حبس و جریمه سنگین برای مبلغان ارز دیجیتال در امارات
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان به نقل از ای ام بی کریپتو؛ با توجه به افزایش کلاهبرداری در حوزه رمز ارزها، بسیاری از کشورها بهطورمعمول هشدارهایی را در این مورد صادر میکنند؛ اما دولت امارات با اعمال مجازاتی سخت برای چنین مجرمانی، قصد دارد یک گام روبهجلو بردارد.
به گفته رسانههای محلی، مجرمان سایبری که بهصورت آنلاین کلاهبرداریهای ارز دیجیتال را تبلیغ میکنند تا ۵ سال زندان همراه با جریمه تا ۱ میلیون درهم معادل 272259 دلار محکوم خواهند شد زیرا دولت این کشور قوانین خود را برای محافظت از شهروندان در برابر کلاهبرداریهای سایبری تشدید کرده است.
ازآنجاکه مقامات امارات هنوز رمز ارزها را به رسمیت نشناختهاند این قانون بخشی از اصلاحات قانونی است که توسط دولت انجام میشود و در آن تبلیغات رمز ارزها در دسته جرائم سایبری قرار میگیرد.
پیشازاین تبلیغ رمز ارز در امارات ممنوع بود؛ اما این اصلاح قانونی با امید پایان دادن به کلاهبرداری در حوزه رمز ارزها مجازاتی را برای فعالان این حوزه در نظر گرفته است.
حتی باوجود مقررات شدید، شهروندان امارات همچنان طعمه این کلاهبرداریهای مالی شدهاند. درواقع، تنها در نیمه اول سال 2021، مردم دبی حدود 80 میلیون درهم را در صدها کلاهبرداری ازایندست از دست دادهاند. این امر پلیس امارات را بر آن داشت تا در مورد تجارت جعلی و طرحهای سودآور مرتبط با ارزهای دیجیتال هشدارهایی را به شهروندان صادر کند.
یکی از پیچیدهترین کلاهبرداریهای فیشینگ که در امارات تجربه شد، دبی کوین (DubaiCoin) بود. ارز دیجیتالی که بهعنوان یک دارایی با پشتوانه رسمی معرفی شد و با جذب سرمایهگذاران بسیار باعث شد ارزش آن در مدتزمان کوتاهی افزایش یابد.
البته مجرمان خیلی هم خوششانس نبودند و 9 نفر از آنان به دلیل فریب قربانیان و درآمد 18 میلیون درهمی از طریق کلاهبرداریهای سایبری در اوایل ماه ژوئیه به 10 سال حبس محکوم شدند.
بههرحال پلیس دبی با همکاری شرکت رگلاتوری بیت اواسیس (BitOasis) اطلاعیههایی در خصوص این کلاهبرداریها منتشر کرده و تلاش میکند با ایجاد مقرراتی رمز ارزها را برای سرمایهگذاران در این منطقه امن کند.
در اوایل این ماه نیز، مرکز تجارت جهانی دبی بهعنوان یک منطقه رمزنگاری و تنظیمکننده جامع اعلام شد که به این مرکز اجازه میدهد تا یک باشگاه گسترده برای پیشرفت این بخش طراحی کند.