جرمخیزترین شبکههای اجتماعی در ایران
به گزارش واحد امنیت سایبربان؛ رئيس پلیس فتا: شهروندان بدانند براي دريافت جايزه هزينهاي پرداخت نميشود بنابراين در مواجهه با چنين پيامکهايي در اسرع وقت با پليس تماس بگيرند.
سرهنگ کامبیز اسماعیلی ادامه داد: بسیاری از افراد با فروش آثار هنری و سایر محصولات ساخت خود در اینستاگرام و تلگرام، علاوه بر ترویج هنر برای خود درآمد حلال کسب میکنند که در نوع خود قابلتقدیر است و پلیس فتا مخالف استفاده صحیح و مناسب از این شبکهها نیست.
وی افزود: بااینحال طی ماههای اخیر تعداد زیادی از مجرمانی که شناساییشدهاند از شبکههای اجتماعی موبایلی برای ارتکاب جرم استفاده کردهاند و تلگرام که بیش از ۱۴ میلیون کاربر در ایران دارد، رتبه نخست جرائم سایبری را به خود اختصاص داده است.
اسماعیلی گفت: بعد از تلگرام شبکه اجتماعی اینستاگرام به دومین کمینگاه کلاهبرداران شبکههای اجتماعی در ایران تبدیلشده، این شبکه اجتماعی به دلیل اینکه مبتنی برعکس و فایلهای ویدئویی است، بهخصوص موردتوجه کلاهبرداران حوزه مدلینگ است.
این مقام آگاه تصریح کرد: از طرف دیگر ازآنجاکه فروشندگان کالاهای تقلبی هم بهراحتی میتوانند با قرار دادن یک عکس از محصول خود در صفحه اینستاگرامشان اقدام به فروش محصول کنند، این شبکه برای آنها محبوبیت بیشتری دارد.
وی افزود: بعدازاین دو شبکه اجتماعی موبایلی شبکه اجتماعی فیسبوک با اختلاف بسیار زیاد نسبت به این دو، رتبه سوم وقوع جرائم سایبری در بین شبکههای اجتماعی را به خود اختصاص داده است.
رئیس پلیس فتای استان کرمان گفت: با توجه به گسترش روزافزون و قارچ گونه شبکههای اجتماعی در کشور و بهتبع آن افزایش جرائم در این حوزه بهخصوص افزایش کلاهبرداری، خود کاربران شبکههای اجتماعی بهویژه زنان و دختران ایرانی نیز میبایست مراقبتهای لازم را در فضای مجازی به عملآورند و اجازه ندهند که سودجویان آنها را بازیچه سوداهای خویش کنند.
رئيس پليس فتای كرمان همچنین گفت: روزانه پيامكهايي از سوي کلاهبرداران به مخاطبان درباره برنده شدن در قرعهکشی، مسابقه و ديگر عناوين ارسال ميشود كه مخاطبان را دچار سردرگمي و دردسر ميكند.
اسماعيلي بابیان اینکه آگاهسازي بهعنوان مقدمه و مكمل برخوردهاي پليسي ميتواند در پيشگيري از وقوع جرائم بسيار مؤثر باشد، گفت: هيچ برندهاي در قرعهکشی با پيامک مطلع نميشود.
وي افزود: براي دريافت پول لازم نيست فرد دریافتکننده وجه، کارت عابر بانک خود را وارد دستگاه کند بلکه اين کار بهصورت یکطرفه توسط واريز کننده وجه عملي خواهد بود.
اسماعيلي گفت: زبان انگليسي دستگاه خودپرداز بانك مخصوص كساني است كه با زبان فارسي آشنا نيستند اين کار يک کلاهبرداری است.
اين مقام انتظامي تأکید كرد: براي اطمينان از واريز پول به کارتبانکی فقط موجودي بگيريد اصرار براي ورود به قسمت انتقال وجه، نيست.