حملات سایبری؛ اهرم فشار به روسیه در سوریه
به گزارش واحد هک و نفوذ سایبربان؛ رسانههای غربی در راستای حمایت از جریان مخالف حضور نظامی روسیه در سوریه، اقدام به انتشار اخباری علیه این کشور در فضای مجازی میکنند. به عنوان مثال شبکه خبری فایننشال تایمز آمریکا، به تازگی با انتشار گزارشی، مدعی شد که روسیه اقدام به انجام اقدامات جاسوسی سایبری به صورت گسترده علیه اهدافی در سوریه کرده است. این اهداف، گسترهای شامل سازمانهای مختلف حقوق بشری و گروههای امدادرسان نظیر ناظران حقوق بشر سوریه را شامل میشود.
طرح چنین ادعاهایی علیه روسیه، تازگی ندارد و درگذشته نیز دولت روسیه به جاسوسی از مواضعی در اوکراین، حدفاصل سالهای 2013 تا 2014 متهم شده بود. کارشناسان غربی معتقدند که روسیه در این عملیات، به شدت تلاش میکند تا ناشناس باقی بماند و این عملیات، علاوه بر گستردگی، از پیچیدگی بالایی نیز برخوردار است و توسط آژانس اطلاعاتی روسیه مدیریت و هدایت میشود. نکته قابل ذکر، تشدید حملات رسانهای غرب علیه روسیه، همزمان با پیشروی ارتش و نیروهای سوری با حمایت روسیه در مواضع تروریستها است.
در این میان ترکیه نیز مدعی شده است که مورد هجمه هکرهای روسی قرار گرفته است. عدهای از کارشناسان، انجام چنین حملاتی را یک پاسخ طبیعی به حادثه سرنگونی هواپیمای روسیه توسط ترکیه عنوان میکنند. البته غربیها علاوه بر این، روسیه را متهم میکنند که بعد از گسترش موج مهاجرت به اروپا، مراکز حساس خدمات شهروندی در کشورهای اروپایی را مورد تهاجم سایبری قرار میدهد تا از این طریق به کشورهای اروپایی فشار مضاعفی را تحمیل کند.
ریچارد ترنر (Richard Turner)، رییس بخش خاورمیانه و اروپای شرکت امنیت سایبری فایرآی دراینباره گفت: «این شرکت، توانسته است تا گروه جاسوسی سایبری روسیه را از ماه دسامبر گذشته، ردیابی کند. فعالیت این گروه هکری، از ابتدای سال جاری گسترش یافته است. گروههای هکری روس، نظیر APT 28، هماکنون بر جمعآوری اطلاعات از گروههای سوری تمرکز کردهاند، خصوصاً آنهایی که در زمینه حقوق بشر در سوریه یا فعالیتهای نظامی روسیه فعالیت میکنند.»
کارشناسان امنیتی غربی در ادامه ادعا میکنند که هکرها در سوریه، با استفاده از عناوین جعلی سازمانهای قانونی فعالیت میکنند تا بتوانند ناشناس باقی بمانند.