حق السکوت اسرائیل به بوتسوانا
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ در طول مبارزه با آپارتاید (یکی از اشکال تبعیض نژادی)، دولت آفریقای جنوبی سیاست جدیدی برای فریب کشورهای آفریقایی از جمله بوتسوانا برای همکاری نزدیکتر و روابط دوستانه در ازای کمکهای مالی عمدتاً بهصورت بهرهبرداری فنی و پیشرفته اتخاذ کرد. این کمک به شرط عدم پشتیبانی از کنگره ملی آفریقا (ANC) و فعالیتهای «MK» در داخل مرزها بود.
سیاستهای آپارتاید آفریقای جنوبی با اجازه اخیر رژیم صهیونیستی به 6 شرکت امنیت سایبری اسرائیلی برای حضور تجاری در بوتسوانا بیشتر مطرح میشود. هدف شرکتهای اسرائیلی، تعامل با دولت بوتسوانا برای آغاز روابط تجاری بود.
در سال 2017، وزارت توسعه کشاورزی و امنیت غذایی بوتسوانا تفاهمنامهای با رژیم صهیونیستی درمورد استفاده این کشور از فناوریهای کشاورزی اسرائیل امضا کرد. همچنین یک تبادل دانشجویی بین بوتسوانا و اسرائیل برقرار است. موئتی محواسا (Moeti Mohwasa)، دبیرکل جبهه ملی بوتسوانا (BNF) در این خصوص مطلبی نوشته که بدین شرح است :
«
مانند کمکهای آپارتاید آفریقای جنوبی، کمک اسرائیل به بوتسوانا نیز سخاوتمندانه نیست. پیشنهادات فناوریهای آب و کشاورزی، سرمایهگذاری، تجارت و امنیت از سوی اسرائیل برای سکوت بوتسوانا در برابر جنایات رژیم غاصب علیه فلسطینینان است.
با عادیسازی رابطه با اسرائیل، اشغال فلسطین نیز عادی میشود؛ با قبول پیشنهادات اطلاعاتی اسرائیل و نداشتن مشکل با تخریب شهرها، روستاها، خانهها، مشاغل و مزارع فلسطین، راهی برای ساخت و ساز شهرکهای غیرقانونی اسرائیلی باز میشود.
با ورود کارشناسان فناوری سایبری اسرائیلی به بوتسوانا، ما به محاصره نوار غزه، پاسگاهها و آپارتاید اسرائیلی خوشآمد میگوییم. اسرائیل میخواهد ما فلسطین را فراموش کنیم. ما باید این واقعیت را به یاد داشته باشیم که بوتسوانا در برابر خرابکاریهای اقتصادی و فشار مقاومت و از مبارزان آزادی آفریقای جنوبی در مبارزه با تبعیض نژادی حمایت کرد.
همبستگی بینالمللی، یکی از ارکان مبارزه با آپارتاید بود؛ کمپین تحریم بینالمللی به همراه همبستگی داخلی، مقاومت گسترده و مبارزه مسلحانه در جداسازی رژیم آپارتاید مؤثر بودند.
جهان نباید مبارزه برای آزادی آفریقای جنوبی را فراموش کند. اکنون ما باید همین کار را برای فلسطین انجام دهیم. ما باید اطمینان حاصل کنیم که رسیدگی به قساوتهای اسرائیل علیه فلسطین در دستور کار جامعه جهانی قرار دارد. علاوه بر توجه به اوضاع در صحرای غربی، سوازیلند، کشمیر، ایران، ونزوئلا، سوریه، عراق، یمن و بحرین نباید گرفتاریهای مردم فلسطین را فراموش کنیم.
دولت و مردم بوتسوانا نمیتوانند به میراث ایستادگی در برابر رژیمهای ناعادل و ستمگر خیانت کنند. همانند ایفای نقش اساسی بوتسوانا در مبارزه با آپارتاید، مردم فلسطین نیز باید برای رسیدن به آزادی از جهان کمک گیرند. ما باید اسرائیل را تحریم کنیم.
فلسطینیها برای پایان دادن به بیش از نیم قرن اشغال نظامی سرزمینشان به اقدامات شدید و بنیادی نیاز دارند. آنها باید برای بازگرداندن پناهندگان فلسطینی، اسرائیل را وادار به پیروی از قوانین بینالمللی کنند تا جهان در نهایت شاهد ایجاد کشور فلسطین باشد.
ما نباید اجازه دهیم که پیشنهادات فناوری، سرمایهگذاری و امنیتی اسرائیل باعث سکوتمان شود. دولت بوتسوانا باید به منظور گرفتن یک تصمیم تاریخی درست، نسبت به تعامل با اسرائیل، تجدید نظر کند.
»