خلاصه مقالات اجلاس ACSC (بخش سوم)
به گزارش واحد امنیت سایبربان؛ در اجلاس ACSC که در استرالیا برگزار شد، چهرههای بسیاری از سازمانها، نهادها و شرکتهای خصوصی از سراسر جهان حضور داشته و به سخنرانی پرداختند که در ادامه به طور خلاصه به برخی محورهای مهم این اجلاس اشاره میکنیم:
تقاضاهای در حال رشد برای تبدیل مرکز پاسخگویی حوادث رایانهای به مرکز ملی امنیت سایبری در فنلاند
آنتی کیورو (Antti Kiuru)، مدیر ارشد مرکز امنیت سایبری فنلاند
مرکز پاسخگویی حوادث رایانهای فنلاند در سال 2001 راهاندازی و بعدها به مرکز ملی امنیت سایبری تبدیل شد. در طول 15 سال تابهحال مدیران ارشد این مجموعه در پستهای متنوعی قرارگرفتهاند و توانستهاند از یک عضو کوچک به بازیکن کلیدی در عرصه امنیت سایبری فنلاند تبدیل شوند. موضوعی که این مدیر پوشش داده است، تاریخچه مختصری از مرکز پاسخگویی حوادث رایانهای فنلاند و تبدیل آن به مرکز امنیت سایبری است و به این موضوع نیز پرداخته که فنلاند در اندیشه این موضوع بوده که چگونه با حفظ خواستههای سختافزاری و کارمندان خوب چگونه به تمیزترین شبکه در جهان دست خواهند یافت.
رمزنگاری پساکوانتومی
برایان لاماچیا (Brian LaMacchia)، مایکروسافت
در ماه اوت سال 2015 اداره آژانس امنیت ملی آمریکا از آغاز طرح مهاجرت رمزنگاری از نوع سوئیت بی (Suite B) به نوع الگوریتم های مقاوم کوانتومی خبر داد. این محقق گفت از زمانی که پیتر شور (Peter Shor) از آزمایشگاه شرکت AT&T، اولین الگوریتمهای کوانتومی کارآمد را در سال 1994 منتشر کرد، ما میدانستیم که روزی که رایانهای با فناوری رمزنگاری کوانتومی ساخته شود همه رمزنگاریهای عمومی ما را خواهد شکست. با پیشرفتهای علم مهندسی و فیزیک احتمال ساخت این رایانه فراهمشده است. این پیشرفتها باعث شده است تا متخصصان به فکر مهاجرت از الگوریتمهای عمومی کنونی به نوع مقاومتر الگوریتمهای کوانتومی افتادهاند و شروع به استانداردسازی این الگوریتمها کردهاند.
سایه حملات سایبری، تحت حمایت دولتها
اندرو مک گرگور (Andre McGregor)، از مدیران شرکت امنیت سایبری تانیوم (Tanium) و مأمور ویژه سایبری اف.بی.آی در نیویورک
درحالیکه رئیسجمهور آمریکا گفته است تروریسم سایبری بزرگترین تهدید برای این کشور است، برخی کارشناسان بر این عقیدهاند که این موضوع بیشازاندازه بزرگشده است. آنها معتقدند تروریسم سایبری هنوز پیچیدگیهای لازم برای راهاندازی یک جنگ تمامعیار را ندارد. آنها میگویند مردم بعد از حادثه تروریستی یازده سپتامبر، هیچگاه دغدغه آب آشامیدنی، یا قطع برق در اثر حملات سایبری نداشتهاند. اما این موضوع چقدر میتواند صحت داشته باشد؟
مک گرگور بهعنوان نماینده اف.بی.آی بر این عقیده است که این آرامش قبل از طوفان است و ادعا کرده است آمریکا با تهدیدهای بالقوهای مانند ایران، کره شمالی و داعش روبرو است. دسترسی به سامانههای آنلاین اینترنتی به این مهاجمان امکان ارتقای توانمندیها را در هر دو زمینه انسانی و شبکهای داده است.