درخواست ظریف از توییتر برای مقابله با حساب های کاربری منافقین در آلبانی
به گزارش کارگروه شبکه های اجتماعی سایبربان؛ چند ماه پیش برخی شبکههای اجتماعی مانند توییتر مدعی شدند که کاربران فارسیزبان اقدام به گسترش حسابهای کاربری با نام و عکس غیرواقعی در توییتر به فعالیت مشغول هستند. گروهی از کاربران که با انتخاب اسامی غیرواقعی بهصورت گروهی، به سراغ برخی پستهای خاص میرفتند به از آنها شدیداً انتقاد می کردند.
ادامه و استمرار این رفتار سبب شد تا ادعاهایی در خصوص هویت این کاربران مطرح شود. بر اساس این ادعاها بسیاری از این حملات گروهی از سوی رباتها انجام میشده و افراد واقعی در آنها سهمی نداشتند. اما موضوع هنوز آنقدر رسانهای نشده بود تا اینکه محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران روز ۱۰ شهریور در گفتگو با پایگاه اطلاعرسانی دولت به این موضوع واکنش نشان داد و گفت:
الان بیشترین حضور در توییتر از سوی ایرانیان، کسانی است که با ما رابطه خوبی ندارند و بیشتر هم از خارج هدایت می شود، مخصوصاً از سعودی و آمریکا یک حرکت بسیار گستردهای در این زمینه مشاهده میشود. تعجب میکنم از این شرکت ها که حسابهای برخی از کاربران ایرانی را بستند، ولی این حسابهای فیک و رباتهایی که کاملاً هم مشخص است که از هدایت شدهاند و شاید هم بیشترشان ربات باشند، آزادانه فعالیت میکنند.
شبکه الجزیره هم در گزارشی به این موضوع پرداخت و در گفتگو با دو تن از اعضای جداشده از گروه مجاهدین خلق، ادعا کرد که همزمان با افزایش فشار رئیس جمهوری آمریکا به ایران، اردوگاهی در آلبانی (که اردوگاه اعضای مجاهدین در آنجا قرار دارد) مسئول داغ کردن هشتگهایی چون «براندازم»، «رژیم_چنج» و امثال اینها بودند و «باید بهصورت تیمی و دستهای به کاربرانی که دستور داده میشد حمله میکردند و فضای توییتر را به سمت مقابله و مخالفت با جمهوری اسلامی تغییر می دادند.»
با این وجود هرچند توییتر در چندین مقطع اعلام کرد که حساب کاربران غیرواقعی که با اهداف خاص در جهت ترند سازی و تبلیغات سیاسی کشورهای مختلف و به صورت مصنوعی عمل کردهاند را مسدود میکند اما مقامات ایران همچنان معتقدند که کاهشی در تعداد کاربران طرفدار براندازی جمهوری اسلامی مشاهده نمی شود.
این موضوع باعث شد تا وزیر امور خارجه ایران یکبار دیگر نسبت به این موضوع لب به اعتراض بگشاید.
آقای محمدجواد ظریف یکشنبه ۱۶ سپتامبر در حساب توییتر خود با انتشار دو توییت از مدیرعامل توییتر خواست تا به جای بستن حساب «کاربران عادی چون دانشجویان و مجریان تلویزیونی»، به سراغ «رابطهایی» برود که «از آلبانی و بهصورت دستهای و سازماندهی شده» توییت میکنند.
این توییت وزیر امور خارجه ایران نیز هدف انتقادهای شدید قرار گرفت و بسیاری از کاربران در بخش نظرات نوشتند که نه ربات هستند و نه غیرواقعی و از آلبانی هم توییت نمیکنند.