خنثیسازی 71 میلیون حمله سایبری در امارات در سال جاری
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ محمد الکویتی (Mohammed Al Kuwaiti)، رئیس شورای امنیت سایبری امارات گفت که این کشور بیش از ۷۱ میلیون حمله سایبری را در 3 فصل اول سال مسدود شده است.
علیرغم اینکه مقامات با موفقیت از حملات جلوگیری کردند، اما الکویتی از سازمانها خواست در برابر هکرها هوشیار باشند.
وی از بخش دولتی و خصوصی خواست تا برای محافظت از سیستمها، تلفنها و دادههای خود در برابر هک شدن اقدامات احتیاطی انجام دهند.
الکویتی اظهار داشت :
«امارات متحده عربی بیش از 71 میلیون حمله سایبری را در 3 فصل اول سال 2023 مهار کرده است. سیستم امنیت سایبری مهم است زیرا اولین خط مقدم برای سازمانها و نهادها به شمار میرود. در میان تحولات عمده در عصر دیجیتال، شورا نقش کلیدی در خنثی کردن حملات سایبری ایفا میکند.»
شورای امنیت سایبری در سال 2020 با افزایش تهدیدات و حملات سایبری در سراسر جهان تأسیس شد؛ این شورا مسئول قوانین تقویت امنیت سایبری، مشروط به تصویب کابینه امارات، است.
الکویتی در ماه می امسال گفت که این کشور در حال مقابله با بیش از 50 هزار حمله سایبری در روز است؛ اما در ماه مارس سال جاری تصریح کرد که حملات باجافزاری در امارات در ابتدای سال 2023 بیش از 70 درصد در مقایسه با مدت مشابه در سال 2022 کاهش یافته است.
طبق گزارشی از شرکت امنیت سایبری پروف پوینت (Proofpoint)، 2 مورد از هر 3 کسبوکار (64 درصد) در این کشور سال گذشته قربانی یک حمله باجافزاری شدند.
افزایش تعداد حملات
نیکولای سولینگ (Nicolai Solling)، مدیر ارشد فناوری شرکت فناوری «Help AG»، گفت که حملات سایبری در سطح جهانی در حال افزایش است و هر بخش هدف حملات امنیت سایبری است.
او توضیح داد :
«ما با سازمانهایی از بخشهای مختلف همکاری، هر روز با 50 حادثه بالقوه برخورد و سالانه 2 تریلیون نقطه داده تولید میکنیم. تهدیدها همواره در حال توسعه و پیچیدهتر شدن هستند. باجافزار همچنان یکی از مشکلات اصلی در مورد امنیت سایبری است. وقتی به این موضوع نگاه میکنیم که چه چیزی روی کاربر عادی تأثیر میگذارد، متوجه میشویم که کلاهبرداریها از جمله تهدیدات اصلی هستند.»
در روزگار مدرن، این تهدیدها شکل الکترونیکی به خود میگیرند، زیرا زندگی ما اینگونه است.
سولینگ عنوان کرد که چگونه یک شرکت یا یک شخص به یک حمله سایبری پاسخ میدهد میتواند تأثیر آن را تعیین کند.
تفاوت بین زنده ماندن از یک حمله سایبری و فروپاشی زیر بار آن در نحوه واکنش سازمان به آن است و داشتن یک برنامه واکنش دقیق ضروری است.
به این فکر کنید که یک لاستیک زاپاس در ماشین خود دارید. شما قصد ندارید پنچر شوید، اما در صورت وقوع به یک نسخه پشتیبان نیاز دارید.
مجازاتهای شدید در جای خود
محمد النجار (Mohammad Al Najjar)، وکیل اماراتی، عنوان کرد که امارات قوانین و مقررات سختگیرانه ای علیه جرایم امنیت سایبری دارد.
النجار اظهار داشت :
«جرایم رایجی مانند کلاهبرداری الکترونیکی، هک و دزدی دیجیتال وجود دارد. در دستگیری مظنونان جرایم سایبری مشکلاتی وجود دارد زیرا آنها از خارج از امارات کار میکنند. فردی که مرتکب جرم سایبری میشود ممکن است خارج از کشور باشد و سیستمها را هک کند. این امر مستلزم همکاری بین کشورها در خصوص قوانین و استرداد مظنونان از طریق اینترپل است. متخلفان هنگام دستگیری با مجازات های سختی روبرو میشوند. هرکس به وبسایتی آسیب برساند یا آن را متوقف کند به مدت 6 ماه زندانی و از 150 هزار تا 500 هزار درهم (40 هزار و 844 دلار تا 136 هزار و 147 دلار) جریمه خواهد شد.»
برای هک کردن یک وبسایت دولتی، مجازات 7 سال حبس و جریمه بین 250 هزار تا 1.5 میلیون درهم است.
مقابله با حملات سایبری
سولینگ چندین نکته برای کمک به مردم با هدف کاهش تهدید هکرها جمعآوری کرده که به شرح زیر است :
• بهروزرسانیهای نرمافزاری را نصب کنید، از دستگاههای کاری خود برای استفاده شخصی استفاده نکنید و بالعکس، قبل از استفاده از شبکههای وایفای (Wi-Fi) عمومی از ایمن بودن دستگاه خود اطمینان حاصل کنید.
• احراز هویت چند عاملی را در همه پلتفرمها روشن کنید
• هرگز از رمز عبور مجدد استفاده نکنید. به این ترتیب، اگر یک مهاجم سایبری بتواند یکی از رمزهای عبور شما را بشکند، به جای به خطر انداختن کل هویت دیجیتال شما، آسیب به یک حساب محدود میشود.
• اگر متوجه شدید که تحت فشار قرار گرفتهاید تا اقدام فوری انجام دهید، روی پیوند کلیک نکنید، حساب بانکی شما مسدود خواهد شد؛ بلکه مکث کنید و به این بیندیشید که چگونه باید واکنش نشان دهید.
• همیشه میتوانید از یک شماره تأیید شده با بانک خود تماس بگیرید تا تأیید کنید که هرگونه ارتباط قانونی است
• به یاد داشته باشید که به طور کلی، شرکتها از شما نمیخواهند اطلاعات محرمانه، از جمله رمز عبور، کدهای OTP، جزئیات حساب، یا اطلاعات کارت اعتباری را از طریق کانالهایی مانند تلفن، ایمیل و خدمات پیامرسانی به اشتراک بگذارید.