حذف 8 برنامه محبوب در اندروید برای جلوگیری از سرقت پول
به گزارش کارگروه امنیت سایبریان؛ پلیس و کارشناسان امنیت سایبری به کاربران تلفنهای هوشمند در خصوص بیش از 8 برنامه محبوب هشدار داده که میتوانند تلفن آنها را با ویروس خطرناک خراب کنند. برنامههای آسیب دیده از «Play Store» گوگل حذف شدهاند و اَپل پس از یافتن شواهدی از بدافزار جوکر (Joker)، آنها را در دستگاههای خود مسدود کرد.
با این حال، کاربران اندروید هنوز در معرض خطر هستند و به آنها گفته شده که برنامهها را از دستگاههای خود حذف کنید.
این بدافزار برای اولین بار در سال 2019 شناسایی شد و میتواند تلفنهایی را که آلوده میکند، خراب کند.
ظاهراً این بدافزار در حال نصب نرمافزارهای جاسوسی مخفی و شمارهگیرهای برتر است که میتوانند در اشتراکهای ماهانه گرانقیمت ثبتنام کنند.
قربانیان قبلی فهمیدند که باید سالانه بیش از 240 پوند به دلیل برنامههای کلاهبرداری پرداخت کنند.
شرکت امنیتی «Zimperium» اعلام کرد از زمان آخرین گزارش خود در مورد این مشکل در سال گذشته، بیش از 1000 نمونه جدید جوکر را مشاهده کرده است.
محققان شرکت امنیت سایبری «Quick Heal Security Lab» نیز فاش کردند که جدیدترین ویروس جوکر میتواند به پیامهای متنی، مخاطبان و بسیاری اطلاعات شخصی دیگر در تلفنهای هوشمند دسترسی پیدا کند.
8 برنامهای که باید حذف کنید :
- پیام کمکی (Auxiliary Message)
- اسکنر عناصر (Element Scanner)
- اساماس سریع جادویی (Fast Magic SMS)
- «CamScanner» رایگان
- برو به پیامها (Go Messages)
- پیام فوقالعاده (Super Message)
- پیامک عالی (Great SMS)
- تصاویر پس زمینه سفر (Travel Wallpapers)
هشدار پلیس و کارشناسان امنیتی
پلیس بلژیک در بیانیهای هشدار داد :
«هشدار! ویروس جوکر به محیط اندروید بازگشته است. این بدافزار در 8 برنامه ازPlay Store مشاهده شده که در عین حال از سوی گوگل حذف شدهاند، اما اگر قبلاً یکی را نصب کردهاید، در اسرع وقت آن را حذف کنید.»
شرکت امنیتی Zimperium نیز هشدار داد که سارقان اینترنتی به طور معمول راههای جدید و منحصر به فردی برای ورود این بدافزار به فروشگاههای برنامههای رسمی و غیررسمی پیدا کردهاند.
Zimperium توضیح داد :
«تروجانهای جوکر، برنامههای مخرب اندروید هستند که از سال 2017 به دلیل تقلب در قبوض و اشتراک کاربران در خدمات برتر شناخته شدهاند. نتیجه یک نقض موفقیتآمیز تلفن همراه، سود مالی برای مجرمان سایبری، اغلب زیر بینی قربانی تا مدتها پس از اتمام پول، بدون هیچ گونه راهی برای بهبودی است.»