به عنوان یک سیاست دولتی برای پاسخ به اقدامات تروریستی به تدریج با گذشت زمان بیشتر شده است. در ماه می سال جاری، اسرائیل اعلام کرد که پس از تجربه حمله سایبری روی داراییهای خود، حملات هوایی را با هدف مراکز سایبری حماس انجام داده است.
نیروهای دفاعی اسرائیل در همین ماه در توییتر نوشتند:
ما حمله سایبری تهاجمی حماس را روی اهداف خود خنثی کردیم. پس از عملیات دفاع سایبری موفقیتآمیز، ما ساختمانی را هدف قرار دادیم که اپراتورهای سایبری حماس در آنجا فعالیت میکردند. «HamasCyberHQ.exe» نیز حذف شد.
در ماه اکتبر سال گذشته، روزنامه تایمز گزارش داد که برای پاسخ به حملات سایبری پیشرفته با هدف زیرساختهای مهم کشور، نیروهای دفاعی و سازمانهای دولتی، بریتانیا مبلغ 250 میلیون پوند برای نیروی سایبری تهاجمی متشکل از حدود 2000 پرسنل هزینه کرده است. نیروی سایبری آینده از متخصصان نظامی ، خدمات امنیتی و صنعتی تشکیل خواهد شد و علاوه بر پاسخ مؤثر به تهدیدات سایبری روسیه، گروههای جنایتکار، آزاردهندگان جنسی کودکان و قاچاقچیان انسان را نیز حذف خواهند کرد.
ایجاد نیروی سایبری تهاجمی از حمله سایبری موفقیتآمیز انگلیس علیه داعش در عراق و سوریه الهام گرفته شد که در آن آژانسهای بریتانیایی در نقل و انتقالات نقدی، انتشار اخبار جعلی در بین تروریستها و استفاده از بدافزارها برای جلوگیری از دسترسی به دادهها اختلال ایجاد کردند.