about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
هوش
1403/08/29 - 07:56- هوش مصنوعي

هوش مصنوعی و دانش‌آموزان؛ تحولی که باید برای آن آماده شد

آموزش و پرورش، به خصوص مدارس به عنوان مهم‌ترین بستر تربیت نسل آینده، نقش کلیدی در آماده‌سازی دانش‌آموزان برای ورود به دنیای هوش مصنوعی دارد. اکنون هوش مصنوعی برای دانش‌آموزان یک انتخاب نیست، بلکه یک ضرورت است.

ساخت
1403/09/24 - 08:40- آسیا

ساخت پیچیده‌ترین سلاح سایبری زیرساختی جهان توسط ایران

کارشناسان ادعا کردند که بدافزار مرتبط با ایران زیرساخت‌های حیاتی ایالات متحده و رژیم صهیونیستی را هدف قرار داده است.

راه‌اندازی
1403/09/28 - 07:37- آسیا

راه‌اندازی اولین کامپیوتر کوانتومی ساخت رژیم صهیونیستی

رژیم صهیونیستی از راه‌اندازی اولین کامپیوتر کوانتومی ساخت خود با استفاده از فناوری پیشرفته ابررسانا خبر داد.

انتشار شده در تاریخ

خدمات انحصارطلبانه فیس‌بوک

به گزارش واحد فناوری اطلاعات سایبربان؛ در نگاه اول این طور به نظر می‌رسد که  شبکه‌های اجتماعی صرفاً با هدف امکان برقراری افراد با یکدیگر به وجود آمده‌اند. کاربران این شبکه‌ها، در فضای مجازی با یکدیگر گفتگو کرده و اطلاعات، تصویرها و فیلم‌های شخصی خود را به اشتراک می‌گذارند. شبکه‌هایی که پوششی زیبا دارند و به اعتقاد بسیاری، تحولی شگرف در زندگی بشر به وجود آورده‌اند. اما چنانچه اندکی ریزبین باشیم، متوجه می‌شویم که این تنها ظاهر کار است و گویا بهره‌برداری‌های دیگری نیز از این شبکه‌ها انجام می‌شود. در حال حاضر با توجه به ظرفیت این شبکه‌ها، یکی از کاربردهای آن، جمع‌آوری اطلاعات کاربران است، اطلاعاتی که به‌راحتی در اختیار سرویس‌های جاسوسی جهان قرار گرفته و بانک‌های اطلاعاتی آن‌ها را تکمیل و تکمیل‌تر می‌کند. این تنها بخشی از ماجرا است و بر اساس اسناد موجود به‌تازگی، این شبکه‌های اجتماعی به بستری برای گسترش اعمال مجرمانه نیز تبدیل شده است.
یکی از بزرگ‌ترین شبکه‌های اجتماعی فیس‌بوک است. فیس‌بوک، تنها چهره کاربران را نمی‌خواهد. فیس‌بوک شبکه‌ای اجتماعی است که به کاربران، امکان به اشتراک‌گذاری پیغام، تصویر و ویدئوهای مختلف را می‌دهد. این شبکه‌ اجتماعی، با خرید واتس‌اپ و اینستاگرام، در فاز دوم، تبدیل به یک پیام‌رسان اجتماعی و برنامه‌ای خانوادگی، شده است.
شرکت فیس‌بوک، تا چند سال آینده، تبدیل به یک پایگاه داده‌ اطلاعات شخصی مردم جهان، خواهد شد. همچنین این شرکت، سرگرم ایجاد روش‌هایی، برای سهولت در دسترسی کاربران جهانی به اینترنت است.
فعالیت‌های فیس‌بوک، نشان می‌دهد که این شرکت، احتمالاً به دنبال ایجاد دنیایی مانند فیلم ماتریکس است. در فیلم ماتریکس به علت پیشرفت فناوری و تداخل دو دنیای مجازی و حقیقی، مردم توانایی تشخیص دنیای واقعی از مجازی را نداشتند و همین موضوع مشکلات زیادی را برای انسان‌ها به وجود آورده بود.
    
زندانی، به نام اینترنت رایگان جهانی


شرکت فیس‌بوک، قصد دارد؛ تا با استفاده از روش‌های مختلف، به 4 میلیارد نفری که در سراسر دنیا، به اینترنت دسترسی ندارند، خدمات رایگان، ارائه بدهد. یکی از این روش‌ها، استفاده از پهپادی، به نام آکیولا (Aquila) است. این شرکت، میخواهد؛ با استفاده از اینگونه پهپادها، از طریق ارتباطات وای‌فای، در سراسر دنیا، اینترنت رایگان، ارائه بدهد. همچنین فیس‌بوک، در قالب طرح‌هایی با نام: مبانی رایگان (Free Basics) و «Internet.org» قصد دارد؛ اینترنت رایگان، ارائه کند.
طول بال‌های پهپاد آکیولا، با بوئینگ 747، برابری کرده؛ اما وزنی، به مراتب کم¬تر دارند. انرژی مورد نیاز آکیولا، از طریق پنل‌های خورشیدی متصل به روی آن، تأمین می‌شود.
این طرح، به مردم کشورهای رو به توسعه، امکان دسترسی رایگان، به وب‌گاه فیس‌بوک و تعدادی وب‌گاه ازپیش تعیینشده دیگر را می‌دهد.
تعدادی از فعالان حوزه اینترنتی معتقداند؛ این کار فیس‌بوک، نوعی انحصارطلبی و محصور کردن کاربران، در یک محیط ازپیش تعیینشده، با معرفی و نمایش تعدادی وب‌گاه ویژه، به کاربران است. هم¬چنین این محیط، از رمزنگاری، پشتیبانی نکرده و مفهوم حریم خصوصی و اطلاعات شخصی را از بین خواهد برد.
 این گروه معتقد است که فیس‌بوک می‌خواهد؛ با این کار، فعالیت مردم را در یک بخش از اینترنت، محدود کند؛ تا نظارت بیشتری، روی آن‌ها، داشته باشد.

 

موتور جستجوگر انسان‌ها


فیس‌بوک از مدتی پیش، شروع به توسعه‌ هوش مصنوعی مخصوص خود، کرده است. این هوش مصنوعی، با استفاده از الگوریتم‌های یادگیری ماشینی و تغذیه‌ آن، با داده‌های اجتماعی قرار گرفته در شبکه‌ فیس‌بوک، آموزش داده می‌شود. یکی از اینچنین طرح‌هایی که از هوش مصنوعی فیس‌بوک، استفاده می‌کند، دستیار صوتی اِم است.
به نظر می‌رسد؛ فیس‌بوک به‌زودی جایگزین موتور جستوجوگر گوگل، خواهد شد. با توجه به حجم فراوان اطلاعاتی که مردم، در شبکه‌های اجتماعی، قرار می‌دهند، فیس‌بوک تا چند سال آینده، تبدیل به موتور جستوجوگر انسانی، خواهد شد.

 

بانک شماره تلفن مردم جهان


به‌تازگی با انتشار یک گزارش، اعلام شد: تعداد کاربران فعال فیس‌بوک، به بیش از 800 میلیون نفر در روز، رسیده است. شرکت فیس‌بوک، در قالب طرح‌های مختلف و با استفاده از پیام‌رسان خود و دیگر پیام‌رسان‌های اجتماعی که خریداری کرده است؛ شماره تماس همه‌ این افراد را به دست آورده و ذخیره کرده است.
همچنین فیس‌بوک، با بررسی مکان جغرافیایی کاربران خود، از طریق تلفن هوشمند آن‌ها، مسیر حرکتشان را به فروشندگان، نشان می‌دهند. این کار فیس‌بوک، بدون اجازه خود کاربر، انجام می‌شود.

 

زندگی در واقعیت مجازی


فیس‌بوک در سال 2014، با پرداخت چندین میلیارد دلار، فنآوری هدست واقعیت مجازی آکیولاس ریفت را خرید. فیس‌بوک این فنآوری را در حالی خریداری کرده است که زیرساختی، برای استفاده از آن ندارد. همچنین براساس برخی گزارش‌ها، به نظر می‌رسد؛ فیس‌بوک به‌زودی، یک سرویس استریم آنلاین ویدئو، راه‌اندازی می‌کند که از آکیولااس ریفت، پشتیبانی می‌کند.
مقامات این شرکت، اعلام کرده‌اند که قصد دارند؛ با استفاده از هدست واقعیت مجازی و نوعی فنآوری، امکان لمس محیط، در دنیای خیالی را به کاربر بدهند. کاربر با استفاده از این فنآوری می‌تواند؛ به محیط دل¬خواه خود، وارد شده، به اجرای امورش، در محیط مجازی بپردازد. احتمالا در آینده‌ای نزدیک بتوان از این فنآوری، برای برقراری ارتباط با دوستان و تماشای ویدئوهای 360 درجه، استفاده کرد.

 

سردخانه‌ی اطلاعاتی


شرکت فیس‌بوک، در مراکز داده‌ خود، از لوح‌های فشرده بلوری، با ظرفیت 100 گیگابایت و با نام فریز ری (Freeze-ray) استفاده می‌کند. این فنآوری، در اواخر امسال، به لوح‌های فشرده، با ظرفیت 300 گیگابایت، افزایش خواهد یافت. این موضوع، نشان می‌دهد که فیس‌بوک، همه دادههایی را که بهوسیله کاربران، در صفحات شبکه اجتماعیاش، قرار می‌گیرد، بایگانی می‌کند. این اطلاعات جمع‌آوری‌شده، به‌راحتی قابل بازیابی و تجزیه‌وتحلیل هستند.
بر طبق ادعای معاون مدیر بخش زیرساخت‌های فیس‌بوک، این شبکه، اطلاعات را ذخیره می‌کند؛ تا کاربران، تحت هر شرایطی بتوانند؛ به داده¬های خود، دسترسی داشته باشند.
این شرکت، درنهایت چندین پتابایت اطلاعات را در مراکز داده خود، ذخیره خواهد کرد.

 

پشتیبانی از اینترنت اشیا


تحلیلگران پیش‌بینی کرده‌اند؛ تا سال 2020، بیش از 34 میلیارد شیء مختلف، به اینترنت اشیا، مجهز می‌شوند. ارزش سهام اینترنت اشیا، در این سال، به 3/7 تریلیون دلار، خواهد رسید.
هماینک شرکت‌های بسیاری، سعی دارند؛ تا با عرضه پلتفرم خود، بازار اینترنت اشیا را تصاحب کنند. شرکت فیس‌بوک نیز با ایجاد یک بستر مناسب، به نام پارسه (Parse) در فضای ابری، سعی دارد؛ تا جای پای خود را در بازار اینترنت اشیا، محکم کند. پارسه رقیبی برای هوم‌کیت اپل (HomeKit) و بریلو گوگل (Brillo) به-شمار می‌آید. اینگونه پلتفرم‌ها، تولید ابزارها و برنامه‌های اینترنت اشیا را برای توسعه‌دهندگان آنها، آسان‌تر می‌کند.

 

پیام‌رسان اینستاگرام


براساس آخرین گزارش‌های منتشرشده، تعداد کاربران پیام‌رسان اینستاگرام، 7 برابر، بیشتر از فیس‌بوک است. همین موضوع، باعث شد؛ تا فیس‌بوک، این پیام‌رسان را خریداری کند. هماکنون اینستاگرام، با فیس‌بوک، یکپارچه شده است.

 

فروشگاه فیس‌بوک


در حال حاضر، بیش از 80 درصد کاربران فیس‌بوک، از طریق تلفن‌های هوشمند خود، از آن، بهرهبرداری می‌کنند. به همین منظور، شرکت فیس‌بوک، امکانی را در شبکه‌ اجتماعی خود، فراهم کرد که به کاربران، امکان می‌دهد، بدون ترک محیط برنامه، خریدهای موردنیاز خود را انجام دهند.

 

زندانیان فیس‌بوک


هماینک فیس‌بوک، بیش از 1.19 میلیارد نفر، کاربر فعال، در ماه دارد. مقامات فیس‌بوک، پیش‌بینی کرده‌اند؛ این میزان، با استفاده از خدمات ارائه رایگان اینترنت، با نام مبانی مجانی، به 5 میلیارد نفر، خواهد رسید. از آنجایی که فیسبوک تمام اطلاعات قرار گرفته در شبکه ی اجتماعی خود را بررسی می کند. میتوان اینطور تصور کرد که تمام این افراد تحت نظر فیسبوک قرار خواهند گرفت.  
موارد یادشده بالا، نشان می‌دهد که فیس‌بوک، قصد دارد؛ با ورود به زمینه‌های مختلف زندگی دیجیتالی، نظارت خود را بر کاربران، افزایش دهد. احتمالاً در آینده، شبکه‌ اجتماعی، تنها بخش کوچکی از فعالیت‌های گسترده شرکت فیس‌بوک، به‌حساب خواهد آمد. از آنجایی که استفاده از شبکه‌های اجتماعی در دنیای امروز به امری غیرقابل اجتناب برای بسیاری از افراد تبدیل شده است؛ بهتر است حداقل با رعایت مواردی بسیار ساده، اطلاعات و مطالبی که روی شبکه‌های اجتماعی قرار می‌گیرد، مدیریت شود و بدانیم که شبکه‌های اجتماعی محرم اسرار نیستند.

 

تازه ترین ها
اشتباه
1403/10/24 - 09:35- هوش مصنوعي

اشتباه خنده‌دار هوش مصنوعی گوگل / بچه فیل کف دست جا می‌شود!

قابلیت هوش مصنوعی AI Overview گوگل که خلاصه‌ای از نتایج وب درمورد موضوع خاصی را ارائه می‌کند و به سؤالات پاسخ مستقیم می‌دهد، در اشتباهی جدید تصویری نمایش داده که بچه فیل کوچکی را نشان می‌دهد. این بچه فیل کف دست انسان جا شده است.

قوانین
1403/10/24 - 09:32- سایرفناوری ها

قوانین اتحادیه اروپا برای پلتفرم‌های آنلاین اجرا می‌شوند

معاون اجرایی کمیسیون اتحادیه اروپا در امور تکنولوژیک، امنیت و دموکراسی، از اجرای مداوم قوانین برای پلتفرم‌های آنلاین خبر داد.

تحریم
1403/10/24 - 09:28- سایرفناوری ها

تحریم کاربران ایرانی توسط گوگل؛ صدای پای ترامپ می‌آید

ابتدا گوگل اقدام به مسدود کردن حساب کاربران ایرانی در گوگل آنالیتیکس کرد و حالا سایت ایسوس هم به IP ایران اجازه دسترسی نمی‌دهد.