جنگهای نامتقارن ایران از منظر العربیه
به گزارش واحد هک و نفوذ سایبربان؛ متن مقاله منتشر شده در وبگاه العربیه، به شرح ذیل است:
«در بررسی توانایی حملات سایبری کشورهای مختلف در جهان، سه کشور ایالاتمتحده، چین و روسیه در صدر کشورهایی قرار دارند که دارای تواناییهای پیشرفته سایبری هستند. در این میان، جمهوری اسلامی ایران نیز بهعنوان یکی از برترین کشورهای جهان در زمره کشورهایی قرار میگیرد که حملات سایبری انجام میدهد و فناوریهای سایبری خود را افزایش و ارتقا داده است.
رشد فزاینده ایران در برنامههای سایبری، مهم است و این رشد از چند سال گذشته آغاز شده است. ایران، سرمایهگذاری سنگینی را در موضوع شبکههای اجتماعی، اینترنت و قابلیتهای جنگ سایبری انجام داده است. این سرمایهگذاریها، بعد از اعتراضات انتخاباتی ایران در سال 2009 انجام شد مواردی نظیر اینترنت حلال، اینترنت ملی، مهر (شبکه جایگزین یوتیوب) و برنامههای نظارتی، بهشدت در ایران افزایش یافته است. ایران نرمافزارهای نظارتی قدرتمندی را برای نظارت بر فضای اینترنت، به خدمت گرفته که اغلب آنها را از چین خریداری کرده است.
تدافعی یا تهاجمی؟
برنامه سایبری ایران دارای ذات تهاجمی است. تنها چند سال بعد از شروع اقدامات ایران؛ تواناییهای سایبری ایران سبب شد تا این کشور، به چهارمین قدرت بزرگ سایبری جهان تبدیل شود. حتی اصلیترین اندیشکده های اسرائیلی نیز از ایران بهعنوان یک قدرت سایبری در دنیا یادکردهاند. البته باید به این نکته نیز اشاره کرد که قدرت سایبری ایران، هنوز به سطح قدرتهایی نظیر چین، روسیه و یا ایالاتمتحده نرسیده است، اما سرعت رشد و پیشرفت ایران در حدی است که این کشور بهزودی به یک قدرت بزرگ منطقهای و جهانی تبدیل میشود.
در سال 2013، سامانههای بانکداری در آمریکا، آماج سطح بیسابقهای از حملات سایبری قرار گرفتند. مقامات آمریکایی در آن سال عنوان کردند که به دلیل سطح پیچیدگی بالای این حملات، دولت ایران در پشتوانه این حملات قرار داشته است. همچنین دولت آمریکا، دولت ایران را مسئول انجام عملیات شمعون که زیرساختهای نفتی شرکت آرامکوی عربستان سعودی را مورد تهاجم قرارداد، دانستند. بهتازگی نیز، وزارت دادگستری آمریکا، اقدام به انتشار کیفرخواستی، علیه 7 شهروند ایرانی و به اتهام انجام حملات سایبری علیه مواضع آمریکایی کرده است. دولت ایران همچنین اقدام به صادر کردن تواناییهای سایبری خود به نایبین و شرکایش در منطقه نظیر دولت سوریه کرده است. در عصر جدید جهانیشدن، جمهوری اسلامی، بهسرعت در حال تطبیق دادن خود، با فناوریهای مدرن سایبری است تا بتواند از این طریق قدرت نظامی سپاه پاسداران را افزایش داده و از این راه به اهداف سلطهجویانه و ایدئولوژیک منطقهای خود دست پیدا کند.»
سخن پایانی:
انتشار چنین مقالاتی، طی چند ماه اخیر به روندی طبیعی و عادی در میان برخی رسانههای عربی تبدیل شده است. همانگونه که در مطالب قبلی نیز ذکر شد، برخی وبگاهها و رسانههای عربی نظیر العربیه، صرفاً به انتشار مطالب تکراری از رسانههای غربی بسنده میکنند و هیچ مطلب جدیدی از جانب خود برای ارائه ندارند. خصوصاً این جریان، بعد از انتشار کیفرخواست آمریکا علیه ایران شدت یافته و گویا این رسانههای عربی، توانایی پنهان کردن شادی مضاعف خود از این اقدام آمریکا را ندارند. ازاینرو، تلاش میکنند تا خط ایران هراسی که توسط آمریکاییها آغاز شده است را ادامه داده در این میان، اتهامات بدون سند و مدرکی را به ایران و خصوصاً سپاه پاسداران انقلاب اسلامی وارد کنند. اتهاماتی که به نظر میرسد، خود آنها نیز به پوچ بودنشان ایمان داشته باشند.