about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
ساخت
1403/09/24 - 08:40- آسیا

ساخت پیچیده‌ترین سلاح سایبری زیرساختی جهان توسط ایران

کارشناسان ادعا کردند که بدافزار مرتبط با ایران زیرساخت‌های حیاتی ایالات متحده و رژیم صهیونیستی را هدف قرار داده است.

راه‌اندازی
1403/09/28 - 07:37- آسیا

راه‌اندازی اولین کامپیوتر کوانتومی ساخت رژیم صهیونیستی

رژیم صهیونیستی از راه‌اندازی اولین کامپیوتر کوانتومی ساخت خود با استفاده از فناوری پیشرفته ابررسانا خبر داد.

انتشار شده در تاریخ

حمله بات نت‌ها به مسیریاب‌های فیبر نوری

محققان امنیتی از حمله بات نت‌های اینترنت اشیا به مسیریاب‌ها ارائه‌دهنده اینترنت فیبر نوری خبر دادند.

به گزارش کارگروه حملات سایبری سایبربان؛ محققان امنیتی شرکت «نت لب 360» (NetLab 360) به تازگی چندین بات نت اینترنت اشیا را شناسایی کرده‌اند که از طرح اثبات مفهوم منتشر شده در مارس 2020 برای تعدادی از آسیب‌پذیری‌ها، سو استفاده کرده‌اند.

با توجه به گزارش منتشر شده، بات نت موت بات (Mootbot)، برای حمله به انواع مسیریاب‌های فیبر نوری از 2 آسیب‌پذیری روز صفرم بهره می‌گیرد. همچنین دیگر تعداد دیگر بات نت نیز شناسایی شده‌اند که سعی در انجام اقدامی مشابه داشته، اما موافق به انجام این کار نشدند.

محققان نت لب 360 شرح دادند، اپراتورهای موت بات از اواخر فوریه 2020 شروع به سو استفاده از یک آسیب‌پذیری روز صفرم موجود در 9 نوع مختلف از مسیریاب‌های فیبر نوری کردند. این روترها که شامل نوع «Netlink GPON» نیز می‌شوند برای دسترسی به وای فای در خانه یا محل کار کاربرد دارند. آسیب‌پذیری یاد شده یک نقص در اجرای کد از راه دور است؛ اما برای اینکه بتوان از آن برای حمله به مسیریاب‌ها سو استفاده کرد با یک آسیب‌پذیری دیگر ترکیب شود. با وجود این نام شرکت فروشنده اصلی و جزئیات آسیب‌پذیر دوم فاش نمی‌شوند؛ زیرا شرکت فروشنده معتقد است این نقص کاربردی نیست.

محققان افزودند:

در تاریخ 17 مارس ما آسیب‌پذیری روز صفرم را شناسایی کرده و گزارش دادیم. ما همچنین با فروشنده تماس گرفته و مشکل را برای مقامات آن شرح دادیم؛ اما آن‌ها اعلام کردند چنین چیزی نباید به علت پیکربندی پیش‌فرض رخ بدهد. در حالی که این گونه نیست.

با وجود این کد اثبات مفهوم آن در 18 مارس روی وبگاه «ExploitDB» قرار گرفت. تنها یک روز بعد فروشنده یک حمله توسط بات نت «Gafgyt» را شناسایی کرد. در تاریخ 24 مارس نی بات نت دیگری به نام «Fbot» سعی در انجام اقدامی مشابه داشت. محققان شرح دادند سو استفاده از آسیب‌پذیری یاد شده به ترکیب با نقص دیگری نیاز دارد؛ بنابراین هیچ‌یک از 2 بات مذکور حتی در صورت انجام حمله موفق نیز تهدیدی به حساب نمی‌آمدند.

در مقابل موت بات، بات نت جدیدی از خانواده میرای (Mirai botnet) است که ابزارهای مجهز به اینترنت اشیا را هدف قرار می‌دهد. در حالی که بیشتر این بات نت‌ها ابزارهایی را که رمز عبور پیش‌فرض آن‌ها تغییر نکرده‌اند هدف قرار می‌دهد، موت بات از یک آسیب‌پذیری روز صفرم بهره گرفته و در ماه مارس به انواع دوربین‌های مدار بسته حمله کرده است.

محققان نت لب 360 شرح دادند با توجه به این که جزئیات آسیب‌پذیری دوم و نام فروشنده منتشر نشده است دارندگان مودم‌هایی که امکان اتصال به اینترنت فیبر نوری را فراهم می‌کنند، بهتر است فریم ویر دستگاه خود را بروزرسانی کنند.

منبع:

تازه ترین ها
آمادگی
1403/12/07 - 10:09- آمریکا

آمادگی کمتر از نیمی از شرکت‌های جهان در برابر حملات سایبری

کارشناسان اعلام کردند که با وجود افزایش حملات سایبری، کمتر از نیمی از تولیدکنندگان در جهان برای رویارویی با نقض‌های امنیتی آمادگی دارند.

عملکرد
1403/12/07 - 09:43- فناوری اطلاعات

عملکرد بهتر مغز انسان نسبت به هوش مصنوعی در پردازش متون طولانی

موسسه فناوری رژیم صهیونیستی ادعا کرد که مغز انسان در پردازش متن طولانی از هوش مصنوعی بهتر عمل می‌کند.

سرمایه‌گذاری
1403/12/07 - 09:35- آسیا

سرمایه‌گذاری پروف‌پوینت در امارات برای پیشبرد امنیت سایبری

شرکت امنیت سایبری پروف‌پوینت سرمایه‌گذاری در امارات متحده عربی را با هدف پاسخگویی به تقاضا برای خدمات امنیت سایبری مبتنی بر ابر تقویت کرد.