جنجال بر سر خدمات اینترنت رایگان فیسبوک در هند
مارک زاکربرگ مدیرعامل فیسبوک دیروز از برنامه ارائه خدمات رایگان اینترنت در هند دفاع کرد؛ این در حالی است که برخی شرکتهای فناوری هندی نسبت به این طرح نظر مساعدی ندارند.
به نقل از خبرگزاری فارس، زاکربرگ امیدوار است با اجرای این طرح بتواند اینترنت رایگان را برای برخی کشورهای درحالتوسعه به ارمغان آورد و البته بتواند از همین طریق کاربران را به استفاده از فیسبوک و خدمات وابسته به آن ترغیب کند.
ابتکار عمل فیسبوک در این زمینه Internet.org نام دارد و زاکربرگ میگوید از این طریق دسترسی به برخی خدمات مهم بهداشتی، شغلی و آموزشی و انتقال پیام را برای کاربران هندی ممکن خواهد کرد.
اما شرکتهای هندی معترض که قبلاً قرار بود برای اجرای طرح یادشده همکاری کنند میگویند طرح مذکور با قوانین بیطرفی اینترنت که به زودی در آمریکا اجرایی میشود در تضاد است.
بر اساس قانون مذکور که به تصویب کمیسیون فدرال ارتباطات آمریکا رسیده، شرکتهای ارائهدهنده خدمات اینترنت باید درزمینهٔ توزیع ترافیک وب بین همه کاربران به یکسان رفتار کنند.
ازجمله شرکتهای هندی که دیگر از برنامههای فیسبوک در این کشور حمایت نمیکند میتواند به پرتال مسافرتی Cleartrip.com و گروه رسانهای تایم اشاره کرد که معتقدند اجرای طرح فیسبوک به شیوه فعلی تبعیضآمیز بوده و باعث میشود کاربران باکیفیتهای نابرابری به خدمات اینترنتی دسترسی داشته باشند.
برخی دیگر از کارشناسان هم میگویند اجرای این طرح باعث میشود که میلیونها نفر در کشورهای درحالتوسعه تصور کنند که اینترنت و فیسبوک باهم یکساناند. این در حالی است که اینترنت بسیار فراتر از فیسبوک است.
در مقابل زاکربرگ مدعی است این طرح موجب همکاری دولتها و اپراتورهای تلفن همراه به منظور تضمین دسترسی به وب خواهد شد.
وی افزوده که تابهحال ۸۰۰ میلیون نفر در ۹ کشور به این امکانات دسترسی پیداکردهاند.