خاورمیانه در رتبه دوم خسارات نقض اطلاعات
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ گزارش سالانه هزینه نقض دادههای شرکت آیبیام (IBM) نشان میدهد که خاورمیانه در فهرست تلفات ناشی از نقض دادهها پس از ایالات متحده در رتبه دوم قرار دارد.
این مطالعه براساس تجزیه و تحلیل عمیق از نقض دادههای دنیای واقعی است که بهوسیله 550 سازمان در سراسر جهان تجربه شده است.
دینا ابوعنوق (Dina Abo-Onoq)، مشاور ارشد آیبیام در عربستان سعودی، به عرب نیوز (Arab News) گفت :
«نتیجه این است که کسبوکارها نه تنها باید نگران حفاظت از امنیت و حریم خصوصی دادههای خود باشند، بلکه باید از انعطافپذیری سایبری آنها نیز اطمینان حاصل کنند.»
طبق گفته آیبیام، خاورمیانه هزینه کل نقض دادهها را بین ماههای مارس سال ۲۰۲۱ و ۲۰۲۲ به طور متوسط ۷.۴۵ میلیون دلار ثبت کرده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۷.۶ درصد افزایش را نسبت به ۶.۹۳ میلیون دلار ثبت کرده است.
تحول فرآیند کسب و کار
کارشناسان معتقدند که کسبوکارهای امروزی با آنچه 10 سال پیش بودند متفاوت به نظر میرسند، زیرا عملیاتهای دیجیتال سال به سال ضروری میشوند، گردش کار را سادهتر و سرعت کسبوکار را تسریع میکنند؛ با این حال، محیطهای فناوری اطلاعات گستردهتر و پیچیدهتر شدهاند.
ابوعنوق اظهار داشت که این پیچیدگی خطرات و تهدیدهای سایبری مختلفی را ایجاد میکند.
بخش مالی یکی از بخشهایی بود که بیشترین آسیب را از نقض دادهها در خاورمیانه گرفت و پس از آن بخشهای سلامت و انرژی قرار داشتند.
در نتیجه، سازمانها قیمتهای خود را افزایش میدهند تا هزینههای نقض دادهها را تا حدود 60 درصد پوشش دهند و مصرفکنندگان را وادار میکنند که مابهالتفاوت کالاها و خدماتی را که ارائه میدهند بپردازند.
وی افزود که مصرفکنندگان همیشه این بار را به دوش میکشند.
شرکت فناوری چندملیتی ایالات متحده آیبیام با ارائه یک راهبرد اعتماد صفر برای مشتریان خود که خطرات را مدیریت میکند و به کاربران امکان دسترسی به منابع مناسب را میدهد، برای مبارزه با این ضررها آماده شده است.
مشاور ارشد آیبیام در عربستان خاطرنشان کرد :
«این مدلی است که از مفهوم برای اتصال ایمن کاربران مناسب به دادههای مناسب در زمان و شرایط مناسب استفاده و در عین حال از سازمان شما در برابر تهدیدات سایبری محافظت میکند.»
حضور آیبیام در عربستان سعودی
در جریان سفر اخیر جو بایدن، رئیسجمهور ایالات متحده به عربستان، آیبیام فاش کرد که 100 هزار جوان را در زمینه هوش مصنوعی، یادگیری ماشینی و امنیت سایبری طی 5 سال آینده آموزش خواهد داد.
این شرکت چندملیتی فناوری با وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات عربستان سعودی همکاری نزدیکی خواهد داشت تا این کشور را به عنوان یک مرکز نوآوری در منطقه ایجاد کند.
ابوعنوق ادامه داد :
«ما متعهد به برگزاری 100 کارگاه آموزشی طی 5 سال آینده با سازمانهای دولتی هستیم.
آیبیام اولین بار در سال 1947، زمانی که اولین کامپیوتر را در سعودی آرامکو (Saudi Aramco) نصب کرد، پا به عربستان گذاشت. این شرکت از آن زمان به بعد راه طولانی را طی کرده است.
دفتر موجود شرکت در ریاض نه تنها به عنوان یک مرکز فروش و بازاریابی عمل میکند، بلکه منابع فنی، خدمات مشاوره و تخصص امنیتی را نیز ارائه میدهد.
ابوعنوق توضیح داد :
«ما مفتخریم که خود را شریک قابل اعتماد برای تحول دیجیتال مینامیم و مهارتهایی را برای کمک به مشتریان در مدرنسازی و مدیریت برنامههای خود در یک محیط ابری ترکیبی ارائه میدهیم.»
این شرکت همچنین در ماه ژوئن گذشته یادداشت تفاهمی را با دانشگاه ملک سعود (King Saud) امضا کرد تا آموزشهای هوش مصنوعی را برای دانشجویان خود فراهم کند و مهارتهای توسعه آنها را ارتقا دهد.
وی تصریح کرد :
«کاری که آیبیام انجام می دهد این است که آنها را برای بازار آماده میکند. ما نمیتوانیم برای همه شغل ایجاد کنیم، اما بسیاری از آنها در نهایت برای IBM کار میکنند.»