حضور ویتنام در رویداد مهم سایبری سنگاپور
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ تو لام (To Lam)، وزیر امنیت عمومی ویتنام، در کنفرانس هفته جهانی سایبری سنگاپور (SICW2022) از 18 تا 20 اکتبر امسال شرکت کرد.
در چارچوب SICW2022، لام در هفتمین کنفرانس وزیران آسهآن در مورد امنیت سایبری شرکت کرد.
در جلسه عمومی کنفرانس، وزیر امور خارجه ویتنام گفت که همکاری امنیت سایبری در آسهآن باید بر ارتقای آگاهی و اقدامات در گروه 10 نفره نسبت به امنیت سایبری متمرکز شود.
او تعهدات ویتنام را برای مشارکت بیشتر فعالانه، عملی و مؤثر در تشدید تلاشهای آسهآن با هدف رسیدگی به چالشهای امنیت سایبری تکرار کرد.
لام همچنین از کشورهای عضو آسهآن خواست دست به دست هم دهند تا برای تبادل تجربیات در زمینه اعمال قوانین بینالمللی در این زمینه و اجرای اصل حاکمیت ملی در فضای سایبری، مجامع حقوقی امنیت سایبری در این بلوک سازماندهی کنند.
به همین مناسبت وزیر امور خارجه ویتنام با مقامات ارشد سنگاپور، آمریکا و استرالیا دیدارهای دوجانبه داشت.
وی در دیدار با جوزفین تئو (Josephine Teo)، وزیر ارتباطات و اطلاعات و وزیر مسئول کشور هوشمند و امنیت سایبری سنگاپور و کی شانموگام (K. Shanmugam)، وزیر امور داخلی و قانون سنگاپور، به آنها پیشنهاد کرد همکاریهای بینالمللی در امنیت سایبری را با فرمتهای انعطافپذیر مانند مبادله اطلاعات و تجربه و انجام تمرینات مشترک حفظ کنند و گسترش دهند.
وی خاطرنشان کرد که 2 کشور باید امضای یادداشت تفاهم همکاری در زمینه مبارزه با مواد مخدر را بررسی کنند.
لام در دیدار با الخاندرو ان. مایورکاس (Alejandro N. Mayorkas)، وزیر امنیت داخلی ایالات متحده، از این مقام آمریکایی خواست تا به افزایش همکاری بین مجریان قانون و نهادهای عدالت کیفری 2 کشور از طریق سازوکارهای موجود توجه کند و گفت که 2 طرف باید اطلاعات و تجربیات خود را به اشتراک بگذارند و هیئتها در این زمینه تبادل داده داشته باشند.
2 طرف همچنین توافق کردند که به زودی رویههای مربوطه را برای امضای تفاهمنامه همکاری در مبارزه با جرایم فراملی بین وزارت امنیت عمومی ویتنام و وزارت امنیت داخلی ایالات متحده تکمیل کنند.
وزیر امنیت عمومی ویتنام همچنین دیداری با تیم واتس (Tim Watts)، معاون وزارت امور خارجه استرالیا داشت که طی آن مقام ویتنامی پیشنهاد داد که سازمانهای مجری قانون 2 کشور همکاری خود را در زمینه مبارزه با جرایم سایبری با تمرکز بر تحقیق، ساخت و امضای اسناد و موافقتنامههای همکاری افزایش دهند.
او اظهار داشت که 2 کشور باید یک مکانیسم ارتباطی مستقیم و مؤثر برای تبادل تجربیات و اطلاعات و تقویت مشارکت عمومی و خصوصی در تحقیقات و رسیدگی ایجاد کنند.
SICW، که بهوسیله آژانس امنیت سایبری سنگاپور سازماندهی شده، معتبرترین رویداد امنیت سایبری آسیا و اقیانوسیه به شمار میرود.
امسال این کنفرانس با موضوع «امنیت دیجیتال : مسئولیت مشترک»، در میان چشماندازی مملو از تهدیدات سایبری پیچیدهتر، شتاب در ظرفیتسازی سایبری و مشارکتهای بینالمللی را افزایش میدهد و استراتژیهایی را برای هدایت روابط قدرت بیثبات بین عوامل دولتی و غیردولتی بررسی میکند.