حفظ رشد کنیا متکی بر مقابله با جرایم سایبری
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ کنیا در چند روز گذشته با یک حمله سایبری بزرگ دست و پنجه نرم کرد که باعث از کار افتادن پلتفرم شهروند الکترونیکی موسوم به «e-Citizen» شد که دولت از آن به عنوان کلیدی برای تسهیل ارائه خدمات حمایت میکند.
به گفته ویلیام روتو (William Ruto)، رئیس جمهور کنیا، بیش از 5000 سرویس به صورت آنلاین در دسترس خواهد بود که نیاز شهروندان به بازدید فیزیکی از دفاتر دولتی را از بین میبرد.
اما اگر حمله گروه هکری سودان ناشناس (Anonymous Sudan)، که به گفته کارشناسان با روسیه ارتباط دارد، اتفاقی باشد، باید به جای تمرکز بر توسعه دیجیتال، آمادگی امنیت سایبری کنیا را بررسی کرد.
به غیر از e-Citizen، هکرها همچنین به سیستم بانکداری دیجیتال نفوذ کردند، به ویژه «M-PESA Safaricom» که هزاران کاربر را ناراحت کرد.
محققان معتقدند که هکرها عمدتاً به انکار سرویس توزیع شده (DDOS) متکی هستند و این روشی آزمایش شده است که برای پر کردن سرویسهای آنلاین با ترافیک در تلاش برای غلبه بر سیستم و آفلاین شدن آن استفاده میشود؛ این بدان معنا است که هیچ اطلاعاتی به سرقت نرفت، اگرچه هکرها ادعا کردند که برخی جزئیات گذرنامه را برای فروش به سرقت بردهاند.
این اولین بار نیست که نهادهای کلیدی کنیا با چنین حملات سایبری مواجه میشوند. با این وجود، هیچ کشور یا نهادی نمیتواند به طور کامل از خود در برابر حملات سایبری محافظت کند، اما حداقل باید آنها را به حداقل رساند یا اطمینان حاصل کرد که در هنگام وقوع حمله سایبری فوراً خنثی میشود.
به گفته برخی کارشناسان، کنیا احتمالاً به خوبی هر دولت آفریقایی برای پاسخ به چنین حملهای آماده است.
یکی از محققان در مصاحبه با بیبیسی اشاره کرد که این کشور، که در رتبه 51 از 182 کشور در شاخص تعهد سایبری سازمان ملل متحد ITU قرار دارد، دارای زیرساختهای پاسخگویی نوظهور امنیت سایبری و امنیت رایانهای به خوبی توسعهیافته است.
اما همانطور که سیاست امنیت سایبری ملی اشاره میکند، حمایت تهاجمی از پیشرفتهای فناوری در کنیا منجر به ایجاد یک کشور بازتر و به هم پیوستهتر شده است که میتواند راههایی را برای استفاده از شبکههای کامپیوتری به دشمنان ارائه دهد.
حملات سایبری به طور مداوم، تا حد زیادی سریعتر از دفاع سایبری، که منجر به دفعات فزاینده حملات و احتمال موفقیت در طول زمان میشود، در حال تکامل هستند. به همین دلیل، مرکز فرماندهی سایبری ملی و مرکز هماهنگی - تیم ملی واکنش به رویدادهای رایانهای کنیا (National KE-CIRT/CC) باید اطمینان حاصل کنند که همیشه از هکرها جلوتر هستند.
ناامنی سایبری یک تهدید بزرگ برای توسعه اقتصادی و اجتماعی کنیا است و در نتیجه نیاز به حفاظت از فضای سایبری با هوشیاری مشابه نیروهای دفاعی کنیا وجود دارد.
دولت کنیا، از طریق وزارت فناوری اطلاعات و ارتباطات و سایر ذینفعان باید اقدامات لازم را برای محافظت از همه کنیاییها و داراییهای آنها در برابر جرایم احتمالی سایبری انجام دهند.