حمایت احتمالی عربستان از بیت کوین
به گزارش کارگروه بین الملل سایبربان، به نقل از «businessinsider»؛ قانون گذاران سراسر جهان مدتی است که در حال بررسی دقیق تر ارزهای دیجیتالی هستند. برای مثال کره ی جنوبی انجام معاملات ناشناس بیت کوین را ممنوع کرد. همچنین کمیسیون بورس و اوراق بهادر آمریکا نیز جلوی عرضه ی 600 میلیون دلار از سکه ی اولیه (ICO1) را گرفت. به علاوه می توان به ممنوعیت آن توسط روسیه اشاره کرد؛ اما به نظر می رسد عربستان سعودی رویکردی متفاوت را در پیش گرفته است.
یکی از مقامات رده بالای مالی عربستان به تازگی اعلام کرد با وجود اینکه این کشور به بازار ارزهای رمزپایه وابسته نیست، توجه ویژه ای به این زمینه نشان می دهند؛ اما هیچ اقدامی برای جلوگیری از فعالیت های این حوزه صورت نمی گیرد.
محمد الکوویز، رییس سازمان تنظیم بازار عربستان صعودی2، گفت:
بر خلاف بسیاری دیگر از بازارها، قانون گذاران صعودی تحولات ارزهای دیجیتالی را با علاقه ی زیاد دنبال می کنند.
الکوویز ادامه داد:
ما هنوز در حال ارزیابی این موضوع هستیم که پاسخ مناسب چگونه باید باشد. من فکر می کنم به زودی جوابی را برای این موضوع پیدا خواهیم کرد.
وی توضیح داد، احتمال ممنوعیت بیت کوین تقریباً غیر ممکن است. تب بیت کوین به اندازه ای که چین و کره جنوبی وجود دارد، در عربستان دیده نمی شود.
هم اینک تعدادی از شرکت های فعال در حوزه ی ارزهای دیجیتالی ادعا می کنند در حال ارائه ی خدمات به مردم عربستان هستند. یکی از این شرکت ها، «پکسفول» (Paxful) نام داشته، ادعا می کند بیش از 10 هزار بیت کوین را در این کشور به فروش رسانده است. همچنین می توان به «بیت اسیس» (BitOasis) اشاره کرد که در آفریقای شمالی و خاورمیانه خدمات ارائه می دهد.
بر اساس گزارشی که در دسامبر سال 2017 منتشر شد، بانک های مرکزی عربستان و امارات متحده ی عربی، طرحی را برای آزمایش نحوه ی ساده سازی پرداخت های برون مرزی به وسیله ی ارزهای دیجیتالی جدید راه اندازی کردند.
رییس سازمان تنظیم بازار عربستان افزود:
حوزه ی مذکور یک زمینه ی کاملاً جدید است و می خواهیم قبل از ورود به هر مبحث جدیدی، آن را بررسی کنیم.
قانون گذاران مالی عربستان در دیگر زمینه های فناوری های مالی رویکرد یاد شده را پذیرفته اند. برای مثال آنها محیط سندباکسی3 (Sandbox) به شرکت ها ارائه می دهند تا بدون نگرانی از قوانین، فرصت توسعه ی محصولات خود را پیدا کنند.
مقام یاد شده اظهار کرد:
به طور کلی، شرکت ها مجوزی موقت را برای آزمایش و راه اندازی ایده های خود دریافت می کنند. بعد از این دوره، ما تصمیم خواهیم گرفت آن را به رژیم نظارتی فعلی وارد کنیم یا رژیمی تازه برای آن ایجاد کنیم.
عربستان سعودی که تلاش می کند شهرتی به عنوان یک اقتصاد کاملا مبتنی بر شرکت های انرژی داشته باشد، اقداماتی را برای جذب سرمایه گذار خارجی و توسعه بازار های مالی و سرمایه ای در دستور کار دارد در طرح چشم انداز 2030 این کشور، 5 درصد از سهام آرامکو، شرکت ملی نفت عربستان، به صورت عمومی عرضه خواهد شد.
همچنین لازم به ذکر است انگلیس نیز برنامه ی مشابهی را در زمینه ارز دیجیتالی دنبال می کند.
- Initial coin offering
- Saudi Arabia's Capital Markets Authority
- سندباکس به جداسازی محیط آزمایشی با واقعی گفته می شود. به گونه ای که تغییرات صورت گرفته در محیط اول روی دومی تاثیر نمی گذارد.