حملات مداوم به شرکتهای اسرائیلی؛ اینبار نوبت به اینتل رسید
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ به گفته کارشناسان اسرائیلی، هکرها با استفاده از بدافزار «Pay2key»، در توییتر اعلام کردند که موفق به نفوذ در سیستمهای آزمایشگاه هابانا (Habana)، متعلق به اینتل در اراضی اشغالی اسرائیل را هک کنند. ظاهراً هکرها به شبکه این شرکت نفوذ و به برنامهها و اطلاعات مربوط به تراشه جدید هوش مصنوعی آن موسوم به «Gaudi» دسترسی پیدا کردهاند.
این گروه در حساب توییتر خود لینکی مربوط به فهرست راهنمای نفوذ و تصاویری از کد منبع هابانا و فرآیندهای داخلی منتشر کرد و گفت که یک مورد خاص در اختیار دارد و حسابهای توییتر هابانا و شرکت مادرش اینتل (Intel) را برچسبگذاری کرد. ظاهراً هکرها به دنبال باجخواهی و ضربه زدن به غول تراشهساز آمریکایی هستند.
هکرها همچنین ادعا میکنند که به «Domain Controller» این شرکت دسترسی پیدا کردهاند، که در صورت صحت، نشان دهنده توانایی مهاجمان برای نقض تمام شبکه سازمانی است. در همرها شاید بتوانند به سازمان آمریکایی نیز دسترسی پیدا کنند. مهاجمان همچنین اظهار داشتند كه یك پرونده هاش (Hash) شامل اطلاعات كاربری دقیق از جمله ورود به سیستم و رمزهای عبور در اختیار دارند.
بنا به گفته کارشناسان، تاکنون از بدافزار Pay2key برای سیاهنمایی چندین شرکت اسرائیلی در طول ماه نوامبر امسال استفاده شده است، اما این بار به نظر نمیرسد این یک بدافزار باشد، بلکه بهطور کامل سرورهای این شرکت را نقض میکند. ظاهراً اقدامات هکرها، با توجه به جزئیات فنی Gaudi، که اخیراً برای گنجاندن در سبد خدمات «AWS» درج شده و برای اهداف راهبردی مفید نیست، با انگیزه جنایی همراه است.
جاسوسی تجاری نیز میتواند کاملاً منتفی باشد، زیرا هرگز شامل قرار گرفتن اطلاعات سرقت شده به دلیل خطر شناسایی نمیشود. افشای نمونهای از دادههای به سرقت رفته در حملات باجافزاری با هدف نشان دادن جدی بودن سارقان سایبری و ارزشمند بودن کالاهای در اختیار آنها، معمول است.
اینتل از اظهار نظر در مورد این گزارش خودداری کرد. اداره سایبر ملی اسرائیل گفت که این حادثه در حال بررسی است.