خطر صدور مجوز دسترسی، توسط اپلیکیشنهای موبایل
فنّاوریهای نوین این امکان را فراهم کرده که کاربران در کمترین زمان ممکن به نرمافزارهای موردنیاز خود دسترسی داشته باشند؛ اما این مزیت در مواقعی مخاطراتی را به همراه دارد که کاربران تلفن همراه و سایر ابزارهای ارتباطی باید به آن توجه داشته باشند.
بر این اساس پلیس فتا با اشاره به افزایش بدافزارهای تلفن همراه که بهصورت اپلیکیشنهای مختلف تولید میشوند به کاربران موبایلهای هوشمند هشدار داد.
پلیس فتا اعلام کرد: ازآنجاییکه از طریق گوشیهای موبایل بهراحتی میتوان اپلیکیشنهای مختلف را دانلود و از آنها استفاده کرد، کاربران باید در مورد دانلود این نرمافزارها و نصب آن بر روی گوشی جوانب امنیتی را بهکارگیرند؛ چراکه برای نصب و راهاندازی بسیاری از این اپلیکیشنها بر روی گوشی موبایل، کاربر باید یک سری مجوزهای دسترسی را برای نرمافزار صادر کند که این مجوزها میتواند اجازه دسترسی به اطلاعات شخصی کاربر را بدون آگاهی وی، به نرمافزار بدهد.
ازجمله این موارد میتوان به دسترسی دفترچه تلفن یا فهرست مخاطبین ایمیل، فهرست تماسها، داده اینترنت، دادههای تقویم و غیره اشاره کرد که این امکان بیشتر در زمان بهروزرسانی نرمافزارها اتفاق میافتد.
ازاینرو پلیس فتا با اشاره به لزوم رعایت موارد امنیتی اعلام کرد: کاربران اگر فکر میکنند بدافزاری در دستگاهشان وجود دارد آنتیویروسی را نصبکرده تا دستگاه را اسکن کند؛ همچنین کاربران باید برنامههای اضافی را پاککرده و تا حد امکان از نصب چنین برنامههایی که درخواست دسترسی به اطلاعات گوشی تلفن همراه را دارند اجتناب کنند.
پلیس فتا با تأکید بر اینکه آمادگی مقابله با جرائم رایانهای را دارد، از عموم مردم خواست در صورت مواجهه با موارد مشابه و سایر جرائم رایانهای مراتب را از طریق وبسایت پلیس فتا به آدرس www.Cyberpolice.ir گزارش کنند.
منبع: خبرگزاری مهر